Do Boleslavi bez nervů a se snahou urvat nějaký bod

Jakub Coufal | 05.02.2008 | |

Do Boleslavi bez nervů a se snahou urvat nějaký bod

S jistotou vyřazovacích bojů míří Kadaň k nepochybnému vítězi Západní skupiny, Mladé Boleslavi. Zelenobílí si triumf definitivně stvrdili v šťastně zakončeném zápase v Chomutově, kde rozhodující trefu zaznamenali 3 sekundy před koncem. Doma je Boleslav takřka neporazitelná, Kadaň přesto musí zkusit i nemožné. Přeci jen se stále hraje o 5. místo. Ačkoliv zatím nelze dopředu říci, s kým Kadaň změří v osmifinále play-off své síly, určitě je nejvýhodnější nastupovat z co nejvyšší dosažitelné příčky. Zda Kadaň předvede nemožné a urve Boleslavským nějaký bod, se všichni příznivci dozví ve středu 6. února od 17:30 v Mladé Boleslavi.

 
BK MLADÁ BOLESLAV - SK KADAŇ
42. kolo středa 6. února 2008 - 17:30
BK Mladá Boleslav 1. liga
Pořadí v tabulce Západ 1. (107 bodů)
* Celková bilance 33-2-4-2
* Bilance doma 19-0-1-1
* Bilance venku 14-2-3-1
Nejvyšší výhra 8:1 (doma s Hradcem Králové)
Nejvyšší prohra 1:4 (doma s Vrchlabím)
Nejproduktivnější hráč Pavel Šebesta (14+28)
Nejlepší střelec Ladislav Rytnauer (25+13)
Nejvíce asistencí Pavel Šebesta (14+28)
Úspěšnost gólmanů Filip Šindelář (94,18%)
Průměr obdržených branek Filip Šindelář (1,64)
* výhra - výhra prodl. - prohra prodl. - prohra

Aktuálně z kádru Mladé Boleslavi

Již 10 za sebou jdoucích 3 bodových zisků má na kontě Mladá Boleslav a rozhodně se příjemné série nehodlá vzdát. Jasně vedoucí celek celé 1. ligy je před play-off ve vynikající formě, kterou si hokejisté z města automobilů hodlají udržet a zároveň ještě trochu vyladit. V současnosti největší favorit na extraligovou baráž stvrdil výsostné postavení v minulém zápase na ledě Chomutova. Přesto se v posledních kláních musel hodně snažit, žádné "5 brankové" rozdíly se nekonaly. V Berouně vyhrála Boleslav 1:3, doma se naopak nadřela na vítězství 2:1 nad Brodem.

Poslední ligová klání:

37. kolo: MBL - VRC 4:0
38. kolo: MBL - HKR 8:1
39. kolo: BER - MBL 1:3
40. kolo: MBL - HBR 2:1
41. kolo: CHM - MBL 2:3

Poslední zápas Boleslavských

Veliký povzbuzující impuls do žil dostali Boleslavští na ledě Chomutova. Prakticky celou 1. třetinu byl na ledě jediný tým, Chomutovští hráči se stávali spíše diváky. Hbitý vstup Boleslavi do utkání se projevil na skóre, po úvodní dvacetiminutovce vedli hosté 0:2. Chomutov zmobilizoval síly, v prostřední části dokázal neinkasovat a v 3. třetině 2 góly vyrovnal. Když už se schylovalo k prodloužení, trefil se 3 sekundy před zvukem sirény Sýkora. Velice smolná prohra regionálního kolegy zajistila Boleslavským jistotu 1. místa v tabulce.

Minulá vzájemná klání

Netřeba příliš připomínat dosavadní vzájemná klání. Boleslav vždy nastřílela 4 branky do klece soupeře. Kadaňští dokázali zareagovat buď žádným, jedním nebo dvěma střeleckými úspěchy. Lídr ligy se tak po zisku plného počtu bodů nenechal nikterak zaskočit. Poslední možnost budou mít Kadaňští na téměř neporazitelném ledě v městě automobilů. Zelenobílí totiž doma prohráli pouze jednou v prodloužení a jednou po 60 minutách. Zbylých 19 zápasů se domácí fanoušci radovali ze zisku 3 bodů.

Sestavy z předešlých kol

SK Kadaň: Hanuljak - Spitzer, Mašek, Hlubuček, Pospíšil, Chotaš, Vaněček, Všetečka, Kadlec, Fink, Bauer Jakub, Fábry, Stehlík, Kajer, Pražák, Derfler, Freiberg, Chyba, Kýhos, Bauer Jan

BK Mladá Boleslav: Šindelář (Jágr) - Drábek, Kolafa, Lukáč, Macháček, Mazanec, Mocek, Výborný - Handlovský, Král, Gajovský - Šebesta, Boháč, Rumpel - Gombár, Sýkora, Kuchejda - Eiselt, Mikulík, Nouza - Fiedler

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM