Další celek z Východu pokořen, smeknout musela Jihlava

Miroslav Lučan | 31.10.2007 | |

Další celek z Východu pokořen, smeknout musela Jihlava

V dalším kole 1.hokejové ligy hostili hokejisté SK Kadaň slavný celek HC Dukla Jihlava. Do utkání vstoupili lépe hosté, když je Ježek ve čtrnácté minutě poslal do vedení. Kadaňští se po chvíli oklepali a dvě minuty před sirénou Pospíšil elegantním způsobem vyrovnal. Druhá část patřila jednoznačně kadaňským, z velkého náporu však vytěžili pouze jedinou branku, kterou vsítil Hlavatý. Jihlavu třikrát zachránila tyč. Ve třetí části kadaňští pokračovali ve velmi dobrém výkonu. V polovině třetiny nejprve Vrtek zvýšil, ale o dvě minuty později Štrach vykřesal hostům ještě naději. Kadaňští nechtěli drama však připustit a netrvalo dlouho, když Jakub Bauer vrátil dvoubrankové vedení a utkání tak nakonec skončilo 4:2.

 
17.kolo, středa 31.10.2007
Sportovní klub Kadaň - HC Dukla Jihlava  4:2  (1:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 18. Pospíšil, 36. Hlavatý (Chyba), 49. Vrtek (Kadlec, Chotaš), 53. Jakub Bauer (Spitzer) - 14. Ježek (Kubát), 51. Štrach (Míka, Čachotský). Rozhodčí: Hodek - Bertlík, Šulo. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 460. Střely na branku: 47:36. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:0.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Spitzer, Poživil, Hlubuček, Brňák, Pospíšil, Vaněček, Chotaš, Hlavatý, Polanský, Bauer Jakub, Duba, Kýhos, Derfler, Bauer Jan, Hlusička, Veverka, Kajer, Kadlec, Vrtek, Chyba.
HC Dukla Jihlava: Řehoř - Míka, Staněk, Ščerban, Kašpar, Kuchyňa, Duben, Strach, Rytnauer, Bakus, Čachotský, Ježek, Hradecký, Kubát, Krupka L., Hanzal, Krupka M., Suk, Holuša.

Komentář k zápasu

Pospíšilova paráda a klid v zakončení

Do zápasu vkročili aktivněji hosté, Hradecký a po něm Kubát zkoušeli pozornost Hanuljaka, ten byl však pozorný. V páté minutě se ke slovu dostali i domácí, Vaněček nebezpečně pálil od modré, Řehoř si u jeho bombou také poradil. V šesté minutě zbytečně fauloval Veverka a nabídl jihlavským početní výhodu. Jihlavští až na pokus Bakuse nic nevymysleli. V osmé minutě opět pálil střelecky aktivní Vaněček, se kterou měl Řehoř hodně problémů, ale ani tentokrát se skóre neměnilo. O minutu později si mohli i kadaňští zkusit početní výhodu, Ščerban vyhodil puk do hlediště a obdržel dvě minuty za zdržování hry. Přesilovku se i přes několik dobrých příležitostí proměnit nepodařilo. Ve třinácté minutě se elegantně kolem Míky uvolnil Jakub Bauer, dokázal si položit gólmana, ale puk mu v poslední chvíli přeskočil hůl a ani nezakončil. A opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš, Kubát si pohrál z kadaňskou obranou, zpoza branky na hodil před brankoviště, kde stál Ježek, který s velkým štěstím pověsil puk od horní tyče do branky - 0:1. Vedoucí ranka vojáky hodně nabudila, tlačili se častěji před Hanuljakovu klec. V osmnácté minutě kadaňští využili přesilovku, když na vlastní modré sebral Pospíšil puk, na obránce nezvyklým způsobem prokličkoval až před branku, kde nedal Řehořovi vůbec žádnou šanci a vyrovnal na 1:1. V poslední minutě domácí způsobili závar před jihlavskou brankou, ale Derlfer ani Jakub Bauer nedokázali puk nasměrovat do sítě.

Velký tlak domácích, ale pouze jeden gól

Na počátku druhého dějství hráli kadaňští přesilovku, v samém závěru se podařilo vstřelit branku, ale byla dosažena zároveň s přerušením hry, při kterém byl signalizován faul Jana Bauera a nemohla být uznána. Oslabení bez problémů domácí přežili. Ve dvacáté páté minutě se uvolnil Duba, přihrál Janu Bauerovi, který nedokázal trefit napůl odkrytou klec. Ve dvacáté sedmé minutě ujel Jakub Bauer s Dubou na jednoho, druhý jmenovaný trefil horní tyč. Při zakončování byl faulován. V následné přesilovce domácí dokonale rozebírali jihlavskou obranu, ale koncovka zatím nevycházela. Jakub Bauer našel před odkrytou klecí Polanského, ale ten promáchl. V dalším přečíslení Jan Bauer opět mířil do horní tyče. Ve třicáté druhé minutě se v dobré šanci ocitl Kýhos, ale mířil těsně vedle pravé tyče. Jihlavští se osmělili z velkého tlaku domácích a i oni se občas pouštěli do útoku. Stříleli zejména ze střední vzdálenosti. Hanuljak neměl příliš mnoho práce. Ve třicáté šesté minutě dokázali kadaňští velký tlak proměnit ve vstřelenou branku. Chyba nejprve nastřelil tyč, od které se odrazil puk přímo před opuštěnou branku, kde se zjevil Hlavatý a poslal domácí do vedení - 2:1. Kadaň i nadále byla lepším týmem na ledě, hosté z vysočiny však drželi přijatelný výsledek.

Kadaňští zaslouženě získali tři body

V úvodu třetí třetiny přežili domácí jihlavskou přesilovku. Ve čtyřicáté čtvrté minutě Duben velmi nečistě sundal Jakuba Bauera a vysloužil si dvě minuty. V přesilovce Bakus zákrokem, který nepatří do hokeje fauloval Brňáka, který musel se zkrvaveným obličejem opustit ledovou plochu. Tento prohřešek sudí Hodek neviděl a tak nevylučoval. Přesilovku ani domácí nevyužili. Ve čtyřicáté osmé minutě se Brňák vrátil do hry. O minutu později se kadaňští usadili v útočném pásmu, Kadlec zadovkou našel Vrtka, který z velkého úhlu zvýšil - 3:1. V padesáté minutě se prodral Derfler až před Řehoře, ale nedokázal puk zvednout. Jihlava se v této fázi utkání nedostávala do velkých šancí. Domácí tlačili hodně na pilu, ale koncovka byla žalostná. A opět uhodilo na druhé straně. Z nenápadné akce Štrach ještě zdramatizoval utkání - 3:2. S tímto výsledkem se kadaňští však smířit nechtěli, opět se natlačili do pásma. Spitzer vypálil od modré, Řehoř pouze vyrazil do míst, kde stál Jakub Bauer - 4:2. Severočeši měli příležitost ihned potvrdit vedení při vyloučení Kubáta. Skóre se v početní výhodě neměnilo. Tři minuty před koncem od modré na teč střílel Brňák, puk zůstal na chvíli ležet před brankovištěm, nikdo z kadaňských se nezorientoval. Dvě minuty před koncem na Hanuljaka zkoušel vyzrát Rytnauer, ale kadaňský gólman ukázal proč je v současnosti týmovou jedničkou. Závěr utkání Severočeši hlídali vedení a za skandování Kadaň, Kadaň, Kadaň, kdy byl po velmi dlouhé době slyšet celý stadion se utkání dohrálo. Kadaňští si připisují třetí vítězství v řadě proti týmu ze skupiny Východ.
Miroslav Lučan

Ohlasy trenérů

Miroslav Novák (SK Kadaň):
Bylo to čtvrté utkání v řadě na domácím ledě, chtěli jsme z toho získat co nejvíce bodů, což se nám povedlo. V dnešním zápase s Jihlavou je určitě škoda druhé třetiny, ve které jsme mohli rozhodnout, mohli jsme vyhrávat pět i šest jedna. Nastřelili jsme tři tyčky, dvakrát sami před prázdnou brankou, bohužel jsme z toho góly nedali. Je to jako vždy, že se pak ke konci strachujeme o výsledek. Ale kladem je, že hráči bojují, každé střídání makají až do konce. Nejsme mužstvo, které dá soupeři šest, sedm gólů jako třeba Boleslav. My musíme bojovat od začátku do konce, takové typy hráčů my máme a i to ukazují. Zápasy doma vždycky nějakým způsobem ubojujeme.

Petr Jaroš (HC Dukla Jihlava):
Tak jsme samozřejmě zklamaní, doufali jsme, že zde zhrajeme nějaké body. Zápas jsme začali dobře, byli jsme lepší, pak jsme zbytečně polevili a dostali góly. Myslím, že to bylo vyrovnané utkání, které jsme však neustáli a výsledek je bohužel takový jaký je.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM