Jestřábi letí na vítězné vlně, do cesty se staví Kadaň

Jakub Coufal | 09.11.2007 | |

Jestřábi letí na vítězné vlně, do cesty se staví Kadaň

Souboj celků na 6. pozicích v jednotlivých tabulkách 1. ligy  je na programu 20. kola. Kadaň po výhře nad Brnem zajíždí do hnízda Jestřábů, kteří se v posledních zápasech rapidně zlepšili. Severočechům se blíží dlouhá čtyř zápasová série venkovních klání, a tak by pro ně určitě nebylo na škodu, kdyby nějaký bod přivezli už z venkovního utkání s neúprosnými dravci. Jak se Kadaň dokáže ubránit útočné smršti nabuzených Jestřábů a zda sama vystrčí severočeské drápky, bude o něco více jasné v sobotu 10. listopadu od 17:00 v Prostějově.

 
HK JESTŘÁBI PROSTĚJOV - SK KADAŇ
20. kolo sobota 10. listopadu 2007 - 17:00
HK Jestřábi Prostějov 1. liga
Pořadí v tabulce Východ 6. (21 bodů)
* Celková bilance 4-4-1-10
* Bilance doma 2-3-1-4
* Bilance venku 2-1-0-6
Nejvyšší výhra 6:3 (doma se Šumperkem)
Nejvyšší prohra 6:0 (v Mladé Boleslavi)
Nejproduktivnější hráč Martin Kotásek (9+7)
Nejlepší střelec Martin Kotásek (9+7)
Nejvíce asistencí Martin Piecha (7+8)
Úspěšnost gólmanů Tomáš Štůrala (89,85%)
Lukáš Daneček (91,28%)
Průměr obdržených branek Tomáš Štůrala (4,17)
Lukáš Daneček (3,40)
* výhra - výhra prodl. - prohra prodl. - prohra

Aktuálně z kádru Prostějovských

Po střídavě oblačném počasí dorazilo do týmu Prostějova teplejší a příjemnější jaro. Po 4 prohrách v řadě přišel zlomový zápas s Mostem, který Jestřábi úspěšně zvládli. Jakoby se zdravě naštvali z vysoké prohry v Boleslavi a naplno zabojovali právě se Severočechy. Triumf byl pro Jestřáby přímo živou vodou, i když v následujícím zápase prohráli. Pokud se však oko fanouška podívá blíže, zjistí, že prohra poměrem 4:3 byla velice dobrým výsledkem, neboť byla uhrán na ledě dalšího klubu ze severu Čech, v Chomutově. Nažhavení dravci naplno vlétli na vítěznou vlnu doma s Berounem, který dokázali porazit na samostatné nájezdy. Zvednuté sebevědomí a zlepšená forma vynesla Prostějovu překvapivé 3 body z Vrchlabí. Na řadě je nyní Kadaň, aby se pokusila ubránit ostrým drápům a sama posílena vítězstvím nad Kometou ukázala své útočné zbraně.

Poslední ligová klání:

14. kolo: MBL - PRO 6:0
15. kolo: PRO - MST 3:1
16. kolo: CHM - PRO 4:3
17. kolo: PRO - BER 4:3sn
18. kolo: VRC - PRO 2:3

Poslední zápas Jestřábů

Překvapivé vítězství, jinak se snad tříbodový zisk z Vrchlabí ani popsat nedá. Na povedeném výkonu se podepsal vstup do utkání, když už ve 2. minutě hosté vedli. Vrchlabí dokázalo zmobilizovat síly, nenechalo se zaskočit a v prostřední části vývoj klání otočilo. Poslední třetina však opět patřila pouze Jestřábům, kteří nejdříve úspěšně vyrovnali, aby 10 minut před koncem v oslabení 4 na 3 dokonce přidali vítěznou branku na konečných 2:3. Povedený závěr tak vypovídá o velké psychické síle mužstva, proti které se pokusí postavit Kadaňští, jenž by rádi potvrdili 3 body proti Kometě.

Sestavy z minulých kol

SK Kadaň: Hanuljak - Spitzer, Poživil, Hlubuček, Brňák, Pospíšil, Vaněček, Kocek, Hlavatý, Polanský, Fink, Jan Bauer, Jakub Bauer, Derfler, Duba, Hlusička, Veverka, Kajer, Kadlec, Vrtek, Chyba

HK Jestřábi Prostějov: Štůrala - Procházka, Bartoň, Vomela, Kumstát, Švárný - Kotásek, Piecha, Nakládal, Opatovský, Čech, Vymazal, Korčák, Bartošek, P. Šebek, Mikšovský, Šúrek

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM