Utkání má šedesát minut, nelze hrát jen dvě třetiny

Miroslav Lučan | 16.09.2007 | |

Utkání má šedesát minut, nelze hrát jen dvě třetiny

Po utkání v Mostě neměli kadaňští trenéři mnoho důvodů k radosti. Tým rozehrál zápas ve velkém stylu a za patnáct minut vedl o tři branky. Na lavičce SK Kadaň panovala velmi dobrá nálada. Ke konci úvodní části měl Lukáš Duba při samostatném úniku na holi čtvrtou branku, ale jeho střela se mezi tyče nevešla, to byl podle trenéra Nováka jeden z rozhodujících momentů zápasu. Poté jakoby se kadaňský tým spokojil s jasným vedením a přestal hrát dosavadní hru. Přišla chyba, po které soupeř snížil a dostal se zpět do zápasu, který k nevoli všech kadaňských, kteří byli na mosteckém stadionu muselo rozhodnout až prodloužení se šťastným koncem pro domácí HC Most. Po utkání jsme vyslechli hlavního kouče Miroslava Nováka, jemuž se zápas nehodnotil příliš dobře .......

 

Zápas jsme začali velmi dobře, nasadili jsme vysoké tempo, dobře jsme bruslili, po krásných gólech jsme se dostali do vedení 3:0. První třetinu jsme zvládli velmi dobře, i soupeř měl dvě, tři vyložené šance, ale Stejskal nás výbornými zákroky podržel. Škoda ještě nevyužité šance při samostatném nájezdu, tam mohlo být rozhodnuto.

Ve druhé třetině jsme čtrnáct minut hráli výborný hokej jako na počátku utkání, bohužel přišel brejk soupeře a Metlička zkušeně snížil. To mi ještě tak ani nevadilo, ale spíše mi trápí gól na 2:3, hráli jsme oslabení, nedokážu říci, jestli to byl faul či ne, ale deset vteřin před sirénou se toto nesmí stát, ten gól byl asi rozhodující, ten asi lámal zápas.

Ve třetí části byl soupeř na koni, vstřelil rychle vyrovnávací branku. Ani to nás však psychicky nesrazilo, po krásné kombinaci se nám podařilo dostat opět do vedení. Opticky jsme byli mírně lepší, jenže přišla opět série vyloučení, těžko říci jestli zákrok Derflera byl faul či ne, toto situaci jsem neviděl, musím zhlédnout až video, ale vyrovnávací gól padl. Měli jsme i poté několik šancí na to dostat se zpět do vedení, ale žádnou se nepodařilo využít.

A prodloužení ? Opět stejné. Zbytečné vyloučení, těžko se mi to hodnotí, nevím jestli to fauly byly nebo ne. To však není důležité. V situacích, kdy máme puk na holi my, není třeba řešit situace tak, jak je řešíme. Zbytečně z toho pramení chyby. Soupeř byl v prodloužení šťastnější a proto si připsal druhý bod.

Snad si z toho vezmeme pro příští zápasy ponaučení a již se to nebude opakovat. Máme první bod, sice jsme mohli mít tři, ale dá se od toho odrazit a pokračovat ve výkonu, který jsme tady hráli prvních 35 minut. Takřka dvě třetiny byl výkon velice dobrý, ale musíme takto hrát celých 60 minut.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM