Novák nebo Chlustina?

Jan Macháček | 14.01.2007 | |

Novák nebo Chlustina?

Ve středu zavítá do Kadaně bývalý manager a trenér SK Kadaň Alois Chlustina se svými Pantery z Havířova. Proti němu se v roli hlavního trenéra na střídačce SK Kadaň postaví jeho loňský asistent Miroslav Novák. Severočeši stále pomýšlejí na vysněné play off. Pokud nechtějí zůstat jen u snu musejí často bodovat. O tom který z jmenovaných trenérů bude úspěšnější se budeme moci přesvědčit ve středu 17.ledna v 18:00 na zimním stadionu v Kadani.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Havířov

Sezóna 2004/2005

Utkání s Havířovem by se v loňské sezóně mohly nazývat bitvami soupeřů, kteří usilují o play-off. Hned první duel byl velice vyrovnaný. Po normální hrací době sice na tabuli svítil stav 4:4, ale ve 2. minutě prodloužení se nekompromisně trefil, kadaňskými fanoušky oblíbený, Lukáš Říha. V dalším zápase již neponechala Kadaň nic náhodě a zvítězila jasnou výhrou na domácím ledě 5:1. Zahanbit se ale nenechali ani Panteři, když na svém stadionu při 3. vzájemném zápase nabalili Kadani na cestu domů prohru 5:0. V posledním klání, kdy vidina play-off byla pro oba celky již stejně ztracená, se radovali opět hráči Havířova. Tehdy si z Kadaně odvezli 2 body za výhru v prodloužení 3:2. Po základní části, zůstaly oba týmy těsně pod branou play-off. Kadaň na 9. a Havířov na 10. místě.

Havířov     -     Kadaň     5:4(PP)
Kadaň       -     Havířov   5:1
Havířov     -     Kadaň     5:0
Kadaň       -     Havířov   2:3(PP)

Sezóna 2005/2006

V minulé sezóně oba týmy dokázaly uspět v obou domácích zápasech a to celkem jednoznačně. Hned v úvodním kole zavedl los kadaňské na havířovský led a start do soutěže se jim vůbec nepovedl, navíc tam domácí „padlo“ téměř vše. Odjeli s debaklem 1:5. Ve druhém vzájemném zápase vše černožlutí Panterům vrátili, a to i s úroky. Po perfektním výkonu celého mužstva si připsali důležité body za vítězství 5:1. Ačkoli do třetího vzájemného duelu odjížděli kadaňští s velkým odhodláním a ještě vidinou play-off, hned po úvodním buly zmrazil svým gólem Severočechy Panter Divíšek. Po zbytek utkání hráli kadaňští jako opaření a podlehli 1:3, jedinou branku vstřelil Zíka. V posledním utkání na kadaňském zimním stadionu jasně dominovali domácí, kteří od prvních minut ukazovali kdo je na ledě pánem. Po dalším skvělém výkonu zvítězili 4:1, ale šance na play-off i přesto nebyla moc reálná.

Havířov     -     Kadaň     5:1
Kadaň       -     Havířov   5:1
Havířov     -     Kadaň     3:1
Kadaň       -     Havířov   4:1 

Sezóna 2006/2007

Letos se Havířov, tým, který se netajil před zahájením ročníku vysokými ambicemi, představil na ledě Kadaně jednou a nejeden hokejový fanoušek byl překvapen výsledkem, jakým utkání skončilo.Do zápasu s vysokým počtem vyloučených vstoupily celky poměrně vyrovnaně, ale vedení se ujala Kadaň. Ani první přestávka nepomohla havířovskému celku postavit se na nohy a domácí průběžně zvyšovali stav ve svůj prospěch. Siréna po šedesáti minutách ukončila snažení obou mužstev za stavu 6:0 pro domácí černožluté. Ve druhém utkání se na lavici Havířova představil bývalí kadaňský manager Chlustina. Utkání začalo lépe pro severočechy, kdy ve vlastní přesilovce dokázali vsítit branku a ujmout se vedení. To udrželi až do začátku třetí třetiny. Havířov třemi brankami otočil zápas a připsal si tři body. V závěru utkání neproměnil trestné střílení kadaňský Vrtek.

Výkony Havířova v letošní lize

Havířov se od začátku sezóny drží v dolní polovině tabulky a ani před třetím vzájemným soubojem v tomto ročníku to není jiné. Na aktuálně devátou příčku vyslaly Pantery jejich nevyrovnané výkony. Jedinou delší šňůru výher, a to čítající tři položky, navlékli mezi 26. a 28. kolem, kdy hráli třikrát za sebou doma a zdolali postupně slabší soupeře z Berouna, Havlíčkova Brodu a na samostatné nájezdy Prostějov. To porážkové série byly o něco delší a hlavně častější. První přišla mezi 3. až 6. kolem (4 prohry), druhá mezi 9. až 12. kolem (4 prohry), třetí, ta nejdelší, mezi 19. až 23. kolem (5 proher). Tato černá šňůra byla gilotinou pro krk trenéra Režnara. Po jeho odchodu se chopil kormidla Petr Folta. Ten však dlouho nevydržel a nyní vede Pantery Alois Chlustina. V posledních třech kolech Havířov dvakrát uspěl na ledě soupeřů. Nejprve si poradil s Ostravou (0:3), následně odvezl tři body z Olomouce (2:3). Poslední utkání odehráli na domácím ledě s celkem HC Slovan Ústečtí Lvi se kterými vedli vyrovnaný souboj ve kterém byli úspěšnější Lvi (3:4).

Statistiky

Po odchodu tří tahounů Zdráhala, Lipiny a Sedláka, kteří odešli za trenérem Režnarem do Mladé Boleslavi, byla útočná síla Panerů značně oslabena. Klubovým statistikám vévodí David Mikšan, jemuž se podařilo nasbírat 22 bodů za osm gólů a čtrnáct nahrávek. Náhradou za odchod tří výše zmiňovaných útočníků z Mladé Boleslavi přišel Jan Fadrný, který se díky 21 bodům (7+14) drží nedaleko za Mikšanem. Hned trojice beků překonala desetibodovou hranici. Tomáš Klimeš, který přišel vloni z Boleslavi, se pyšní bilancí 4+10, o bod zpět je Ctirad Ovčačík (6+7) a na rovných deseti bodech je David Galvas (3+7). Jako brankářská jednička nastupuje zkušený Marek Novotný. V úspěšnosti zásahů s procentem 91,81% si drží patnácté místo 1.ligy.

Sestavy z posledních utkání

Havířov: Novotný - Ovčačík, Klimeš, Dresler, Galvas, Vavruša, Lašek - Seman, Fadrný, Mikšan - Žák, Zdeněk, Rozum - Daneček, Holuša, Brynecký.

SK Kadaň: Stejskal, (Tichý), Pospíšil, Chotaš, Kloz, Staněk, Kocek, Hlavatý, Polanský, Fink, Krpenský, Pražák, Hlusička, Metlička, Kašpárek, Veverka, Kajer, Gellner, Mezera, Freiberg

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM