Výborný výkon Kadaně odnesl ruský Orenburg

Miroslav Lučan | 08.08.2007 | |

Výborný výkon Kadaně odnesl ruský Orenburg

K a d a ň - K dalšímu zápasu vyjíždělo A-mužstvo SK Kadaň do nedalekého Ostrova nad Ohří k souboji s ruským Gazprom Orenburg. K utkání nastoupila první část mužstva, která měla v úterním duelu volno a bylo to hodně znát. Kadaňští nastoupili k utkáni velice zodpovědně a od prvních minut vlétli na soupeře, herně i bruslařsky jej převyšovali. Dá se řící, že je porazili jejich vlastní, ruskou zbraní a tou byla rychlost. Po celé utkání byli mírně lepším týmem a zaslouženě zvítězili 1:4 a v předem domluvených nájezdech ještě umocnili své vítězství a i tuto herní disciplínu vyhráli 0:2.

 
3.kolo, středa 8.8.2007
Orenburg - Sportovní klub Kadaň  1:4  (0:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 35.Chairetoinov (Nikulin) - 19.Hlusička, 19.Kýhos (Všetečka, Kašpárek), 30.Fink (Vaněček), 51.Duba (Kašpárek).
Rozhodčí: Florián.
Vyloučení: 15:19.
Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 150.
Průběh utkání: 0:0, 0:3, 1:3, 1:4.
Orenburg: Ageiev (30.Faizov) -- Volkov, Jozinov, Nikulin, Chajretoinov, Tarasov, Sokolov, Sošnizov, Tokorev, Surglev, Phiavin, Pičznov, Obrezev, Kyčlnev, Dolgin, Vafin, Butorin, Vukin, Mizjugin, Bruchnov.
Sportovní klub Kadaň: Stejskal -- Vaněček, Hlavatý, Spitzer, Mašek, Kocek, Všetečka, Polanský, Hlusička, Kýhos, Hetrl, Fink, Veverka, Kašpárek, Krpenský, Chyba, Duba.

Komentář k zápasu

Dva slepené góly ke konci třetiny

Vstup do zápasu se povedl lépe kadaňským, lépe bruslili a vytvořili si několik slibných šancí. Rusové hrozili pouze rychlými protiútoky. Hrál se velmi rychlý hokej a k překvapení fanoušků SK Kadaň, kterých přijela do Ostrova stovka, to vyhovovalo černožlutým. Hodně se vylučovalo a k vidění byla spousta šancí. Skóre se měnilo až v poslední minutě třetiny, kdy kadaňští vstřelili dvě branky v rozmezí sedmi vteřin a utekli soupeřovi zaslouženě o dva góly. Na 0:1 dával Hlusička a po něm po přihrávce Všetečky a Kašpárka upravil skóre Kýhos - 0:2.

Vyrovnaná třetina, oba týmy vstřelily po gólu

Druhá třetina začala opět zostra. Ve 21. minutě byl vyloučen Duba a síly na ledě byly vyrovnány. Šance si vytvořila obě mužstva. Ve 23. minutě přesně, když se vracel Duba z trestné lavice Fink prokličkoval až před gólmana a jeho střela lehce minula levou tyč. O minutku později musel vytáhnout své umění i kadaňský gólman Stejskal, když bravurně vychytal Tokoreva. Ve 27. minutě měli orenburští dvojnásobnou přesilovku, ale výtečně bránící Kadaň je k ničemu nepustila. Ve 28. minutě se opět blýskl Stejskal, když do branky nepustil střelu Chajretoinova. Ve 29. minutě měli možnost přesilové hry i kadaňští, do velké šance se dostal Chyba, po něm Veverka, který přestřelil branku, ale byl přitom faulován a dvojnásobná přesilovka byla teď na řadě pro Kadaň. Kadaňští hráli přesilovku velmi dobře, dokonale rozebírali obranu Orenburgu a ještě při dvojnásobné přesilovce Fink využil přihrávku Vanečka- 0:3. Ve 30. minutě orenburští vystřídali gólmana. Agejeva nahradil Faizov. Takřka po vhazování ujel Obrezev, ale Stejskal ukazoval své kvality. Na ledě se začalo přiostřovat a rozhodčí Florián často vylučoval. Ve 32. minutě tvrdě vypálil Sokolov, ale Stejskal byl opět na svém místě. Hrálo se stále ve velmi vysokém tempu, to vyhovovalo více kadaňským hráčům, kteří svou hrou nebyli k poznání. Rozhodčí znovu úřadoval a trestal převážně na straně SK Kadaň. Ve 35. minutě se konečně dočkali i ruští bojovníci, když Stejskala prostřelil Chajretoinov - 1:3. Chvíli poté se krásně uvolnil Kašpárek, před branku předložil Spitzerovi, ale Faizov nastavil lapačku, skóre se neměnilo. Ve 37. minutě šli kadaňští opět na dlouhou dobu do třech. I toto oslabení hráli kadaňští velmi dobře, v pohodě se ubránili. Aby se to nepletlo, tak v poslední minutě třetiny byl vyloučen opět kadaňský hráč, tentokráte Polanský. Dvojnásobné vedení však černožlutí udrželi.

Kadaň si v klidu pohlídala první vítězství

Ačkoli si kadaňští v kabině řekli, že budou hrát bez faulů, v pěti, tak hned v úvodu byl vyloučen Chyba. Rusové se natlačili do útoku, ale kadaňští se ubránili. Ve 45. minutě se v obrovské šanci ocitl Butorin, ale Stejskal svým rozklekem gólu zabránil. Rychlý hokej se hrál i nadále, Rusové se čím dál tím více tlačili před Stejskala, ale obrana byla výtečná, když už se orenburští dostali za obranu, tak jim stál v cestě výborný Stejskal. Černožlutí se nevzdávali a útok opláceli útokem. Jeden velmi povedený útok v 51. minutě využil Duba po přihrávce Kašpárka - 1:4. V 51. minutě při tlaku Kadaně trefil Hlavatý tyč. Aby se dále nerozvíjel kadaňský tlak, tak poslal Florián na hanbu Kašpárka a daroval Rusům přesilovku. Oslabení však kadaňští opět zvádli. Dvě minuty před koncem utkání hákoval Butorin a černožlutí mohli v klidu dohrát utkání. Třicet vteřin před koncem ještě orenburský obránce vyhodil puk mimo hrací plochu a oslabil svůj celek podruhé. Do konce zápasu branka nepadla a Kadaň si tak připisuje zasloužené první vítězství v přípravě.

I nájezdy pro SK Kadaň

Týmy se již před utkáním dohodly, že si po skončení základní hrací doby bez ohledu na výsledek natrénují trestná střílení.

Jako první se rozjel Sokolov, ale Stejskala příliš nezaměstnal, prvním kadaňským exekutorem se stal obránce Vaněček, mířil dobře mezi betony, ale Faizov si skulinu dobře pohlídal. Na straně Rusů se pokusil o štěstí Kyčlnev, jeho pokus však kadaňský gólman s přehledem kryl do lapačky. Druhým hráčem Severočechů byl Zbyněk Spitzer, který zkoušel trefit mezeru mezi betony Faizova, puk mu prošel, ale následně ho se štěstím zalehl ještě před brankovou čarou, skóre se stále neměnilo. Třetí sérii načal Pičznov, jeho pokus Stejskal vyrazil nad branku. Za kadaňské barvy se pokusil prolomit střelecké štěstí při nájezdech Patrik Fink, ale střela mu příliš nesedla a puk prošel vedle branky. Dalším hráčem Orenburgu byl Tarasov, ale vyprášil pouze Stejskalovi betony. Jako čtvrtý se za černožluté rozjel mladičký Kýhos a parádně vymetl pravý horní roh Faizovovi branky - 0:1. S nadějí na vyrovnání série jel Phiavin, jemu však radost překazil parádním rozklekem Jirka Stejskal a o vítězi nájezdů bylo rozhodnuto. Sérii ještě dokončil Hlavatý, jež za obrovského aplausu celé kadaňské střídačky, podmíněného nějakou interní sázkou vyškolil Faizova a překrásně zavěsil – 0:2.

Kadaňští měli z dvojnásobného vítězství velikou radost a doufejme, že se jim bude nadále dařit jako ve středeční podvečer.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM