Jaroslav Kreuzmann si opět zahrál v Plzni

Petr Naar | 10.08.2004 | |



P l z e ň - Už v dnešních brzkých ranních hodinách se museli kadaňští hráči odebrat do západočeské metropole, kde odehráli přátelské utkání proti extraligovému celku HC Lasselsberger Plzeň. Na plzeňský led opět vyjeli dva bývalí hráči Plzně, kteří nyní hájí barvy týmu SK Kadaň. Petr Jež odchytal polovinu utkání a Jaroslav Kreuzmann několikrát v průběhu utkání ohrozil plzeňského strážce branky. “Bylo to klasické přípravné utkání,“ řekl Kreuzmann.

 
Jaroslav Kreuzmann proslul v Plzni mj. dvěma výraznými okamžiky, když v jejím dresu vstřelil Trenčínu ve stříbrné sezóně 1991/92 onen gól, který byl pro dva puky na ledě neuznán, a pak, když v sezóně 1994/95 přijelo do Plzně Kladno s Jaromírem Jágrem v sestavě a tehdy plzeňský Kreuzman byl osobním hlídačem hvězdy NHL. Dnes se po letech vrátil na plzeňský led a trocha nostalgie ho přepadla. “Je to tady hezký, vybudoval se tu pěkný zimní stadion a hráli jsme na výborném ledě. Je to prostě doma. Vzpomínky stále jsou, ale už je to dávno pryč,“ pochválil plzeňské zázemí kadaňský útočník, který léta hájil barvy Plzně.

V dnešní sestavě Plzně ovšem neznal již ani jednoho hráče, se kterým v minulosti oblékal modrobílý dres. “Na ledě jsem přímo neznal nikoho, ale člověk tady potkává spoustu lidí. Hlavně se znám s těmi staršími kluky, kteří dnes nehráli, protože zítra hrají s Magnitogorskem, tak se šetřili.“

Kreuzman ale po dnešním utkání nebyl příliš spokojen, i když výsledek nebyl zdaleka tak krutý. “Bylo to klasické přípravné utkání. Všichni se snažili bruslit, ale té hokejovosti tam ještě není tolik, kolik by tam bylo zapotřebí,“ zhodnotil utkání Kreuzmann.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM