Kadaňští dlouho vzdorovali, nakonec body nepřiváží

Michal Miškovský, Miroslav Lučan | 13.10.2007 | |

Kadaňští dlouho vzdorovali, nakonec body nepřiváží

V dalším kole 1.hokejové ligy zajížděl A-tým SK Kadaň potvrdit svou stoupající formu s BK Mladá Boleslav. V první třetiny byl k vidění vyrovnaný hokej, více štěstí v koncovce měli kadaňští, Pražák zajistil hostím vedení. Ve druhé části měli více ze hry Středočeši a ukazovali, že vedení v tabulce 1.ligy Západ není náhodné a dvěma brankami otočili skóre. Po druhé přestávce se kadaňští snažili vstřelit vyrovnávací branku, ale boleslavští jejich šance likvidovali. Hrál se ofenzivní hokej z obou stran. Sedm minut před koncem při velkém tlaku černožlutých se do samostatného úniku dostali domácí a zvýšili vedení. Kadaňským tak nezbývalo nic jiného než otevřít hru a toho využili zkušení domácí a vstřelili další branku a rozhodli utkání. Kadaňští tak po sympatickém výkonu podlehli 4:1.

 
12.kolo, sobota 13.10.2007
BK Mladá Boleslav - Sportovní klub Kadaň  4:1  (0:1,2:0,2:0)
Branky: 22. Mikulík (Handlovský), 26. Nouza (Jindra), 53. Sýkora (Nouza, Bauer), 57. Král (Všetečka) - 16. Pražák (Derfler, Vaněček).
Rozhodčí: Kubeš - Kis, Špringl.
Vyloučení: 6:5 navíc Duba (KAD) 10 minut OT.
Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 700.
Střely na branku: 30:25.
Průběh utkání: 0:0,0:1,4:1.
BK Mladá Boleslav: Šindelář (Jágr) - Bauer, Drábek, Jindra, Lukáč, Macháček, Mazanec, Všetečka, Wagenhoffer - Rumpel, Ivan, Eiselt, Nouza, Král, Gombár, Handlovský, Vlk, Gajovský, Sedlák, Sýkora, Mikulík
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Stejskal) - Spitzer, Poživil, Vaněček, Pospíšil, Hlubuček, Mašek, Kocek, Hlavatý - Polanský, Fink, Derfler, Pražák, Kýhos, Duba, Hlusička, Veverka, Kajer, Bauer, Kadlec M., Chyba

Komentář k zápasu

Hlavní trenér Mladé Boleslavi Jan Votruba po středeční absenci v Chomutově, kterou způsobily rodinné důvody, tentokrát na lavičce nechyběl. Po úvodní třetině však mnoho důvodu k radosti neměl. Vedení se totiž překvapivě ujali Severočeši v 16. minutě. Při jejich první početní výhodě nepřesně pálili Defler a Duba, až se puk odrazil k Pražákovi, který nezaváhal. Ještě předtím, v první desetiminutovce stojí za zmínku vyloučení hostujícího Spitzera, neúspěšný průnik Sedláka, střely Nouzy s Eiseltem a pohledné kličky Richarda Krále. V závěru třetiny před Hanuljakem promáchl Eiselt, a tak se dostal kotouč k nepokrytému Richardu Bauerovi, který z bezprostřední blízkosti netrefil cíl.

Boleslavští po přestávce zvýšili obrátky, což podtrhli vyrovnáním. Ve 22. minutě z mezikruží zamířil “do černého“ Mikulík. Ozvali se i hosté. Konkrétně to od modré zkoušel o dvě minuty později Jakub Bauer, ale těsně netrefil Šindelářovu svatyni. Skóre ve svůj prospěch otočili Středočeši ve 26. minutě. V přesilovce pálil nejproduktivnější “Boleslavák“ Jindra a jeho ránu tečoval Nouza. Domácí i po vstřelení vedoucí branky ovládali dění na ledové ploše, přičemž útoky Kadaně často končili ve středním pásmu. Výjimkou bylo přečíslení hostů ve 36. minutě, kdy osamocený bek Všetečka musel společně s gólmanem Šindelářem řešit brejk Kadlece a Chyby, ale druhý jmenovaný tuto příležitost nedotáhl do zdárného konce. V poslední minutě druhého dějství to zkoušel domácí Lukáč, ale jeho muška nebyla přesně seřízena a Hanuljak zasahovat nemusel.

Přestože hned na začátku třetí třetiny poslal rozhodčí Kubeš na trestnou lavici Lukáče, jako první zahrozila právě oslabená Boleslav. Nepřesnosti v rozehrávce Kadaně se snažil využít Mikulík, jenže Hanuljak byl ve středním pásmu u kotouče o krok dřív a v neobvyklé pozici si poradil. Ve formě hrající Jindra ukázal své umění ve 47. minutě. Obehrál dva protihráče a v pádu také zakončil. Ač byla jeho střela nepřesná, vysloužil si potlesk diváků. Obraně Severočechů zatopila za okamžik také formace vedená Richardem Králem, ale během několika střel nedokázal Votrubův soubor vstřelil uklidňující třetí gól. To se boleslavským hráčům povedlo až v 53. minutě. Nouzův nájezd Hanuljak zneškodnil, jenže puk vyrazil pouze před sebe, což předpokládal Sýkora a doklepl kotouč za strážce brány Kadaně. Konečné skóre 4:1 stanovil tři minuty před sirénou Král. Stejně jako Nouza se i zkušený centr dostal za obranu hostí, naznačil kličku do forhendu, okamžitě však s pukem na hokejce zamířil na opačnou stranu a zakončil do odkrytého koutu brány.

Miroslav Lučan, Michal Miškovský
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM