Série porážek pokračuje

Martin Janúšek, Martin Gahler | 14.02.2007 | |

Série porážek pokračuje

Kadanští hráči nad Sarezou znovu nevyhráli, přesto ukázali, že s bojovností a entuziasmem se dá dojít daleko. Za svůj dnešní výkon se rozhodně stydět nemusí a získaný bod budiž jim odměnou a odrazovým můstkem k "lepším" zítřkům.

 
44.kolo, středa 14.2.2007
Sportovní klub Kadaň - HC Sareza Ostrava  1:2sn  (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 52. Derfler (Freiberg) - 59. Šebesta (Sochorek), 65. Šebesta. Rozhodčí: Pešina - Hauser, Šerý. Vyloučení: 10:8, navíc Palík (SAR) 10 minut za vražení zezadu. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 290. Střely na branku: 41:44. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sportovní klub Kadaň: Stejskal - Hlubuček, Spitzer, Hlavatý, Suchánek, Kocek, Chotaš, Kašpárek, Derfler, Freiberg, Pražák, Hlusička, Bauer, Soukup, Veverka, Tenkač, Mikšovský, Hubínek, Krpenský.
HC Sareza Ostrava: Iláš - Ovšák, Mocek Jiří, Šebesta, Boháč, Bokroš, Palík, Holík, Valušiak, Badžo, Červenka, Vajda, Tesařík, Gelačák, Sochorek, Glas, Vnenk, Mocek Ivo, Janečka.

Komentář k zápasu

Slibný začátek

Domácí začali utkání velmi sympaticky, což dokázaly dvě šance Bauera. Nejprve nedokázal z brejku překonat hostujícího golmana, poté jej nepřelstil zpoza branky. Počáteční nadšení zchladila dvě vyloučení. Zvláště to druhé Suchánkovo bylo zbytečné. Domácí se úspěšně bránili, dokonce podnikli zajímavý výpad k brance soupeře, který překazil hákující Šebesta. V přesilovce si domácí hráči vynutili tlak, ale ani z vyložených pozic se jim nepodařilo skórovat. V 10. minutě vyslal Valušiak do brejku Červenku, Stejskal se ale ošálit nenechal. Ve 12.minutě byl vyloučen hostující Gelačák. Domácí byli v početní přesile nebezpečnější. Paradoxně se hosté dostali do slibné šance, když se hlavní sudí srazil na obranné modré čáře s rozehrávajícím kadaňským bekem a vyzval tak Sochora k brejku. Tím jakoby předurčil ráz posledních minut první třetiny. Hráči Sarezy ukázali své možnosti, když se v poslední pětiminutovce trvale usadili v útočné třetině. Patrně nejbezpečnější střelu na Stejskala vyslal Gelačák. Kocek pak zhatil jednu ze šancí Sarezy faulem. Domácí svou obětavostí uhájili bezbrankový stav až do konce třetiny.

Ve znamení přesilovek a oslabení

Úvod druhé dvacetiminutovky znovu patřil kadaňským hráčům. Domácí Bauer přihrával na brankoviště, puk poskakoval před brankovou čarou, ale Pražák jej nedokázal zasunout za záda Iliáše. Kadaň měla optickou převahu, ale vyloženou brankovou příležitost si nevypracovala. Po ojedinělém závaru hostí přehnal svůj důraz kadaňský Spitzer. Tím se rozjela lavina vyloučení na obou stranách. V oslabení ujel Pražák, v nadějné pozici jej sekl Holík a hrálo se čtyři na čtyři. Domácí se nadechli k mocnému náporu, hosté s vypětím všech sil odolávali i za cenu nedovolených zákroků. Palík zezadu narazil na mantinel domácího Soukupa a po zásluze obdržel dvě + deset minut. V přesilovce pět na čtyři si kadanští otevřeli střelnici, bohužel pro ně byl Kašpárek příliš důrazný v dorážce, když sekl po lapačce Iliáše. Síly na ledě se tak znovu vyrovnaly. Ihned po jeho návratu hrála Sareza další přesilovku, tentokrát šel nedobrovolně odpočívat na trestnou lavici Hubínek. A aby toho nebylo málo, o chvilku jej následoval Hlavatý. Hosté stahovali postupně vražednou smyčku, kadaňská trojice se však perfektní poziční hrou přesile ubránila. Tato skutečnost jakoby domácím vlila do žil novou šťávu. Začali ostravským hráčům zle zatápět, k nelibosti ochozů bez konečného efektu. Poslední šanci v prostřední třetině měl hostující Červenka, zívala na něj poloprázdná branka, přesně zacílit nedokázal.

Chybělo 105 sekund

I na začátku třetí třetiny byli domácí aktivnější, ve 42. minutě však vytvořili fatální hrubku. Zpoza branky se náhle objevil volný puk, na který najel hostující Ovšák a tvrdě vypálil. Stejskal povyjel, snížil střelecký úhel a projektil schoval ve své výstroji. Od 47. minuty hráli domácí přesilovku. Pevně se usadili v útočném pásnu a gól visel ve vzduchu. Iliáš se zaskvěl po střelách Spitzera, který si v přesilovce zahrál roli hlavního snipera. Domácí v těchto chvílích jasně dominovali. V 51.minutě vyrazil Iliáš tvrdou střelu Hlavatého před sebe, ale Derfler nedokázal zvednout puk nad ležícím golmanem. V 52. minutě tlak Kadaně vyvrcholil úvodní brankou zápasu. Freiberg dostal přihrávku z pravého rohu mezi kruhy a vypálil, ostravský brankář jeho střelu jen s námahou vyrazil k zcela volnému Petru DERFLEROVI, který byl tentokráte neomylný – 1:0. Po obdržené brance ostravští zvýšili své obrátky ve snaze vyrovnat. Kadaňské šance držel Stejskal, který předváděl perfektní zákroky. V 58.minutě si Ostrava vybrala oddechový čas a zahájila hru se šesti muži v poli. Domácí vyhráli buly, Tenkač vystřelil, leč minul branku a znovu se vhazovalo před domácí brankou. Tentokrát ho vyhrála Sareza. K puku se dostal Sochorek, vystřelil na branku, Stejskal jej vyrazil před nekrytého Pavla ŠEBESTU a ten vyrovnal do prázdné branky. Domácí však chtěli tři body a vrhli se do útoku, v 60. minutě byl navíc vyloučen střelec vyrovnávací branky a Kadaň dohrávala třetinu s jedním hráčem navíc. Skóre se však nezměnilo.

Rozhodovaly nájezdy

Začátek prodloužení byl ve znamení kadaňského přesilovkového tlaku. Hlubuček s Pražákem měli slibné šance, ale Iliáš je svými zákroky zmařil. V 63. minutě si i Sareza vyzkoušela, jak se hraje přesilovka v prodloužení, stejně jako domácí z ní nic nevytěžila a tak musely o konečném výsledku rozhodovat nájezdy.

Z domácích hráčů byl úspěšný pouze Bauer ve čtvrtém nájezdu, když musel vyrovnávat ztrátu. Předním byl totiž úspěšný ostravský Sochorek. Nakonec rozhodla šestá série. Ostravský Šebesta prostřelil Stejskalovy betony, kadaňský Kašpárek naproti tomu pouze hostujícímu gólmanovi betony vyprášil. Druhý bod si tedy připsala ostravská Sareza.

Martin Janúšek

Ohlasy trenérů

Připravujeme.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM