Pomůže omlazení k postupu do play off?

Jan Macháček | 22.01.2007 | |

Pomůže omlazení k postupu do play off?

Poslední dobou se v řadách černožlutých událo mnoho nových věcí, výměny trenéra po výměnu některých zkušených hráčů. Nový hlavní trenér chce do konce sezóny nasazovat převážně mladé hráče, o kterých si myslí, že budou bojovat srdce. Na cestě za play off čeká mladý tým pod vedením Miroslava Nováka další těžký soupeř. Kometa dokázala potrápit na svém ledě lídra tabulky Ústecké Lvy. Po vyrovnaném utkání a napínavém prodloužení si bod navíc připsali Lvy až po samostatných nájezdech. Pokusí se Severočeši přiblížit k play off a cenné tři body zůstanou v Kadani. O tom se můžeme přesvědčit v pátek 26.1.07 v 17:00 na zimním stadionu v Kadani.

 

Vzájemná bilance zápasů SK Kadaň – HC Kometa Brno

Sezóna 2006/2007

Nemastné, neslané utkání se v závěru změnilo na krvežíznivý hokej plný tvrdých střetů. Kometa sice dala první branku už v šesté minutě, ale domácí její nástup ustáli a pustili se do protiútoku. Herní styl se proměnil zhruba od poloviny zápasu, taktický a pro diváky nezajímavý hokej se změnil na dramatickou bitvu, kterou spustil také hlavní rozhodčí Bolina tím, že přestal trestat některé zákroky. Ve třetí třetině letělo na obě branky víc střel než za obě předchozí dohromady. Snahu domácích nakonec zhatil v posledních minutách brněnský útočník David Appel, který si na konto připsal všechny tři branky hostí. Kadaňský "A" tým neabsolvoval dalekou cestu na Moravu zbytečně. V zápase, kde měli převahu domácí dokázali kadaňští díky precizní obranné hře a hlavně vynikajícímu výkonu Kamila Jariny získat tři body, které mají určitě cenu zlata. Jarina po celý zápas přiváděl nejen domácí hráče, ale i fanoušky doslova k šílenství. Některé jeho zákroky by zasloužily nominaci na Zlatou helmu ! Po bezbrankové první třetině, ve které Kometa přehrávala Severočechy, také hlavně kvůli hře v oslabení, dostal Kadaň do vedení v 25. minutě šťastnou brankou Metlička. Domácí se tlačili do útoku, ale nemohli překonat vynikajícího Jarinu, který se vyznamenal zejména při šancích Appela a Brančíka. V závěrečné části si černožlutí bezchybně hlídali obranné pásmo a bránili výsledek. V 59. minutě definitivně zhasl Kometu Derfler, když využil přečíslení hostí dva na jednoho a upravil tak skóre na 0:2.

Kadaň                -         Brno                1:3 
Brno                 -         Kadaň              0:2

Sezóna 2005/2006

První dva souboje se nesly ve znamení slávy a vítězství Komety, která v úvodním klání na svém ledě přemohla Severočechy poměrem 6:2. Ani druhý zápas nevedl k plnohodnotnému bodovému zisku. Hokejisté Kadaně rozehráli zápas více než dobře, vedli již 2:0, avšak hosté dokázali ještě v 1. třetině utkání otočit a nakonec i vyhrát stavem 2:4. Napotřetí se příznivci černožlutých mohli konečně radovat. Potěšení bylo o to větší, že se jednalo o první venkovní výhru po dlouhých 10 měsících a navíc s vychytanou nulou. V posledním duelu tohoto roku se domácí pokoušeli srovnat skóre vyhraných zápasů na 2:2. Po základní hrací době naděje ještě stále žila, ale ne příliš dlouho. Přeci jenom to byla právě Kadaň, která lovila puk ze své sítě.

Brno               -          Kadaň               6:2
Kadaň              -          Brno                2:4
Brno               -          Kadaň               0:2
Kadaň              -          Brno                3:4 pp

Sezóna 2004/2005

Na rozdíl od Kadaně se tým z opačné strany republiky podíval v loňské sezóně do play-off. Ve vzájemných zápasech s Kadaní bylo Brno jen jednou neúspěšné, a to hned v prvním duelu na našem ledě. O vítězství 2:0 se svými góly postarali Milan Vobořil a Michal Polák a samozřejmě i Petr Jež vychytanou nulou. Na další zápasy už kadaňští fanoušci nevzpomínají s nadšením. V Brně Severočeši prohráli 2:1, 4:2 a na svém zimním stadionu 3:1.

Kadaň              -          Brno                2:0
Brno               -          Kadaň               2:1
Kadaň              -          Brno                1:3
Brno               -          Kadaň               4:2

Sezóna 2003/2004

Obsazení poslední pozice v lize určitě nepatří k chloubám žádného týmu. O tom, že se našemu soupeři skutečně nic nedařilo svědčí i zápasy s kadaňskými hokejisty. V prvním utkání dostala Kometa na cestu domů příděl 6 branek. Nulu po zápase měl na svém kontě Michal Fikrt. Domácí vítězství jsme dokázali potvrdit i na ledě hostí. Jednalo se sice o zápas mnohem vyrovnanější, ale opět s vítězným koncem pro Severočechy. Rozhodující gól na 5:4 vstřelil Petr Kukla. V této sezóně se hrálo ještě na 40 zápasů a k dalšímu střetnutí v druhé části ligy již nedošlo.

Kadaň               -          Brno                 6:0
Brno                -          Kadaň                4:5

Výkony Komety v letošní lize

Sezóna začala pro brněnský tým domácí prohrou s Hradcem Králové, který tak nastartoval svou skvělou sérii. V dalších zápasech už začala Kometa dosahovat výsledků, které se od ní očekávaly. Další porážku si tým trenéra Oslizla připsal až v 9. kole v Jihlavě. V prvoligové tabulce se Brněnští trvale usadili mezi prvními čtyřmi týmy a toto společenství ještě neopustili. Krátce před koncem roku přišla z kabiny nečekaná zpráva. Z rodinných důvodů odstoupil trenér Lubomír Oslizlo. Na jeho místo přišel Rostislav Čada, který si jako svého asistenta vybral Libora Zábranského, který je zároveň majitelem klubu. Nový trenérský tandem nečekala snadná premiéra. V Mladé Boleslavi sice vedli, ale nakonec byli o jeden gól šťastnější domácí a to především zásluhou 4 gólů a 1 asistence novice v boleslavském týmu, Richarda Krále. V dalších zápasech už hráči začali předvádět produktivní hokej, když ve 3 utkáních získali plný počet bodů při skóre 16:2. Zatím v posledním zápase vybojovali 2 body po nájezdech v Olomouci.

Statistiky

Otázku obsazení gólmanského postu je v Kometě zbytečné vznášet. Jasným vládcem brněnské branky je Pavel Maláč, jenž kroutí již svojí třetí sezónu v Kometě. Díky svým statistikám (2,16 a 93,54%). Obranným řadám vévodí duo Jiří David (5+8) a Alexandr Lhotský (2+9). Neskutečných 121kg vážícího obra Martínka vystřídal Alexandr Lhotský na postu zlého muže s 92 trestnými minutami. Pochvalu zaslouží za svou spolehlivost Jiří David s 13ti plusovými body. Kometa se může pyšnit vyrovnanou pěticí forvardů. Nejproduktivnější je se šestatřiceti body Miroslav Barus (12+24). V nejtěsnějším odstupu pak defiluje pětatřicetibodový Daniel Hodek (13+22), dále pak Michal Černý (17+15) a David Appel (17+12). Pětici uzavírá pětadvacetibodový Patrik Moskal (11+14).

Sestavy z posledních utkání

Brno: Maláč - Martínek, Vyhlídal, Mikel, Lhotský, Malena, Staněk, Špelda - Černý, Hruška R., Barus - Appel, Moskal, Sojčík - Hodek, Hruška J., Staněk - Kucharczyk, Zábranský, Barták - Obdržálek.

Kadaň: Stejskal - Pospíšil, Chotaš, Spitzer, Staněk, Kocek, Kloz, Suchánek, Hlubuček - Polanský, Derfler, Kajer, Pražák, Hlusička, Metlička, Freiberg, Krpenský, Postl, Gellner, Veverka.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM