Čekání na první body

Míša Sládková | 13.09.2007 | |

Čekání na první body

První představení na ledě soupeře. Tak lze popsat nastávající sobotní duel Kadaně proti Mostu. Ani jeden z protivníků si v úvodním zápase nedokázal svým výkonem zajistit tři body a tak se jistě budou snažit tento fakt napravit v dalším utkání. Kadaňští jistě nebudou chtít nováčkovi I. ligy darovat svůj skalp, ale Most na druhé straně může hřát výsledková listina ze vzájemných přípravných utkání. Ani jednou s černožlutými neprohrál. Klání začíná na mosteckém ledě v sobotu v 17:30.

 
MOST - KADAŇ
2. kolo sobota 15. září 2007 - 17:30
HC Most přípravné zápasy
*Celková bilance 5-0-1-0-2
* Bilance doma 2-0-1-0-0
* Bilance venku 3-0-0-0-2
Nejvyšší výhra 8:1 v Klášterci nad Ohří
Nejvyšší prohra 3:12 v Kladně
* výhra - výhra prodl. - remíza - prohra prodl. - prohra


S jakým týmem vstupuje Most do sezóny?

Pokud kadaňský fanoušek pohlédne na seznam mužstva severočeského soupeře zjistí, že si obrázek o kvalitě a síle týmu může do jisté míry vytvořit sám. Kádr prvoligového nováčka tvoří mnoho osobností, které se na čas usídlily v kadaňském mužstvu. Bude tedy o to zajímavější sledovat zápas dvou celků, jejichž aktéři se velmi dobře znají. Pro příklad bránu Mosteckých bude střežit Robert Slipčenko, který v úvodním klání I. ligy nastoupil jako dvojka. Dále například Robert Plaček či Martin Zaťovič.

Vzájemné zápasy v přípravě

Most s Kadaní se proti sobě postavili během zkoušky na souboje o body dvakrát. Nejprve na svém ledě Kadaňští podlehli 1:2. Ačkoliv černožlutí nepředvedli špatný výkon, odpovědět na gól Mostu ze druhé třetiny se jim nepodařilo.
Kadaňští chtěli porážku v vlastního kluziště protivníkovi vrátit již v dalším utkání. I průběh utkání tomu napovídal. Jenže téměř v polovině třetí třetiny se ještě mezi tyče kadaňské brány trefil Metlička a zápas skončil nerozhodně 2:2.

Litvínovské posily

Krátce před vypuknutím bojů o umístění v tabulce druhé nejvyšší hokejové soutěže Most posílil. Po dohodě s extraligovým Litvínovem mohou na střídavý start obléknout dresy regionálního rivala následující hráči. Již v úvodním duelu proti Havlíčkovu Brodu tvořil soupeřům poslední překážku ve vstřelení gólu Radek Fiala. Obranné řady vyztuží Lukáš Poživil a Petr Punčochář. V útoku bude možné zahlédnout Zbyňka Skleničku, Zdeňka Bahenského, Jakuba Černého a Lukáše Rindoše.

Poslední utkání Mostu

Pomalý rozjezd byl k vidění v utkání mezi Havlíčkovým Brodem a Mostem. Ani druhá třetina nebyla ze skupiny dramatických momentů, ale hra byla o poznání rychlejší. Oproti tomu závěrečná dvacetiminutovka byla přestřelkou jako z westernu. Kdo nakonec přiměje štěstěnu přiklonit se na svou stranu se rozhodovalo až v úplném závěru. Ten však o pověstný chloupek vyšel lépe domácím a Most tak odjížděl s nepořízenou po prohře 5:3.

Předpokládané sestavy:

SK Kadaň:Stejskal - Vaněček, Poživil, Pospíšil, Spitzer, Hlubuček, Hlavatý, Mašek, Kocek, Polanský, Fink, Duba, Vrtek, Derfler, postl, Hlusička, Veverka, Kajer, Bauer Jakub, Bauer Jan, Kýhos.

HC Most: Fiala (Slipčenko) - Szakál, Růžička, Martínek, Suchánek, Charousek, Nosek, Plaček - Plachý, Koláček, Metlička - Buďa, Rindoš, Sklenička - Urban, Kováč, Zaťovič - Nekvinda, Baran, Kašťák

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM