Junioři porazili Děčín

Miroslav Lučan | 26.11.2006 | |

Junioři porazili Děčín

V neděli odpoledne zavítal na kadaňský zimní stadion celek juniorů HC Děčín změřit síly se svými vrstevníky z SK Kadaň. Domácí byli v utkání favority, neboť děčínští okupují předposlední místo tabulky. Kadaňští chtěli také potvrdit vítězství z pátečního těžkého utkání v Sokolově. Od počátku zápasu byli také lepším týmem. Do vedení šli po dorážce Tomana, jenže hosté zbraně nesložili a skóre v úvodu druhé části otočili. Černožlutí tak museli zabrat a dvěma rychlými brankami se opět dostali do vedení na 3:2. Ve druhé části se ještě trefil Hartman a na konečných 5:2 upravil dvě minuty před koncem Kalinovič.

 
16.kolo, neděle 26.11.2006
Sportovní klub Kadaň - HC Děčín  5:2  (1:0, 3:1, 1:0)
Branky : 7.Toman (Paul), 29.Chotaš (Kalinovič), 30.Nguyen, 34.Hartman (Zacharenko), 59.Kalinovič (Kotek) – 22.Šohaj, 26.Šohaj (Lassig).
Rozhodčí : Turčan – Sichrovský, Šerý.
Vyloučení: .
Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 150.
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:2, 5:2.
Sportovní klub Kadaň: Studnička (22.Tichý) – Vošta, Kotek, Zacharenko, Chotaš, Ryvola, Kanči, Svoboda, Pira – Hartman, Chmel, Toman st., Žilík, Kalinovič, Jáchym, Žemlička, Schönauer, Nguyen, Krpenský, Paul.
Trenér : Wágner, Krpenský
HC Děčín: Michálek (Krofta) – Barcal, Bulva, Drnec, Hladiš, Kupec, Lassig, Marek, Molnár, Rubeš, Saska, Šohaj, Vejr, Zelinka, Karel, Ženka.
Trenér : Horák

Komentář k zápasu

Převaha, ale pouze jednobrankové vedení

Zápas začal s menším zpožděním, ale zato ve velkém tempu. První šanci si vytvořil domácí Paul, a zle vystrašil gólmana Michálka, kterému puk proklouzl v lapačce. Ve 2.minutě byl za podražení vyloučen Kalinovič a hosté měli přesilovou hru, ale nic z ní nevytěžili. Hra se odehrávala častěji v obranném pásmu Děčína, ale i Studnička v brance domácích se nenudil. Na začátku 7.minuty kadaňští přitlačili, k puku se dostal Paul, předložil volnému Tomanovi, který zasunul puk pod ležícím Michálkem - 1:0. V 9.minutě domácí přežili bez vážnějších problémů další oslabení. V 11.minutě měli naopak početní výhodu kadaňští. Měli několik slibných šancí, ale gól z nich nevytěžili. Ve 14.minutě střílel z pravého kruhu Kalinovič, Michálek si s jeho střelou poradil. Děčínští na domácí nestačili a často si pomáhali drobnými fauly. Jeden takový hlavní sudí potrestal v 15.minutě a kadaňští měli možnost zvýšit. Přesilovku se využít nepodařilo. V posledních vteřinách se do útočného pásma vřítil Hartman, byl faulován brankářem Michálkem, současně se sirénou tak rozhodčí udělil hostujícímu hráči dvouminutový trest.

Dva obraty skóre a zasloužené vedení domácích

Domácí začali přesilovku náporem, ale v oslabení ujel Drnec, ale v brejku ho fauloval Kanči, padající děčínský útočník se nešťastně srazil s gólmanem Studničkou, který se zranil a musel být střídán Rudou Tichým. Rozhodčí navíc nařídil trestné střílení. Pro Tichého to nebyl příjemný okamžik, nerozehřátý, bez velkého rozcvičení musel čelit nájezdu Šohaje, který vymetl horní roh branky - 1:1. Děčínští začali lépe bruslit, domácí po inkasované brance hráli jako opaření. Ve 26.minutě se do přečíslení dostali Šohaj s Lassigem a prvně jmenovaný nedal Tichému žádnou šanci jako při trestném střílení - 1:2. Trenér domácích Wágner zvýšil na střídačce hlas a kadaňští začali opět něco hrát. Ve 29.minutě krásně rozebrali děčínskou obranu a Chotaš tak zakončoval do hodně odkryté branky - 2:2. Na děčínské padla deka a domácí tak pokračovali ve své hře. Ve 30.minutě po levém křídle ujel Nguyen, již nevěděl co s pukem vystřelil na Michálka, kterému s pomocí dvou tečí proklouzl puk mezi betony - 3:2. Ve 32.minutě byl vyloučen děčínský Rubeš a domácí tak mohli v koncertu pokračovat. Ke konci přesilovku uzamkli hosty v obranném pásmu a dokonale je rozebrali. Od modré střílel Zacharenko, odražený puk se dostal na hůl Hartmana, který střelou pod víko zvýšil již na 4:2. Ve 38.minutě dostali dvojnásobnou početní výhodu hosté a mohli tak brankou do šatny ještě utkání zdramatizovat. O minutu později byl navíc vyloučen Pira na pět minut plus do konce utkání za faul kolenem. Kadaňští se více než úspěšně bránili.

Zasloužené dva body

Dlouho přesilovou hru hostím zkazil Hladiš. Který byl vyloučen za hákování. Hra ve čtyřech vyhovovala domácím. Když se hrálo opět v pěti na obou stranách, černožlutí přehrávali svého soupeře ve všech směrech. Jenom gólově se nemohli prosadit. V 50.minutě hráli další přesilovku, ale ani to ke vstřelení branky nevedlo. V 53.minutě tu samou šanci dostali i hosté, přesilovka byla umocněná dalším vyloučením, za hrubost byl vykázán Schönauer. Děčínští nebyli schopni vůbec nic vymyslet a gólmana Tichého vůbec neohrozili. V 56.minutě ve vlastním oslabení se blýskl pěknou kličkou Karel, ocitl se tváří v tvář Tichému, ale zakončit nedokázal. V 59.minutě měli kadaňští další početní výhodu a konečně se dočkali. Kotek střílel zpoza kruhů a Kalinovič tečoval puk za záda Michálka - 5:2. Junioři SK Kadaň si tak připisují další dva body do tabulky 1.ligy.

Miroslav Lučan

Ohlasy trenérů

připravujeme
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM