Kadaň přiváží tři body od Jestřábů

Jindřich Poledna, Martin Gahler | 10.11.2007 | |

Kadaň přiváží tři body od Jestřábů

K a d a ň - Po vydařeném domácím utkání s brněnskou Kometou zajížděla Kadaň ve 20. kole na led Jestřábů do Prostějova. Rozjetou Kadaň hned ve třetí minutě opařila branka Pavla Kumstáta. Ale to ještě nikdo netušil, že víc gólů kadaňský Hanuljak za svá záda nepustí. Naopak začali úřadovat severočeši. Nejdříve z úhlu Biegla překvapil Lukáš DUBA a minutu a půl po něm vystřílel Kadani tři body Vladislav VRTEK. V dalších dvou třetinách dominovali brankáři, gól nepadl, a tak si kadaňští borci přivážejí z Hané veledůležité tři body.

 
20.kolo, sobota 10.11.2007
LHK Jestřábi Prostějov - Sportovní klub Kadaň  1:2  (1:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Kumstát (Vymazal) - 10. Duba, 11. Vrtek (Kadlec). Rozhodčí: Minář - J. Novák, Škach. Vyloučení: 7:9, navíc Opatovský (PRO) 10 minut za vražení zezadu. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1247. Střely na branku: 28:21. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
LHK Jestřábi Prostějov: Biegl - Procházka, Bartoň, Kumstát, Vomela, Kolibar, Dvořák - Kotásek, Piecha, Nakládal - Opatovský, Bartošek, Vymazal - Korčák, Mikšovský, Šebek - Šúrek, Ondrejkovič, Berčák
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Spitzer, Poživil, Hlubuček, Vaněček, Pospíšil, Kocek, Hlavatý - Polanský, Fink, Bauer Jakub, Bauer Jan, Derfler, Duba, Hlusička, Veverka, Kajer, Kadlec, Vrtek, Chyba

Komentář k zápasu

Na první branku nemuseli diváci v prostějovské HŽP Aréně dlouho čekat, ve 3. minutě překonal Hanuljaka střelou od modré Kumstát, a otevřel tak skóre zápasu. Vstřelený rychlý gól Jestřáby nabudil a několik následujících desítek vteřin drželi Kadaň pod tlakem, ovšem vážná šance z toho nebyla. Hostům pomohla k vymanění se z útlumu až přesilová hra z osmé a deváté minuty. Tu sehrál sportovní klub dobře, ale branku dokázal vytěžit až sedmnáct vteřin po návratu Procházky z trestné lavice. Duba, jenž v minulé sezoně hájil barvy právě Prostějova, v čase 9:16 z velkého úhlu prostřelil zkušeného Biegla, a srovnal tak na 1:1. Jestřábi byli z obdržené branky natolik zaskočeni, že dovolili kadaňským hokejistům stav zápasu otočit. V 11. minutě po hrubé chybě obrany se ocitl před Bieglem Kadlec, který dostal přihrávku od Chyby a vystřelil na Biegla, puk se mu ale odrazil zpět na hůl a naservíroval ho Vrtkovi před prázdnou branku, pro něj už nebyl žádný problém poslat Kadaň do vedení 1:2. V dalších minutách první třetiny byli u puku nejčastěji hosté a jen díky Bieglovi se stav zápasu nezměnil.

Druhá třetina začala přesilovkou Kadaně, ovšem hosté v ní nijak nebezpeční nebyli. Naopak jakmile se Prostějov doatal do plného počtu, několikrát zahrozil. Nejprve se mohl ve slibné šanci ocitnout Mikšovský, do kterého vystřelil puk rozehrávající Hanuljak, naštěstí pro hosty se puk odrazil špatným směrem. Za dalším výpadem domácích byl ve 26. minutě Vymazal, Hanuljakova vyrážečka ovšem zasáhla perfektně. O tři minuty později s do samostatného úniku téměř dostal Bartošek, přihrávka na něj ovšem postrádala správný směr. Hostující Kadaň se ve druhé třetině dostala k výraznějšímu náporu až v její polovině, když na trestnou lavici odešel Jestřáb Mikšovský. Kadaň si v přesilovce vytvořila obrovský tlak, ale puk za brankovou čáru dostat nedokázala. Ve 34. minutě došlo k vyloučení i na druhé straně a Jestřábi byli při hře pět na čtyři mnohem více nebezpečnější. Piechu i Nakládala dokázal ovšem skvělý Hanuljak vychytat, druhou střelu dokonce vytěsnil ochrannou maskou. Největší šance druhé části hry, přišly až v jejich posledních čtyřech minutách. Jednu z tutovek měl na své holi Spitzer, kterému z rohu před branku přihrál Fink. K prvně jmenovanému se ale Biegl přesunul včas. Další tři příležitosti se naskytly na opačné straně hřiště. Ve 38. minutě se Vymazal zmocnil puku a sprintoval proti Hanuljakovi, jeho střela byla prudká, leč nepřesná. Chvíli po něm se předvedl Piecha s Kotáskem, ten se po přihrávce svého spoluhráče ocitl sám před Hanuljakem, který se ovšem vytasil s přímo haškovským zákrokem. Čtyřicet vteřin před sirénou se přesně ta samá situace opakovala, a také i se stejným závěrem.

Poslední část přinesla první momenty zavánějící gólem až sedm, respektive devět minut po jejím začátku. Po trestuhodné chybě domácí obrany se ve 48. minutě v útočném pásmu zmocnil puku hostující Veverka a tvrdě prověřil Biegla, jenž jeho střelu vyrazil vyrážečkou mimo. V čase 49:10 hosté trefili dokonce tyčku, jež orazítkoval Duba. Domácím Jestřábům překazil plány na nápor, který by přinesl toužené vyrovnání stavu na 2:2, rozhodčí. Ten zcela dle pravidel poslal v 51. minutě domácího útočníka Piechu na 2+2 minuty za vysokou hůl na trestnou lavici. Kadaňští hokejisté využili svou výhodu o jednoho muže v poli navíc hlavně k vydechnutí a nabrání sil na závěrečnou pětiminutovku. Za celé čtyři minuty nebyli díky tomu schopni nijak vážně ohrozit Bieglovu branku. Po návratu svého vyloučeného hráče začal Prostějov zvyšovat tempo hry a jeho snaha o vyrovnání vrcholila minutu před koncem, kdy trenéři odvolali brankáře a zkusili power play. V té se ovšem Jestřábi prakticky k ničemu nedostali. Zápas ovšem ještě velmi zdramatizovalo vyloučení hostujícího Poživila za zdržování hry 25 sekund před konečným hvizdem. Domácím se tak naskytla přesilovka 6 na 4, v ní všechny přítomné v HŽP Aréně zvedl ze sedaček Piecha, když vteřinu před koncem netrefil poloprázdnou branku hostů. Stav 1:2 z první třetiny se tak ani po jeho pokusu nezměnil a hosté si z Prostějova odváží všechny tři body.

Lubomír Tesař, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Miroslav Novák (Kadaň): Dnes to pro nás bylo velmi těžké utkání a výsledek jsme si museli tvrdě vybojovat. Soupeř měl mnoho šancí, obzvlášť ve druhé třetině, kdy naše mužstvo nepředvádělo dobrý výkon. Hlavně za tuto část zápasu musím poděkovat našemu brankáři, který byl dnes naší oporou. Ve třetí třetině už jsme bojovali o výsledek a podařilo se nám jej ubránit.

Radomír Kužílek (Prostějov): Dnes jsem hrozně zklamaný. Zápas ve Vrchlabí nás stál obrovské množství sil. Dohrávali jsme tam na tři beky a dva útoky, takže již po konci tohoto utkání bylo jasné, jak těžký bude mač s Kadaní, která navíc porazila Kometu Brno. Chtěl jsem tedy dnes točit čtyři útoky a vyvíjet tlak na soupeře. Bohužel jsme ale byli schopni postavit jen dvě obrany a tři útoky. Chyběla nám spousta hráčů a kluby, které s námi spolupracují nám žádným způsobem nepomohly. Mé zklamání tedy neplyne až tak z výkonu našich hráčů, ale spíš z toho, co tomuto utkání předcházelo.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM