Další excelentní výkon juniorů

Miroslav Lučan, Martin Janúška | 16.03.2007 | |

Další excelentní výkon juniorů

Kadanští mladíci udělali výrazný krok směrem k extralize. V dnešním zápase naprosto hladce přejeli potomky Husitů a vytvořili si tak velmi slibnou pozici do druhé poloviny barážové tajenky. V některých momentech předváděli exhibici na ledě, Tábor byl absolutně bez šancí.

 
3.kolo, pátek 16.3.2007
Sportovní klub Kadaň - HC Tábor  11:1  (3:0, 7:1, 1:0)
Branky : 3.Paul (Hrdlička, Toman), 8.Kalinovič (Kýhos, Kašpárek), 20.Hrdlička, (Toman), 23.Mikšovský (Palubjak, Koblitz), 29.Kalinovič (Kýhos, Koblitz), 32.Kašpárek (Koblitz), 34.Stehlík, 34.Toman (Paul, Hrdlička), 38.Toman (Chotaš, Paul), 40.Koblitz (Vrtek, Mikšovský), 56.Krpenský (Stehlík) - 39. Pechánek R. (Kratochvíl).
Vyloučení: 8:7, navíc Paul (KAD) 10 minut.
Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.
Průběh utkání: 0:0,9:0,9:1,11:1.
Sportovní klub Kadaň: Tichý (32.Studnička) -- Pira, Kopáč, Palubjak, Hartman, Kalečík, Chotaš, Loučka, Kalinovič, Paul, Kadlec, Mikšovský, Vrtek, Kýhos, Krpenský, Toman. Freiberg, Stehlík, Hrdlička, Kašpárek
HC Tábor: Pípek (32.Šelepa) -- Kratochvíl, Pechánek R., Pechánek P., Pecl, Toula, Růžička, Hák, Holánek, Maryška, Hraňo, Sladký, Žižka, Slepička, Samec, Kolomý, Karpíšek, Heršálek.

Komentář k zápasu

V režii Kadaně

Po opatrném začátku naznačili kadanští hokejisté své možnosti ve třetí minutě. Hrdlička s Tomanem motali hlavy soupeřově obraně v pravém rohu kluziště, z jejich vydařené spolupráce těžil Jiří Paul, který dostal přihrávku před odkrytou branku a nebyl pro něj problém zasunout puk do klece. Vzápětí mohli hosté vyrovnat, Hartman chyboval na modré obranné čáře, začínající hostující brejk zastavil hákováním. V sedmé minutě dostali domácí příležitost zahrát si přesilovku pět na tři. Po jejím statickém úvodu dokázali kadanští hostující trojici rozpohybovat, před brankou zůstal nekrytý Kalinovič a s přehledem prostřelil hostujícího gólmana.
Domácí byli lepší ve všech směrech. Táborští zastavovali akce s vypětím všech sil a často i za cenu faulů. Tím se samozřejmě domácí mladíci dostávali ještě do většího tlaku. Šance střídala šanci, dvakrát zazvonila tyčka Pipekovy branky. Hosté byli neškodní a hrozili je občasnými brejky. Po jednom takovém brejku se dostali sami před domácí branku Růžička s Holánkem, ale byli tak překvapeni nastalou situací, že ani nevystřelili a brankář Tichý nemusel nijak zasahovat. Ve dvacáté minutě vykličkoval mezi dvěma obránci zpoza branky Hrdlička, z otočky vystřelil a potřetí překonal Pipeka.

Desítka za čtyřicet minut

Druhou třetinu pokračovali kadanští v nastoleném trendu, byli zdravě agresivní, forčekovali již v útočném pásmu. Ve 23. minutě skórovali ve vlastním oslabení. Plaubjak zachytil rozehrávku u obranné modré čáry, v pádu posunul puk na Mikšovského, který se tak dostal do brejku střelou pod vyrážečkou zvýšil náskok Kadaně. V polovině zápasu pro změnu využili domácí jednu z přesilovek. Kašpárek si vytáhl gólmana na svou stranu, prudce přihrál Kalinovičovi, který střílel do zcela odkryté branky.
V této fázi zápasu existovalo na ledě jen jedno mužstvo – mužstvo Kadaně. Táborští absolutně nic nestíhali. Domácí byli rychlejší, agresivnější, nápaditější. Některé akce připomínaly strojové kombinace sovětské sborné v době její největší slávy. Do sítě se postupně trefili Kašpárek, Stehlík a dvakrát Toman. Po šesté brance došlo k vystřídání hostujících brankářů. Pipeka nahradil Šepela. Čestný úspěch Tábora zaznamenal za hrozivého stavu 0:9 Pechánek, když využil přesilovou hru Tábora. Kadaň stihla vstřelit oblíbenou „desítku“ ještě ve druhé třetině. V její poslední minutě Koblitz vypálil z blízkosti modré čáry, jeho střelu nešťastně tečoval jeden z protihráčů a Šepela jen přihlížel kadaňské radosti.

Povinné dohrávání

Ve třetí třetině tempo hry logicky opadlo. Utkání bylo rozhodnuté. Domácí se přizpůsobili hostům. Nebyli již tak důslední a poctiví ve střelbě, snažili se šance „vyšperkovávat“, místo účinné střelby přicházely na řadu překombinované přihrávky.V 55. minutě ujel Stehlík, přesně přihrál Kašpárkovi, který zakončil brankové hody na kadaňském zimním stadionu. Závěr zápasu se trochu přiostřil. V krátkém sledu byly vyloučeny dvě dvojice za hrubost, na výsledku se již nic nezměnilo.

Miroslav Lučan, Martin Janúška
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM