Junioři nadělili desítku Chomutovu

Miroslav Lučan | 04.02.2007 | |

Junioři nadělili desítku Chomutovu

K A D A Ň - V neděli odpoledne bylo na programu dlouho očekávané juniorské derby mezi SK Kadaň a KLH Chomutov. První třetina byla vyrovnaná oba týmy měli několik šancí, zejména kadaňští nevyužili zcela vyložené příležitosti. Udeřilo tak na druhé straně. Při přesilovce domácích nejdříve Hartman rozezvonil tyč a takřka z protiútoku šli hosté do vedení díky vlastní nešťastné brance. Kadaňští brzy vyrovnali Chotašem a krátce před sirénou otočil při přesilovce Neprášek. Ve druhé třetině začali domácí více tlačit, ale koncovka jim nevycházela. Kadaňští se dostali do vedení. ale Chomutov se vždy brankou dostal zpět do hry. V poslední části černožlutí dominovali, začalo se jim dařit i v koncovce, chvílemi dokonale rozebírali hostující obranu tak, že v mnoha případech zakončovali do prázdné branky. V utkání byli nejvíce vidět se dvěma brankami a dvěma přihrávkami kadaňský Krpenský a chomutovský Voborník. Utkání tak skončilo debaklem Chomutova v poměru 10:4.

 
30.kolo, neděle 4.2.2007
Sportovní klub Kadaň - Piráti Chomutov  10:4  (2:1, 2:2, 6:1)
Branky : 12.Chotaš (Vrtek), 19.Neprášek (Schönauer, Žemlička), 31.Krpenský (Hrdlička, Vrtek), 37.Krpenský (Neprášek, Hartman), 41.Paul (Kalinovič, Toman), 49.Kalinovič (Hartman), 49.Hrdlička (Chotaš, Krpenský), 57.Vrtek (Krpenský), 57.Hrdlička (Vrtek), 58.Kýhos (Nguyen, Hartman) – 9.Krupka (Voborníka), 32.Španěl (Voborník), 39.Voborník (Křivka), 50.Voborník (Vošta).
Rozhodčí : Dundr – Doskočil, Ruchař.
Vyloučení: 5:10.
Využití: 2:0. V oslabení: 0:1.
Diváci: 230.
Průběh utkání: 0:0,0:1,3:1,3:2,4:2,4:3,7:3,7:4, 10:4.
Sportovní klub Kadaň: Studnička (Tichý) – Pira, Kopáč, Palubjak, Hartman, Kalečík, Nguyen, Chotaš, Krpenský, Kalinovič, Neprášek, Schönauer, Vrtek, Moro, Kýhos, Paul, Toman, Gellner, Žemlička, Hrdlička.
Trenér : Wágner, Krpenský
Piráti Chomutov: Kaššák (Štěrba) – Křivka, Chromý, Krupka, Kotek, Miklovič, Bečvář, Dudek, Szakal, Voborník, Španěl, Průcha, Iterský, Vošta.
Trenér : Mašek

Komentář k zápasu

Obrat skóre a vedení domácích

Utkání nezačalo v kdoví jakém tempu, první šanci si vytvořil Schönauer, ale trefil pouze gólmana Kaššáka. Ve 4.minutě hráli domácí první přesilovku, ale do vyložených šancí se nedostali. V 7.minutě měli možnost reparátu a Toman nedokázal zasunout puk do odkryté branky. Po několika dalších vteřinách přišel další faul chomutovského Španěla a domácí měli možnost minutu trvající dvojnásobnou výhodu. V přesilovce Hartman trefil horní tyč. Když se hrála už klasická přesilovka, hostující Krupka vystřelil směrem na branku a od kadaňského Mora se puk odrazil do sítě - 0:1. Ve 12.minutě při hře ve čtyřech na obou stranách se po vyhrané buly k puku dostal Chotaš, vypálil na branku a trefil přesně pod víko - 1:1. Po té si obě mužstva vytvořili několik šancí, ale gólmani byli pozorní. V 15.minutě se do obrovské šance dostal Vrtek, vytvořil zmatek před brankou, puk zůstal ležet před brankovou čárou, ale nikdo z kadaňských nedokázal usměrnit puk. V 18.minutě hráli kadaňští další přesilovku, ale opět neúspěšně. Povedlo se to za chvilku, nedůslednost obrany potrestal Neprášek a otočil na 2:1.

Kadaňští nadále udržovali vedení

Ve 22.minutě se natlačili chomutovští před Studničku a Voborník trefil tyč. O minutu později se naopak domácí natlačili před Kaššáka a ten měl plno práce, aby svou klec uchránil. Ve 24.minutě se srazil Schönauer s protihráčem a zůstal hodně otřesen. Kadaňští začali mít více ze hry, častěji se hrálo v obranném pásmu Chomutova. Vrtek prošel krásně mezi několika hráči a trefil další tyč. Ve 27.minutě hráli přesilovku hosté, ale nedostali se vůbec k ničemu. Kadaňští se v klidu ubránili a poté začali opět okupovat obranné pásmo Chomutova. Ve 31.minutě rozebrali obranu chomutovských tak, že Krpenský zakončoval do prázdné branky - 3:1. Neradovali se však dlouho, Voborník se vřítil po levé straně do útočného pásma, přihrál před branku Španělovi, který za pomoci kadaňského Palubjaka snížil na 3:2. Ve 35.minutě sehráli kadaňští takřka celou svojí přesilovku v útočném pásmu, ale skóre se nezměnilo. O minutu později měli možnost reparátu a povedlo se. Krpenský byl hodně vidět, bylo na něm znát, že celou sezónu hraje stabilně v „A“ týmu a se spoluhráči se na ledě dělal co chtěl. Opět po dokonalém rozebrání obrany zakončoval do prázdné branky, když mu přihrával Neprášek - 4:2. Domácí se nadále tlačili do útoku, jen koncovka skřípala. Ve 39.minutě při dalším tlaku kadaňských zapoměli obránci na zadní vrátka, Křivka našel najetého Voborníka, který v brejku nedal Studničkovi žádnou šanci - 4:3.

Exhibice v poslední třetině

Po půl minutce závěrečné části vyšachovali kadaňští hostující obranu tak že Paul opět zakončoval do prázdné branky - 5:3. Krátce poté se dostal do brejku Vrtek, ale nedal. Kadaňský tlak trochu polevil, ale bylo to dáno především dvěma chomutovskými přesilovkami. Ve 49.minutě měli naopak domácí přesilovku, kterou využil Kalinovič - 6:3. Po jedena dvaceti vteřinách lovil Kaššák znovu puk ze sítě, když Hrdlička vystřeli na branku a k překvapení všech to skončilo až v síti - 7:3. V 50.minutě se ke slovu dostali i chomutovští. Domácí si vybrali slabší chvilku a nejlepší hráč zápasu v dresu Chomutova Voborník snížil na 7:4. Domácí tým už se příliš do útoku netlačil, hrál co potřeboval, šetřil síly. Ale dočkali se další branky, v 57.minutě Vrtek nádherně zužitkoval přihrávku zpoza branky od Krpenského - 8:4. Ještě v téže minutě Hrdlička zvýšil na - 9:4. Poslední minuty se Chomutov krutě nezvládl a v 58.minutě, když se diváci dožadovali desítky ujel Kýhos, přihrál Morovi, ale ten nedokázal trefit branku. O chvilku později se přeci jenom dočkali, Kýhos završil skóre na ostudných 10:4.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM