Mladá Boleslav přijela, viděla, zvítězila

Martin Gahler, Míša Sládková | 22.09.2007 | |

Mladá Boleslav přijela, viděla, zvítězila

K a d a ň - Mladá Boleslav příliš prostoru ke vzdoru domácím v tomto utkání nenabízela. Již od začátku bylo patrné, že méně než tři body si odvézt nehodlají. Kadaňští se k bráně hostí dostali téměř až ve druhé třetině, ale brankář mezi tyčemi jim v průběhu klání nedovolil ani jednu radost. Kadaň tak po prohře 0:4 o body bohatší rozhodně není.

 
5.kolo, sobota 22.9.2007
Sportovní klub Kadaň - BK Mladá Boleslav  0:4  (0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Ivan (Rumpel), 33. Rumpel (Eiselt, Ivan), 36. Gajovský (Handlovský, Jindra), 56. Eiselt (Ivan, Rumpel). Vyloučení: 8:8, navíc Drfler (KAD) 5 + OK za ry vysokou holí. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 122. Střely na branku: 27:39. Průběh utkání: 0:4.
Sportovní klub Kadaň: Stejskal - Poživil, Vaněček, Pospíšil, Hlubuček, Hlavatý, Brňák, Polanský, Fink, Vrtek, Duba, Derfler, Pražák, Hlusička, Vevrka, Kajer, Jakub Bauer, Jan Bauer, Kýhos.
BK Mladá Boleslav: Šindelář - Richard Bauer, Drábek, Jindra, Kolafa, Macháček, Mazanec, Všetečka, Wagenhoffer, Rumpel, Ivan, Eiselt, Gulaš, Nouza, Gombár, Handlovský, Rod, Gajovský, Sedlák, Sýkora, Vlk.

Komentář k zápasu

Mladá Boleslav nedávala na výběr

Mladá Boleslav nastoupila k tomuto utkání s jasným cílem, vyhrát. Začala aktivně již od prvních minut. Se svými záměry seznámila soupeře již v 7. minutě, kdy se do obranného pásma domácích dostal Lumpel. Jeho puk vyslaný směrem ke kadaňskému muži s maskou sice ještě mezi tyčemi neskončil, ale dorážka jeho kolegy Marka Ivana znamenala pro Mladoboleslavské důvod k radosti. Hosté se ujali vedení 1:0.
V sedmé minutě se efektním skluzem blýskl domácí gólman při pokusu Sedláka, tentokrát však Stejskalovy betony puk nepropustily. Ani v půlce úvodní dvacetiminutovky se černožlutým nedařilo obsadit obranné pásmo Mladé Boleslavi a vytvořit si výraznější šanci. Naopak Sedlák byl na druhé straně velmi při chuti. Po vhozené buly se dostal až téměř před branku. Pád nakonec jeho snažení zmařil. Puk i nadále zůstával v držení mladoboleslavských hráčů. Ve dvanácté minutě Stejskal v zápalu boje přišel o hůl, naštěstí pro domácí se nikdo z protihráčů do vyložené šance nedostal. V tento okamžik bylo k vidění i velmi netradiční vyloučení na straně domácích, za nedovolenou výstroj.
První kadaňská střela byla k vidění až čtyři minuty před první sirénou. Puk vylétl od modré čáry dobrým směrem. Ve svém putování ho však zastavily betony dobře připraveného gólmana. Krátce před závěrem první třetiny se o vyrovnání chtěl zasloužit Vrtek. Vybral si k tomu přesilovku domácích. Nejprve se pokusil sám vystřelit a posléze si před bránou počkal na přihrávku, kterou měl v plánu ránou z „první“ poslat nekompromisně mezi tyče. Vytoužená nahrávka však prošla těsně mimo napřaženou hokejku.

Pokus o aktivnější přístup


Druhé dějství začínalo z domácí strany rozhodně aktivněji. První útočný pokus přišel již ve 23. minutě, ale mladoboleslavský strážce svatyně puk ve svém náručí pevně sevřel a nehodlal nikomu vydat. Na druhé straně nepochodil ani Nouza, jehož střela našla cíl ještě menší než je brána, a to Stejskalovu lapačku. Pěknou šanci si vytvořil i Derfler, jemuž chybělo ke gólu skutečně málo. Puk mu nakonec z hokejky sjel těsně před zakončením.
Hra se přelévala z jedné strany na druhou, což byla pro domácí fanoušky oproti úvodní třetině, kde se hrálo převážně před bránou Kadaňských, jistě vítaná změna. Přesně v polovině utkání hořelo před Stejskalem. Při jednom ze zákroků se puk zvídavě vydal za betony brankáře černožlutých, který ho ve svém putování zastavoval těšně před osudným posledním krokem.
Střílelo se sice na obě strany, projektily to však byly průměrné a pro oba gólmany neznamenaly větší potíže. Ve 33. minutě se asi každému domácímu fandovi tajil dech, když si puk našel skulinku mezi betony domácího brankáře a pomalu si to šinul brankovištěm. Naštěstí pro domácí dopadlo vše dobře. V další akci hostí už domácí takové štěstí neměli. Lumpel s Eiseltem předvedli fungující souhru. Prvně jmenovaný obdržený puk rychle vyslal směrem před bránu, kde již čekal připravený kolega. Stejskal již nemohl stihnout zareagovat - 0:2.
Jen o tři minuty později se opět radovalo mladoboleslavské mužstvo. Při hře 4 na 4 se domácím nepodařilo puk vyhodit ze svého pásma. Za jízdy si Gajovský s Handlovským rychle vyměnili puk a Nikola Gajovský hbitě zavěsil za bezmocného gólmana.

Utkání jasně rozhodnuto

Počátek závěrečné dvacetiminutovky jakoby značil snahu Kadaňských vzdorovat průběhu utkání. Jenže hřebínek domácím velmi rychle srazil Eiselt, když se znenadání objevil před gólovou klecí a z bezprostřední blízkosti zakončoval. Trefil však jen hruď připraveného gólmana. Hra ani v této třetině nenabyla na atraktivitě a puk výhružně létal opět převážně před brankovištěm Severočechů.
Předzvěstí padnutí konečného gólu byla tyčka z 55. minuty, která jakoby odzvonila i posledním domácím nadějím. O minutu později se totiž po přihrávce Ivana trefil mezi betony Stejskala Eiselt - 0:4. Konec utkání provázela ještě malá rozmíška, ale nic dramatického se již nestalo. Mladá Boleslav si tak zaslouženě odváží tři body.
Martin Gahler, Míša Sládková, Jakub Coufal

Ohlasy trenérů

Leo Gudas (trenér Mladá Boleslav): Především jsme hráli výborně v obraně i středním pásmu. Kadaň jsme prakticky do ničeho nepustili a tím zaslouženě vyhráli. Měli jsme daleko více šancí, proto mohlo být skóre ještě vyšší, což se nepovedlo.

Miroslav Novák (trenér Kadaň): Začátek zápasu nám vyšel, prvních 5 minut jsme hráli dobře, ale bohužel po obdržené brance jsme zbytek třetiny byli přešlí. Soupeř nás najednou přehrával, přestali jsme hrát. V 2. třetině, po poradě v kabině, jsme hru zlepšili. Asi 12 minut jsme hráli dobře, i když nebylo moc šancí. Pak přišlo smolné oslabení a od té doby byl zase soupeř lepší. Výsledek mě mrzí, ale dnes vyhrálo lepší mužstvo.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM