Spojení mladí a starší funguje, tak proč to měnit

Miroslav Lučan | 01.02.2008 | |

Spojení mladí a starší funguje, tak proč to měnit

Kadaňští hokejisté nakouknou po dlouhých letech do vyřazovacích bojů. Stane se tak po druhé v historii, co SK Kadaň působí v 1.lize. Výsledky v sezóně byly sice jako na vahách, ale s každým týmem dokázali černožlutí sehrát důstojnou roli. Nyní 4 kola před koncem mají téměř 100% jistou účast v závěrečné části soutěže a nyní můžou jen překvapit. Na pár otázek nám odpovídal manažer kadaňského hokeje František Wágner.

 
Kadaňský tým nedávno prošel malou krizí, když došlo k další změně trenéra, ale v poslední chvíli zabral a vypadá to na play-off, jak jste s výsledky spokojen ?

Nenazýval bych to krizí, byl to takový malý útlum, protože po příchodu Martina Pešouta se tým výrazně zvedl, zlepšila se hra a kluci dostali novou chuť do hokeje. Přišla změna, taková zahýbá s každým mužstvem, ale hráči jsou profesionálové a na ledě jsou oni. S klukama jsme si sedli, popovídali si o tom. Mužstvo se vzchopilo, pomohla nám důležitá výhra v Berouně a tým začal opět šlapat tak jak má. V danou situaci nemůžu být nespokojen.

Před play-off kadaňský tým opustili Tomáš Polanský a Vojtěch Kloz, budou vypomáhat sesterskému Chomutovu v boji o extraligu, nebudou týmu chybět ?

Tak určitě jsou to zkušení hráči jinak by je do Chomutova nechtěli. Chomutov měl vyhlédnuto nějaké hráče a měli jsme dohodu, že v případě jasného postavení našeho celku v tabulce jim jednoho, dva hráče uvolníme. Tomáš Polanský svým důrazem zaujal trenéra Pešouta a takový hráč se Chomutovu bude v play-off hodit, je to hráč, který odvádí takovou černou práci, dokáže na sebe natáhnout protihráče a tím může jiný hráč získat prostor. Vojta Kloz je ohromný kus chlapa, který dokáže vyčistit brankoviště, takového hráče tam také potřebují. Měli čas nerozmyšlenou, jestli v týmu zůstanou či ne a rozhodli se to zkusit. Nám určitě chybět budou, ale dá se říci, že předsezónní cíl jsme splnili, tak dáme prostor mladým hráčům.

Fanoušci se ozývají, že hráči odchází a naopak Kadaň nikdo neposílí

Já, bych to tak neviděl, nyní odešli dva dobří hráči do Chomutova, další odešli jinam na hostování. Michal Hlusička, Radek Hlavatý momentálně nezapadli do koncepce týmu, tak proč jim neumožnit hrát 1.ligu jinde. V Prostějově se jim třeba začne dařit a o motivaci tam mají také postaráno, rovněž hrají o play-off. Po sezóně se vrátí a budou opět u týmu. Ondřeje Poživila stáhl z hostování Chemopetrol Litvínov a bohužel ho poslal do Mostu. Jinak by neodcházel.

A není pravda, že by Kadaň nikdo neposílil. Již na počátku ledna přišel Braňo Fábry, to už byla také posila pro play-off a posilou skutečně je. To samé se dá říci o Milanu Buďovi. Nyní před uzávěrkou přestupů přišli na hostování Stehlík, Freiberg a Růžička, jsou to mladí hráči, kteří mají budoucnost před sebou, tak proč je nenechat hrát. Dále je domluven střídavý start kadaňského odchovance Zmeškala a posledním nováčkem je Martin Všetečka, bratr Davida, který na poslední chvíli posílil Chomutov. Martin u nás absolvoval letní přípravu, byl na rozhraní, nakonec se do týmu nevešel. Nyní dostává šanci.

Máme stabilizovaný kádr, který je již od začátku letní přípravy pohromadě, až na Buďu, Fábryho a Kloze, kteří ovšem zapadli dobře, takto to v minulosti nikdy nebylo, máme velice dobrou partu, kterou by nám některé týmy mohly závidět. A právě tato dobrá parta, složena z ne nějak špičkových hráčů dokázala to, v co věřil jen málokdo. Každý tým s námi musel bojovat až do poslední minuty, nikdo nás vyloženě nepřehrál. Myslím si, že mužstvo není třeba více posilovat.

Tým nyní může hrát v pohodě, nemusí být ve stresu, mladí můžou ukázat co umí a věřím, že tomu tak bude. Spojení mladí a starší funguje, tak proč to měnit.

Tým je dobře naladěn, povzbuzen úspěchem, po dlouhé době si zahraje play-off, co budete považovat za úspěch a co tipujete ?

Určitě je úspěch to, jak jsme skončili, sice ještě Play-OFF není definitivní, ale věřím, že postupovou jistotu stvrdíme již v zápase s Havlíčkovým Brodem. Kluci jsou zdravě nabuzení, chceme jít co nejdál, tipovat nebudu, ale věřím, že přes 1.kolo přejdeme.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM