Obstojí Kadaň na Hané před nejlepším útokem Východu?

Jakub Coufal | 02.11.2007 | |

Obstojí Kadaň na Hané před nejlepším útokem Východu?

Po dvoutýdenní sérii domácích klání musí Kadaň opět cestovat za dalšími boji v 1. lize i na cizí kluziště. Tentokráte zavítají Severočeši až na Hanou, kde změří síly s 2. celkem Východu, Olomoucí. Její překvapivě dobré výsledky vycházejí zejména z kvalitního útoku podpořeným vynikající bilancí domácích klání. Podle statistiky by Kadaň měla odjet s prázdnou, neboť z Hané vycestovaly pryč pouze tři body, které se připsaly po dvou na účet Komety za vyhrané samostatné nájezdy a zbylý náležel Sareze za prohru v prodloužení. Zda Kadaň dokáže překvapit a pokusí se přivézt nějaký bod, bude o něco více jasné v sobotu 3. listopadu od 17:00.

 
HC OLOMOUC - SK KADAŇ
18. kolo sobota 3. listopadu 2007 - 17:00
HC Olomouc 1. liga
Pořadí v tabulce Východ 2. (31 bodů)
* Celková bilance 8-3-1-5
* Bilance doma 6-1-1-0
* Bilance venku 2-2-0-5
Nejvyšší výhra 7:1 (doma se Šumperkem)
Nejvyšší prohra o 2 branky (3 týmy)
Nejproduktivnější hráč Milan Ministr (8+14)
Nejlepší střelec Milan Ministr (8+14)
Nejvíce asistencí Milan Ministr (8+14)
Úspěšnost gólmanů Dalibor Sedlář (90,63%)
Průměr obdržených branek Dalibor Sedlář(2,88)
* výhra - výhra prodl. - prohra prodl. - prohra

Aktuálně z kádru Olomouckých

Se skupinou Západ přišlo do týmu Olomouce mírné zhoršení formy. Po nepovedeném utkání v Jihlavě přišla tvrdě vybojovaná výhra v prodloužení domácího klání se Sarezou, a tak se čekalo, jak se na Hané vypořádají se zástupci Západní skupiny. Z Chomutova si Olomoučtí přivezli prohru 4:1, kterou se jim podařilo napravit vítězstvím o stejném poměru doma s Berounem. Nepříliš povedenou bilanci venkovních klání nevylepšila Olomouc ani v posledním zápase ve Vrchlabí, kde hosté inkasovali 5 branek. Pokud Olomouc nechce opustit 2. pozici v západní tabulce, musí proti Kadani nevyhnutelně potvrdit bilanci domácích zápasů. Ve vlastní tvrzi totiž Olomouc podlehla pouze jedinkrát proti Kometě v samostatných nájezdech! Ze zbylých 7 klání se prodlužovalo už jen jednou, tentokrát s vítězným koncem pro Olomouc. Kadaňské tak sice čeká přetěžká pozice, přesto by jí mohl napomoci fakt, že nemá na opačném konci republiky co ztratit.

Nová akvizice v mužstvu soupeře

V kádru Olomouce došlo na konci října také ke změně. Do týmu dorazil neproduktivnější hráč loňské extraligy Marek Knebl na hostování do konce sezóny ze Vsetína. Mladá nadějná posila by tak mohla zvýšit nebezpečnost už tak jednoho z nejaktivnějších útoků 1. ligy, v současnosti dokonce s 60 vstřelenými brankami na 1. místě Východu o gól před Kometou.
Poslední ligová klání:

13. kolo: JIH - OLO 4:2
14. kolo: OLO - SAR 4:3pp
15. kolo: CHM - OLO 1:4 
16. kolo: OLO - BER 4:1
17. kolo: VRC - OLO 5:2

Poslední zápas Hanáků

Jak již bylo výše zmíněno, v minulém kole cestovala Olomouc do Podkrkonoší, kde se jí příliš nedařilo. V souboji dvou klubů, které zatím letos překvapují velice dobrými výsledky, se hosté ujali bleskového vedení. Už před koncem 1. minuty střetnutí ukazovala časomíra jednobrankový náskok hostů. Vrchlabí se však nenechalo zaskočit a do 5 minut v přesilové hře vyrovnalo. Když přišlo prostřední dějství, začaly se ve Vrchlabí dít věci. Nejprve v oslabení domácí ujeli a strhli vedení na svou stranu. O chvíli později se však Olomouc radovala z vyrovnání, aby přesto už po 25 sekundách opět prohrávala. Ztráta koncentrace způsobila vstřelení dalších branek Vrchlabí, které si po 60 minutách hry připsalo 3 body a vítězství 5:2.

Sestavy z minulých kol

SK Kadaň: Hanuljak - Spitzer, Poživil, Hlubuček, Brňák, Pospíšil, Vaněček, Chotaš, Hlavatý, Polanský, Bauer Jakub, Duba, Kýhos, Derfler, Bauer Jan, Hlusička, Veverka, Kajer, Kadlec, Vrtek, Chyba

HC Olomouc: Sedlář - Bartoň, Janáček, Kříž, Ondrušek, Paška, Vyrůbalík, Zapletal, - Bordowski, Bouz, Brančík, Čuřík, Janečka, Knebl, V. Meidl, Ministr, Smejkal, Sršeň, Zbořil, Žajgla

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM