Play-off zahájí Kadaň na ledě Sarezy

Jakub Coufal | 13.02.2008 | |

Play-off zahájí Kadaň na ledě Sarezy

Vrchol sezóny je tady. Vytyčený cíl je po několika letech půstu konečně splněn. Kadaň skončila na konečném 5. místě v západní skupině, zahraje si tak osmifinále v play-off proti 4. celku východu, Ostravě. Tým z opačného konce republiky postrádal v závěru soutěže herní pohodu, Kadaň naopak byla značně oslabená zraněními. Kdo je na tom s formou lépe musí ukázat až 1. vzájemný duel. Kadaňští musí chtít předvést co nejlepší výkon a minimálně 1 vítězství přivézt na sever Čech. Zda se černožlutým cíl povede, můžou všichni příznivci sledovat například pomocí on-line přenosu. Případný úspěch na ledě Sarezy by byl velkou výhodou do domácího prostředí, ve kterém se již v řadách fanoušků diskutuje možnost výraznější hlasové podpory.

 
HC SAREZA - SK KADAŇ
1. a 2. kolo osmifinále play-off 14. a 15. února 2008 - 17:00
HC Sareza 1. liga
Konečné pořadí v tabulce Východ 4. (62 bodů)
* Celková bilance 16-3-8-17
* Bilance doma 8-3-4-7
* Bilance venku 8-0-4-10
Nejvyšší výhra 9:0 (doma se Šumperkem)
Nejvyšší prohra 9:3 (v Jihlavě)
Nejproduktivnější hráč Robert Najdek (11+22)
Nejlepší střelec Robert Najdek (11+22)
Nejvíce asistencí Robert Najdek (11+22)
Úspěšnost gólmanů Jakub Čech (92,38%)
Průměr obdržených branek Jakub Čech (3,29)
* výhra - výhra prodl. - prohra prodl. - prohra

Aktuálně z kádru Sarezy

O mírném poklesu formy v nejhorší možné době před play-off svědčí výsledky ze závěru základní části ligy. Sareza nedokázala zvítězit v 10 za sebou jdoucích kláních, pouze tu a tam sbírala pár bodů za vybojovaná prodloužení. Vítězství nad Ostravou v normální hrací době si připsali například hráči Olomouce či Komety. Naopak Třebíč si odvezla domů  body až po úspěšně zvládnutých nájezdech. Ostrava se tak musí snažit zapomenout na konec ligy a do vyřazovacích bojů vstoupit jako tým, který hodlá navázat na podzimní formu.

Poslední ligová klání:

40. kolo: SUM - SAR 3:2pr.
41. kolo: SAR - TRE 2:3sn.
42. kolo: PRO - SAR 2:1pr.
43. kolo: SAR - KOM 2:5
44. kolo: OLO - SAR 3:2

Poslední zápas Ostravských

Ačkoliv utkání na ledě vedoucího celku východu dlouho vypadalo nadějně pro hostující celek, přesto se nakonec radovala Olomouc. Bleskovým vstupem si Ostrava vybojovala náskok dokonce 0:2, i když časomíra ukazovala teprve 5. minutu. Hanáci se však nenechala zaskočit, v každé třetině po zodpovědném výkonu zaznamenali brankový úspěch a sami již více neinkasovali. Lídr skupiny si pojistil vedení po výhře 3:2.

Minulá vzájemná klání

O něco více úspěšněji vychází zatím z letošní bilance tým Sarezy. Poprvé se hrálo v Kadani, kde domácí obdobně jako Olomouc prohrávali již 0:2. V závěrečné části dokázali Severočeši alespoň vyrovnat a v následném prodloužení rozhodnout o prémiovém bodu využitím přesilovky. Kadaň vyhrála 3:2pp. Ostravští hokejisté vstoupili lépe i do domácího klání, černožlutí ale na úvodní branku dokázali odpovědět vyrovnávacím zásahem. Osudná byla pro hosty 36. minuta, kdy Sareza vstřelila vedoucí branku. Kadaň s přibývajícím časem otevírala stále více zadní vrátka, až v 48. minutě inkasovala na konečných 3:1.

Sestavy z předešlých kol

SK Kadaň: Stejskal - Mašek, Spitzer, Hlubuček, Pospíšil, Všetečka, Růžička, Freiberg, Veverka, Jakub Bauer, Fábry, Stehlík, Pražák, Kadlec, Vrtek, Chyba, Bauer Jan

HC Sareza: Čech - Ovšák, Buček, Gelačák, Tesařík, Vajda, Vnenk, Tomis - Červenka, Najdek, Zdeněk - Dušek, Řípa, Mikula - Urban, Novák, Stránský - Mocek, Hubáček, Glas - Bartošek

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM