Cenná barážová remíza

Miroslav Lučan | 11.03.2007 | |

Cenná barážová remíza

Ve druhém barážovém kole o extraligu juniorů zavítali junioři SK Kadaň na horký led k BK Mladá Boleslav. Oba celky v úvodních kolech jednoznačně vyhrály. Před baráží byly také označeny jako dva největší favoriti, kteří si to s největší pravděpodobností rozdají o jediné postupové místo do příštího ročníku extraligy. Zápas začal lépe pro domácí, již ve dvacáté druhé vteřině otevřel po chybě Kalinoviče Bříška. První třetina byla v režii domácího celku, který úvodní část vyhrál v poměru 3:1. Prostřední dějství patřilo naopak kadaňským, jenže neměli tolika střeleckého štěstí. Puk za záda boleslavského gólmana dostal pouze Chotaš. Rozhodnutí muselo padnout až v poslední části. V ní se nejprve boleslavští dostali do dvoubrankového vedení, ale hosté zbraně nesložili. Nejprve Kadlec snížil a při hře ve čtyřech dokonce Vrtek vyrovnal na konečných 4:4. Kadaňští tak získali velmi cenný bod a mají tak výbornou výchozí pozici před dalšími boji v baráži.

 
2.kolo, neděle 11.3.2007
BK Mladá Boleslav - Sportovní klub Kadaň  4:4  (3:1, 0:1, 1:2)
Branky : 1.Bříška (Gajovský), 12.Hertl (Tondr M., Jaroměřský), 12.Tondr L.(Tondr M.), 43.Loskot (Tondr M.) – 9.Kalinovič (Paul), 32.Chotaš, 47.Kadlec (Mikšovský), 49.Vrtek.
Vyloučení: 12:9.
Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Průběh utkání: 0:0,1:0,1:1,3:1,3:2,4:2,4:4.
BK Mladá Boleslav: Švaříček (Hrubý) - Maršík, Sem, Jaroměřský, Bílek, Všetečka, Kumstát, Hertl, Kotrba, Hloušek, Chochola, Mizera, Tondr L., Dulovec, Loskot, Bříška, Gajovský, Chamrád, Kadeřábek, Tondr M.
Sportovní klub Kadaň: Tichý (Studnička) - Pira, Kopáč, Palubjak, Hartman, Kalečík, Chotaš, Loučka, Kalimovič, Mikšovský, Vrtek, Paul, Kadelc, Kýhos, Krpenský, Toman, Freiberg, Stehlík, Hrdlička, Kašpárek

Komentář k zápasu

Rychlý gól zhatil plány kadaňských

Zápas začal zřejmě z taktických důvodů velmi netradičně v 10:15 dopoledne. Úvodní buly vyhráli domácí. Pro Kadaň nezačalo utkání vůbec dobře, již ve dvacáté druhé vteřině chyboval na modré Martin Kalinovič, kterého obral Gajovský, na jeho pokus ještě brankář Tichý reagoval, ale puk do sítě dorazil Bříška a poslal domácí do bleskurychlého vedení - 1:0. Takřka z protiútoku se málem ujala střela kadaňského Palubjaka, bohužel pro hosty puk těsně minul tyč. Ve 3.minutě byl vyloučen kadaňský Hrdlička za hrubost, o minutu později boleslavský Kadřábek a po chvíli opět domácí Tondr za sekání. Hostím se naskytla takřka minutová přesilovka dvou mužů, ve které se lae vyrovnání nedočkali. V 7.minutě byl na trestnou vykázán boleslavský Hertl za hákování, kadaňští uzavřeli domácí před svým brankářem, pálili jednu střelu za druhou. Dvě vteřiny poté co se vrátil boleslavský hříšník zpět na led se Severočeši dočkali. Kalinovič napravil své zaváhání v první minutě, zpoza branky jej našel Paul a střelou do odkryté branky vyrovnal na 1:1. V polovině první části byli postupně vykázáni na trestnou kadaňský Freiberg za napadení, boleslavský Všetečka za sekání a po něm hostující Kadlec za hákování. Domácím se naskytla přesilovka čtyřech proti třem a s ní si dokázali náramně poradit. Stačilo deset vteřin, nejprve Tondr trefil tyč a nikým neatakovaný Hertl do razil do prázdné branky - 2:1. Hra pokračovala ve čtyřech na obou stranách a opaření hosté dostali další ránu. Za dalších třináct vteřin zakončil rychlou kombinační akci Lukáš Tondr - 3:1. To vše srazilo hosty téměř do kolen. Boleslav byla v tuto chvíli lepší, kadaňským se nic nedařilo. V 15.minutě zachránila Tichého po střele Chamráda od další pohromy tyč. Posledních pět minut se odehrálo v režii domácího celku, když s přehledem bránili svůj dvoubrankový náskok.

Hosté měli více ze hry a dočkali se snížení

O přestávce bylo v kadaňské kabině pořádně horko. A na počátku prostřední části to také bylo vidět. Hrálo se převážně v obranné třetině domácích, ale kadaňští jako by si veškerý střelný prach vystříleli v pátečním utkání. Nepomohla jim ani přesilová hra při vyloučení Loskota. Ve 28.minutě byl za napadení vyloučen Martin Tondr, ale kadaňští byli i v této přesilovce bezradní. Ve 31.minutě se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš. Boleslavští rozebrali hosty před jejich brankou, Gajovský už mohl zakončovat do prázdné branky, ale nedokázal ji trefit. Hned z protiútoku se trefil Petr Chotaš a vrátil Kadaň do hry - 3:2. Ve 34.minutě mohli odpovědět při přesilovce domácí, když na trestné seděl Kašpárek, ale vůbec se jim nevydařila. Rozhodčí i nadále vylučoval, dvě minuty před druhou sirénou tak měli kadaňští zkrácenou přesilovku pět na čtyři, v níž se Krpenský dostal do 100% šance, ale přestřelil. Do druhé přestávky šli tak hosté z jednobrankovým mankem.

Kadaňští stáhli dvoubrankový náskok

Závěrečnou část začali lépe boleslavští, lépe kombinovali a byli častěji před brankářem Tichým. Ve 42.minutě se objevil sám před Tichým Dulovec, ale zakončit nedokázal. O půl minutky později se ale domácí dočkali. Po vhazování vystřelil od modré Martin Tondr, strhla se mela před brankovištěm Tichého, ve které se nejlépe zorientoval Loskot a puk protlačil až do klece - 4:2. Chvíli na to dostali příležitost početní výhody hosté ze severozápadu při vyloučení Dulovce, v přesilovce byli hodně aktivní, ale kontaktní gól nepřišel. Ten paradoxně padl až při hře v plném počtu. Martin Kadlec zužitkoval přihrávku Mikšovského a snížil na rozdíl jedné branky - 4:3. Sudí nadále pokračoval ve svém vylučovacím trendu a krátce po sobě ve 48.minutě vyloučil jednoho hříšníka na obou stranách. Hra ve čtyřech lépe vyhovovala kadaňským. Puku se zmocnil rychlonohý Vrtek obrana domácích se stihla podívat pouze na jeho záda a elegantním blafákem vykoupal Švaříčka v boleslavské brance a vyrovnal na 4:4. Posledních deset minut se bojovalo o každičký kousek ledu. Tichý neměl moc práce, Severočeši dobře bránili svou obrannou modrou čáru. V posledních pěti minutách měli hosté častěji puk na svých holích, ale vstřelit branku jim znemožňoval dobře chytající Švaříček. Padesát vteřin před koncem byl vyloučen kadaňský Koblitz, domácí trenér si vyžádal oddechový čas, naskytla se jim velká šance rozhodnout utkání. Oslabení kadaňští bez problémů zvládli a vybojovali cenný bod, který jim dává dobrou výchozí pozici do dalších bojů.

Více na oficiálních stránkách mládeže

Miroslav Lučan (www.skkadan-mladez.eu)
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM