Kadaňští neudrželi vedení a přiváží pouze bod

Miroslav Lučan | 15.09.2007 | |

Kadaňští neudrželi vedení a přiváží pouze bod

K a d a ň - K prvnímu utkání na led soupeře zajížděl A-tým SK Kadaň k SK HC Most. Kadaňští na soupeře doslova vlétli. Na počátku páté minuty v oslabení vystihl Vrtek domácí rozehrávku a bravurně poslal hosty do vedení. O minutku později bratři Bauerové rozebrali obranu domácích a Jakub Bauer rozvlnil síť podruhé. Kadaňští vládli na ledě a do konce třetiny stihl ještě Polanský zvýšit. Ve druhé třetině se pokračovalo v rychlém tempu. Mostečtí vyrovnali hru, ale i hosté se dotávali do šancí. Dva brejky nedokázali proměnit. Domácí vycítili šanci a Metlička nejprve ve vlastním oslabení a poté deset vteřin před sirénou snížil na 2:3. V poslední části se nejprve mosteckým podařilo vyrovnat. Na to černožlutí stihli zareagovat a Fink zařídil vedení 4:3. Pět minut před koncem rozhodčí sporně vyloučil Derflera a daroval tak téměř dvouminutovou početní výhodu dvou mužů, v ní domácí vyrovnali. Na řadu přišlo prodloužení, ve kterém opět kadaňští hráli dvojnásobné oslabení a Martínek zajistil tak druhý bonusový bod pro HC Most.

 
2.kolo, sobota 15.9.2007
SK HC Baník Most - Sportovní klub Kadaň  5:4p  (0:3, 2:0, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 37. Metlička (Szakal), 40. Metlička (Koláček, Plachý), 42. Buďa, 56. Černý (Buďa, Zaťovič), 63. Martínek (Prošek) - 5. Vrtek, 6. Jakub Bauer (Jan Bauer), 16. Polanský (Fink), 51. Fink (Poživil). Rozhodčí: Hribík - Čížek, Prchal. Vyloučení: 7:10, navíc Černý (MST) a Poživil (KAD) 10 minut OT. Využití: 3:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 533. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4, 5:4.
SK HC Baník Most: Fiala - Szakal, Růžička, Martínek, Suchánek, Charousek, Nosek, Plaček, Prošek, Plachý, Koláček, Metlička, Buďa, Černý, Sklenička, Urban, Kováč, Zaťovič, Nekvinda, Baran, Kašťák.
Sportovní klub Kadaň: Stejskal - Vaněček, Poživil, Pospíšil, Spitzer, Hlubuček, Hlavatý, Kocek, Pražák, Polanský, Fink, Duba, Derfler, Vrtek, Postl, Kajer, Veverka, Hlusička, Jan Bauer, Jakub Bauer, Kýhos.

Komentář k zápasu

Lepší vstup do zápasu si kadaňstí hokejisté ani nemohli přát. Neuplynula ještě šestá minuta z úvodní třetiny a již na světelné tabuly na straně hostů svítila dvojka. První branku vstřelil v oslabení po chybě v domácí rozehrávce po samostatné akci Vladislav Vrtek. Nervózně hrající Most se ještě ani nevzpamatoval z první branky a z další akce po rychlé kombinaci inkasoval podruhé z hole Jakuba Bauera. I v dalším průběhu třetiny byli aktivnější hosté. Odměnou jim byla třetí branka v mostecké síti. Tu vstřelil v přesilové hře tvrdou střelou Patrik Fink. V závěru třetiny se do vážnějších brankových příležitostí dostávali i domácí hokejisté, ale brankař Stejskal byl vždy na svém místě.

Do druhého dějství si obě mužstva role vyměnila. Kadaň s vědomím tříbrankového náskoku zvolnila tempo, naopak domácí hokejisté nechali nervozitu z první třetiny někde v šatně a od úvodních minut se do svého soupeře pořadně zakousli. Již v úvodní minutě Martin Szakal prostřelil Stejskala, ale ten v poslední chvíli zastavil puk směrující do jeho klece. Ani další střely z holí domácích hokejistů, Proška, Kašťáka, Plachého si cestu do kadaňské sítě nenašly. Pověstný „hřebíček do rakvičky“ mohl Mostu v polovině zápasu zasadit Lukáš Duba, ale Radka Fialu nepřelstil. Ve 37. minutě v oslabení ujel hostující obraně Pavel Metlička a střelou nad pravé rameno vstřelil první branku domácích. Domácí po brance ožili a Pavel Metlička se do konce třetiny trefil podruhé. Deset vteřin před jejím koncem v přesilovce snížil na rozdíl jediného gólu.

Ve druhé minutě třetího dějství bylo vyrovnáno. Milan Buďa využil závaru před kadaňskou brankou a vsítil třetí branku Mostu. Po této brance se probudili i hosté a začali pomalu přebírat otěže zápasu do svých rukou. Několikrát ohrozili brankaře Fialu a protože i Most neponechával nic náhodě bylo rušno před oběma brankami. V 51. minutě získali hosté zásluhou pohotové střely Patrika Finka jednobrankové vedení. O pět minut později bylo opět srovnáno. Drtivý přesilovkový tlak zužitkoval ve vyrovnávací branku Jakub Černý. Do konce třetí části již branka nepadla a tak na řadu přišlo pětiminutové prodloužení.

Na začátku třetí minuty prodloužení byl vyloučen hostující obránce Poživil a dal tak Mostu možnost přesilové hry. O druhém bodu pro mostecké hokejisty rozhodl Petr Martínek tvrdou střelou od modré. Most si tak připsal první dva prvoligové body v historii tamního hokeje.

Miroslav Lučan, Martin Gahler a Robert Kysela

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda: Začátek utkání byl pro nás zbytečně nervózní.S Kadaní jsme hráli přípravné zápasy,tak jsme věděli co nás čeká. Nevyužité šance v první třetině a úvodní branka na nás zanechali větší stopy než by bylo zdrávo.Stav 0:3 nás sice ochromil, ale nepoložil. Postupně jsme dokázali srovnat na 4:4. V prodloužení jsme měli větší štěstí. Gól Petra Martínka rozhodl o našem vítězství. Tento zápas má pro nás nesmírnou cenu, do dalších utkání nás to posílí.

Miroslav Novák:
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM