Kadaň uvidí v úterý od 18 hodin okresní derby

David Schlegel | 16.08.2004 | |

Kadaň uvidí v úterý od 18 hodin okresní derby

Kadaňští hokejisté zatím poctivě dodržují úterní a páteční termíny přípravných zápasů. V úterý od 18 hodin je čeká druhé letošní okresní derby s Chomutovem. V utkání měst, která jsou od sebe vzdálená pouhých 20 kilometrů, se představí řada hráčů, kteří působili v oba klubech. Oba soupeři se spolu rozešli v přípravném utkání v Chomutově před dvěma týdny smírně 4:4. Chomutovu minulý týden chybělo pro zranění šest hráčů. Někteří z nich však již možná k utkání nastoupí.

 
Pro Chomutov to byla zatím jediná ztráta v celkem třech přípravných střetnutí. Doma pak hladce porazili Kadaň a poté senzačně dokázali vyhrát na Kladně. V zápase, v němž se v brance extraligového Rabatu představil exkadaňský Horčička, vyhrál Chomutov 4:1. Kladno přitom nastoupilo v sestavě s Paterou, Procházkou, Gardoněm, Zajícem, Kasíkem a dalšími oporami. V pátek pak měli Chomutovští sehrát přípravný zápas s klubem švýcarské druhé ligy EHC Visp, ale soupeř nakonec do Čech nedorazil. šéf klubu Milan Vacke sice operativně zajistil náhradního soupeře v podobě druholigového Klášterce nad Ohří, ale na žádost trenéra Vladimíra Kýhose byl i tento zápas zrušen.

Chomutov před sezónou vyměnil generálního manažera, z Klášterce přišel zkušený Milan Vacke. Ten s sebou z Klášterce přivedl útočníka Josefa Ibla, ale KHL posílili i zvučnější posily. Do obrany přišel na hostování juniorský mistr světa David Hájek, jenž právě v době zisku svého titulu v Chomutově hrával. Nyní patří Kladnu, naposledy hostoval v extraligových Karlových Varech. Zkušenost do obrany jistě přinese Petr Mainer, někdejší spoluhráč Jaroslav Kreuzmanna ze stříbrné Plzně v sezóně 1991/92. Další posilu, Tibora Schneidera, si loni vybral do Slavie Vladimír Růžička, ovšem po návratu Petra Kadlece z Floridy ho poslal zpět na Slovensko. Bohaté zkušenosti z extraligového Litvínova, Itálie, Finska, Švédska a Německa má Jaroslav Buchal, jenž naposledy působil v Olomouci. Tam působil na hostování i karlovarský obránce Roman Prošek. Ze Slavie přišel na hostování mladý bek Petr Štrach, jenž si tři zápasy loni zahrál i za Kadaň. Trochu neznámou je posila z Prievidze Heinrich Beutel.

Nejcitelněji bude asi Chomutovu chybět Michal Jeslínek, jenž podepsal tříletou smlouvu s Litvínovem. V Písku se zkouší prosadit Lukáš Zika. Hostování v Chomutově skončilo berounskému Pavlu Malečkovi a mladému brankáři Michalu Fikrtovi, který odešel do klubu slovenské extraligy HKm Dynamax Nitra.

Klub KLH Chomutov se probojoval do semifinále play-off. Ve čtvrtfinále v pěti zápasech porazil Horáckou Slavii Třebíč. V semifinále pak ve čtyřech utkáních Chomutov vypadl s Jihlavou, která na konec postoupila do extraligy.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM