Každý z týmů si dnes odnesl vítězství

Jakub Coufal, Martin Gahler | 23.08.2007 | |

Každý z týmů si dnes odnesl vítězství

V duchu pikantního souboje se neslo mezistátní přípravné utkání mezi Kadaní a švédským Växjö Lakers. Misky vah úspěchu se ve svižném zápase postupně přelévaly na obě strany, až skončily blíže ke střídačce domácích. Kadaň v poslední třetině přežila delší tlak a následně zasadila rozhodující úder v podobě branek Polanského a Kajera. Švédové si po prohře 3:1 spravili náladu v samostatných nájezdech, ve kterých naopak triumfovali poměrem 3:2.

 
8.kolo, čtvrtek 23.8.2007
Sportovní klub Kadaň - Växjö Lakers  3:1  (0:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 36. Kajer (Klaus), 51. Polanský (Vaněček), 57.Kajer (Hlavatý, Klaus) - 40.Magnusson (Ström, Helmersson). Rozhodčí: Florian. Vyloučení: 8:12. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Kocek, Vaněček, Pospíšil, Spitzer, Klaus, Hlavatý, Mašek, Chotaš, Polanský, Kýhos, Duba, Postl, Derfler, Vrtek, Veverka, Hlusička, Kajer, Jakub Bauer, Jan Bauer, Chyba, Kadlec.
Växjö Lakers: Karjalainen - Persson, Helmersson, Anderson, Augustin, Hejno, Rantalo, Nyberg, Markusson, Romö, Thelin, Magnusson, Ström, Weinstock, Marsch, Rosén, Hjalmarsson, Karlsson, Lindhagen, Thoresen, Josefsson, Holmqvist.

Komentář k zápasu

Vyrovnaná hra branku nepřinesla

Aktéry dnešního klání přivítala hojná podpora věrných fanoušků hostí, jež přicestovali za svým klubem více než 1000 km. Zhruba 50 zahraničních příznivců spolu s domácími vytvořili od začátku příjemnou hokejovou kulisu.
Z úvodního seznamování soupeřů vytěžila Kadaň přesilovou hru, ve které zaujmul především Polanský pohotovou střelou z pravého mezikruží. Švédský brankář vytěsnil puk až na poslední chvíli. Příležitost dostala i druhá strana. V početní výhodě byli hokejisté v černém výrazně aktivnější, než předtím jejich kolegové, avšak ani tentokrát se skóre neměnilo.
První třetina pokračovala v duchu neproměněných šancí i nadále. Nikdo se tedy nemohl divit, když hráči odcházeli do kabin za bezbrankového stavu 0:0.

Tempo se zvýšilo, přišly i branky

Prostřední dějství začali aktivněji hosté. Důkazem zvýšené aktivity byla tyč Hanuljakovy branky při oslabení Kadaně. Na zrychlení tempa zareagovali i domácí a rovněž nastřelili tyčku během početní výhody. Derfler z těžké pozice skoro zpoza branky byl blízko vedoucí branky zápasu.
Po uběhlé polovině duelu přišlo v rychlém sledu několik výrazných šancí. Nejprve překombinovali svoje útočné snahy hosté, aby vzápětí Vrtek v samostatném úniku minul jen těsně branku.
Přesto se domácí dočkali. V početní výhodě v čase 35:10 vypálil nechytatelnou dělovku od modré Kajer, přihrával Klaus, stav 1:0.
V blížícím se závěru třetiny se vyznamenal domácí ochránce svatyně Hanuljak. Nejprve v sedě podržel Kadaňské, aby o chvíli později vychytal samostatný nájezd Magnussona takřka z poloviny hřiště.
Přesně se sirénou Švédové svůj tlak zužitkovali. Puk z hokejky doputoval až do kadaňské sítě, 1:1. Chuť z nevydařeného sóla si napravil Magnusson, asistovali Ström a Helmersson.

Kadaň šťastně zvítězila, Švédové triumfovali v nadstavbových nájezdech

V poslední části klání se hrál opět svižný hokej, ale s menším počtem vyložených šancí. Hanuljak si své zákroky s Karjalainenem rozděloval takřka shodně. Až v polovině třetiny se stala Kadaň aktivnějším týmem. Obstřelování muže s maskou v černém trikotu ke kýženému cíli ani tehdy nevedlo.
V 51. minutě zahrozili hosté. Při drtivém tlaku při přesilovce zazněla pouze tyč Hanuljakovy branky. Kadaňští v nouzi vyhodili přímo k volnému Polanskému, který v čase 50:58 proměnil únik přízemní střelou pod beton ležícího gólmana. Na 2:1 přihrával Vaněček.
V závěru střetnutí se hosté připravovali o nátlak sami svou nedisciplinovaností. Místo aby koncentrovali veškeré snažení na útok, museli bránit zadní linie v oslabení.
A tak přišlo potrestání. Čas 56:43 a další radost Kadaně. Po rozebrání obrany zakončoval do zcela prázdné branky Kajer, asistence Hlavatý a Klaus, 3:1.
V posledních 2 minutách měli hráči Lakers možnost ještě něco s výsledkem udělat. Nabídnutou početní výhodu nevyužili, čímž bylo uzavřeno skóre zápasu za stavu 3:1.
Hokejisté si zkusili i nájezdy. V této disciplíně nakonec zvítězili hosté, když proměnili 3 z 5 pokusů, Kadaň o 1 méně.
Jakub Coufal, Martin Gahler
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM