KAD - SOK 6:2 - Vysoká výhra nad druholigistou

Martin Gahler | 14.08.2004 | |

KAD - SOK 6:2 - Vysoká výhra nad druholigistou

K a d a ň - V zápase s druholigovým soupeřem ze západu Čech se kadaňští střelci rozstříleli a zaznamenali 6 branek. Po dvou v každé třetině. Dvě z nich zaznamenal mladík Jabrocký.

 
5.kolo, čtvrtek 12.8.2004
Sportovní klub Kadaň - HC Baník Sokolov  6:2  (2:0, 2:1, 2:1)
Branky a asistence: 6. Jabrocký (Hlavatý, Kameš), 18. Jabrocký (Kreuzman), 26. Tvrdek(Kajer), 28. Pospíšil (Špelda), 38. Lukeš (Čachotský, Pospíšil), 43. Scherzl (Lukeš) - 34. Nový (Diblík), 40. Veverka. Vyloučení: 8:6. Využití:1:0. V oslabení:0:1.
Sportovní klub Kadaň: Slabý, Slipčenko - Pospíšil, Špelda, Štelcich, Hlavatý, Urban, Kameš, Vobořil, Tomaška, Sadloň - Postl, Derfler, Polanský, Tvrdek, Hlušička, Kajer, Pelán, Jabrocký, Kreuzman, Žák, Čachotský, Mudra, Mojdl, Hubínek, Minařík, Scherzl, Lukeš, Kaše
HC Baník Sokolov: Csipka (Schafhauser) - Hájek, Diblík, Holejšovský, Němec, Pech, Orlich, Haak - Winkler, Veverka, Nový - Sopr, Dobřemysl, Formánek - Kašpar, Eismann, Parkman - Ptáček.

Komentář k zápasu

Zápas měl jednoznačný vývoj pro Kadaň, ovšem začali lépe hosté, když se z tlaku kadaňských dostal do úniku Sopr, který byl ovšem před zakončením odstaven obráncem. Dále se býsknul pěknou střelou hostující Hájek, ale i jeho střela skončila mimo branku. Kadaňští se ukázali až v páté minutě kdy zpoza brány zkoušel zasunout Urban, ale také prozatím bezvýsledně. Gól padl o minutu později, kdy po asistencích Hlavatého a Kameše skóroval Jabrocký. Tentýž hráč byl i u druhého gólu, kdy si s Kreuzmannem dvakrát vyměnil puk a pohodně dával do prázdné brány.

Druhá třetina se lépe vyvedla domácím, když hned ze začátku měli velký tlak na bránu, ze kterého stojí za zmínku tečovaná střela Pospíšila, která jen o kousek minula prostor mezi betony hostujícího gólmana. Gólu se domácí dočkali ve 26. minutě kdy v přesilvce Kajer nahrál zpoza brány a Tvrdek se v koncovce nemýlil. Další gól, v pořadí již čtvrtý, dával ve 28. minutě Pospíšil, když mu opět zpoza brány nahrával Špelda. Sokolovští jen velmi těžko přecházeli střední pásmo s kotoučem na hokejce. Gólu se však dočkali. Ve 34. minutě když paradoxně ve vlastním oslabení ujel Nový, zkušeně si obhodil obránce a krásnou střelou pod horní tyčku skóroval.

Ve třetí třetině jen domací potvrzovali, že mají navrch. Na 5:1 zvyšoval Lukeš po asistenci Pospíšila. Hosté korigovali výsledek sólovou akcí Veverky přes celé kluzišté 5:2 a na končných 6:2 dával Scherzl po asistenci velmi aktivního Lukeše. Zbytek zápasu se odehrál už bez gólu, i přes četná vyloučení na obou stranách.

Martin Gahler
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM