Jestřábi odlétají i s body

Míša Sládková | 10.03.2007 | |

Jestřábi odlétají i s body

Kadaň se do utkání všemi silami vložila až v závěrečné třetině, kdy již bylo těžké zvrátit osud klání. Přesto, že se vstupovalo do záverečné dvacetiminutovky jen s jednobrankovým rozdílem, Jestřábi si nenechali vítězství vzít. Kadaň se tak i přes veškerou snahu rozloučila v posledním domácím utkání prohrou.

 
51.kolo, sobota 10.3.2007
Sportovní klub Kadaň - LHK Jestřábi Prostějov  3:5  (0:2, 1:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 35. Moro (Mezera), 47. Bauer (Neprášek , Hlusička), 59. Hlavatý (Neprášek) - 3. Čech (Kukla, Gengel), 17. Podešva (Čech, Kukla), 47. Piruša (Nakládal), 52. Cik (Duba, Vymazal), 57. Vymazal (Duba).
Rozhodčí: Würtherle - Hauser, Bertlík.
Vyloučení: 7:9, navíc Spitzer (KAD) 10 minut za nesportovní chování, Duba 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku.
Využití: 2:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 220.
Střely na branku: 45:39.
Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5.
Sportovní klub Kadaň: Stejskal (Hanuljak) - Hlubuček, Spitzer, Řezníček, Hlavatý, Macháček, Sláma - Neprášek, Hlusička, Bauer, Gellner, Veverka, Soukup, Moro, Mezera, Tenkač, Januška.
LHK Jestřábi Prostějov: Jágr (Biegl) - Procházka, Podešva, Poživil, Suchý, Spurný, Jedlička, Duba, Cik, Vymazal, Čech, Gengel, Kukla, Nakládal, Piruša, Minařík, Ondrejkovič.

Komentář k zápasu

První třetina: Skóre otevřel Prostějov

Poslední domácí představení začala kadaňská pětka poměrně aktivně a na několik minut se stala vládci prostějovského obranného pásma. Jedním ze zástupců střelců byl ve třetí minutě i Hlubuček, který se pokusil prostřelit Jágra od modré, ale puk po cestě do brány zastavily brankářské betony. Co však byla domácím platná veškerá snaha, když jedna z prvních akcí soupeře skončila tak úspěšně jak jen nejvíce mohla. Prostějov začal tento atak na otevření skóre zpoza své vlastní klece. Ale skutečné nebezpečnosti útok nabyl okamžikem, kdy se kotouče za modrou čárou ujal Filip Čech. Ten šikovně prošel až před bránu, kde si roztáhl Stejskala a pak již stačilo puk pouze zvednout, což se mu k radosti Jestřábů podařilo, 0:1.
Ve střední části třetiny se začalo častěji vylučovat na straně Kadaňských a domácí obrana se musela potýkat s mnoha zle vypadajícími průniky před brankáře. Když se hra ovšem vrátila do klasického pět na pět, bylo na chvíli černožlutých dresů před Jágrem plno. Za zmínku stojí okamžik, kdy se Neprášek odvážil vykročit si na souboj z očí do očí s gólmanem. Jaké bylo však jeho překvapení, když puk po střele směřoval zcela mimo tyče. V 15. minutě měla Kadaň k vyrovnání poměrně blízko při hře 4 na 4. Víření domácích okolo prostějovské svatyně se jevilo až tak nebezpečné, že na tresné lavici se v zápětí objevil další Jestřáb. 17. minuta, dělovka z mezikruží a Podešva zvyšuje náskok hostí již na 2:0.
Před Stejskalem se minutu před první závěrečnou sirénou zjevil Piruša a domácího strážce tyčí se snažil přelstít hned nadvakrát. Ještě než se všichni rozešli do šaten, vzlétla ruka rozhodčího nahoru a mezi otevřená dvířka trestné lavice se odebral Kukla. Domácí pětka nazačala početní výhodu nijak špatně a možná i díky tomu přišel na lavici provinilců navštívit Kuklu Duba, který kromě svého dvouminutového trestu dostal jako přídavek osobní desetiminutovku za zásah v oblasti hlavy a krku.

Druhá třetina: Naděje domácích stále žila

Do druhé dvacetiminutovky vstupovala Kadaň ve vyšším počtu než soupeř, jelikož pokračovala přesilová hra z konce prvního dějství. Domácí měli možnost se na těchto pár vteřin o přestávce připravit, což mělo výsledek v podobě několika povedených šancí. V celé druhé třetině se střílelo na obou stranách. Takovou tipickou střeleckou výměnou byla 23. minuta, kdy za domácí útočil Tenkač, následován na druhé straně kluziště prostějovským Gengelem. Gengelovu střelu však lapačkou pacifikoval efektně Stejskal. Pozadu nezůstal ani černožlutý Gellner, který kolem ostatních jenom prosvištěl, ale zeď v podobě Jágra nepřekonal.
Ve 32. minutě se naskytla domácím možnost čtyřminutové přesilovky. V těchto chvílích nedostávala trestná lavice Prostějovských čas na vychladnutí. Kadaňským se odehrát 5 na 4 celé čtyři minuty nepodařilo, zhruba v polovině trestu nenechal Hlubuček svou hokejku v dovolených výšinách a musel si svůj počin jít na dvě minuty rozmyslet. Díky faulu, kterého se ve stejnou chvíli jako domácí hráč dopustil Kukla, si Kadaň zajistila pokračující početní převahu. Možnost většího rozletu měla pro domácí blahodárný účinek. Důkazem byl ve 35. minutě Moro, který snižoval na 1:2. Jágr v brance netušil, kam dříve přesunout tu kterou část svého těla, když se před ním objevila hned trojice černožlutých a všichni se pokoušeli najít skulinku jež by se dalo puk propasovat. Závěr byl v rukou Kadaňských, kteří povzbuzeni vstřelenou brankou bruslili mnohem aktivněji než soupeř.

Třetí třetina: Ani aktivní snaha nestačí

Závěrečná část znamela gólovou přestřelku a přesto poměrně smolnou třetinu pro černožlutý tým. Ačkoliv začal domácí celek o poznání aktivněji (vždyť je také od vyrovnání dělil pouze jediný kotouč v kleci Jestřábů), přesto se jim nepodařilo v prvních pěti minutách prosadit. A to Prostějovským v mnoha chvilkách jistě bylo horko, jelikož na několik minut se kluziště smrsko do rozměru obranného pásma hostů. Ale opět se potvrdila pravdivost hesla „nedáš, dostaneš“. Ve 46. minutě Nalkádal postrčil kotouč Pirušovi a ten vyslal ránu do domácí sítě. Byl to však trochu sporný okamžik, jelikož společně s překročením puku brankové čáry se odebrala směrem k mantinelu i celá branková konstrukce rozpohybovaná jedním z hráčů. Ruka rozhodčího však razantně ukázala směrem dolů a gól platil, 1:3. Naděje Kadaňských ovšem žila dále zásluhou střelce Bauera a asistentů Nepráška s Hlusičkou. Ti se vzápětí postarali o stav 2:3. Za zmínku jistě stojí i provedení v podání Bauera, který Jágra přelstil ukázkovou střelou z otočky. A rázem byla vidět na ledě opět aktivní Kadaň. Ale ani to nebylo domácím nic platné. V 53. minutě byl rozhodčím signalizován trest pro Kadaňské a v početní výhodě se prosadila trojice Cik, Duba, Vymazal, 2:4. O tři minuty později měl šanci ke skórování Januška, ale i tato akce byla ve výsledku bezzubá. Prostějovští v tomto klání ale takovéto neproměněné ataky trestali. Exekutorem byl Vymazal, který zasunul kotouč mezi tyče krátce po buly před Stejskalem. Aby však pro domácí nebyla závěrečná dvacetiminutovka pouze ve znamení propastné smůly, napřáhl v 59. minutě metr za modrou čárou Hlavatý, po přihrávce Nepráška, a nekompromisně propálil překvapeného Jágra, 3:5. Jenže na vítězství to nestačilo a tak se Kadaň i po evidentní snaze zejména ve třetí třetině musela smířit s prohrou.
Míša Sládková, Martin Gahler
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM