A-tým udolal Berounské Medvědy

Miroslav Lučan | 18.11.2006 | |

A-tým udolal Berounské Medvědy

V sobotní podvečer přivítalo A-mužstvo SK Kadaň souseda z tabulky, devátý HC Beroun. Dalo by se říct, že se hrálo o šest bodů. Případným vítězstvím by kadaňští odskočili svým soupeřům. Utkání začalo opatrně, dlouho oběma týmům trvalo, než se dostali do správného varu. V osmé minutě poslal Vlček Středočechy šťastně do vedení. Ve třinácté minutě v signalizované početní výhodě vyrovnal Staněk. Ve druhé části se hrál o něco lepší hokej a v přesilovce poslal Hlavatý Kadaň do vedení. V poslední části iniciativu převzali hosté, domácí začali hodně bránit a to se vymstilo. Klaus si nikým neatakovaný najel přímo před Slipčenka a vyrovnal. Hosté měli několik dalších dobrých příležitostí, ale Slipčenko zachraňoval. Pět minut před koncem hosté dvakrát vyhodili puk mimo hrací plochu a nabídli tak kadaňským přesilovku pěti proti třem, kterou využil Hlubuček a zajistil tak domácím veledůležité tři body za vítězství 3:2.

 
23.kolo, sobota 18.11.2006
Sportovní klub Kadaň - Medvědi Beroun 1933  3:2  (1:1, 1:0, 1:1)
Branky : 13.Staněk (Derfler, Žák), 32.Hlavatý (Krpenský, Hlusička), 57.Hlubuček (Hlavatý, Vrtek) - 8.Vlček (Jech, Dušek), 47.Klaus (Křesťan).
Rozhodčí : Nečas – Vitík, Mašek.
Vyloučení: 4:9.
Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 460.
Průběh utkání: 0:1,2:1,2:2,3:2.
Sportovní klub Kadaň: Slipčenko - Pospíšil, Chotaš, Spitzer, Staněk, Hlubuček, Hlavatý, Kepl, Stehlík, Metlička, Žák, Derfler, Postl, Polanský, Vrtek, Kajer, Pražák, Hlusička, Krpenský.
Medvědi Beroun 1933: J. Kameš - V. Kameš, Braniš, Filip, Čížek, Míka, Klaus, Jelínek, Tvrzník, Šinágl, Novotný, Besser, Zajíc, Nedorost, Pajič, Křesťan, Pavel, Vlček, Dušek, Jech.

Komentář k zápasu

Kadaňští měli více šancí, ale skóre bylo vyrovnané

Utkání začalo velmi opatrně z obou stran, bojovalo se spíše ve středním pásmu. Ve 3.minutě poprvé pískal hlavní sudí a za faul na Krpenského obdržel Vlček dvouminutový trest. Jenže po necelé minutě fauloval Postl a hra pokračovala ve čtyřech. V 7.minutě se efektně přes dvojici obránců prodral Derfler, štěstí při zakončení však neměl. Ihned z protiútoku domácí obrana zapomněla na modré Vlčka, který měl spoustu času, pohrál si se Slipčenkem a zakončil do prázdné branky - 0:1. V 10.minutě vybojoval Stehlík v pravém rohu puk, přihrál Keplovi, ale ten byl v těžkém úhlu a Kameše nepřekvapil. Kadaňští tlačili Medvědy v jejich obranném pásmu, do výraznější střelecké příležitosti se však nedostávali. Ve 12.minutě se podél levého mantinelu prohnal Křesťan a Slipčenko měl velké štěstí. Ve 13.minutě při signalizovaném vyloučení berounských se domácí natlačili před Kameše, kterému několika pokusy zle zatápěli, na poslední střelu Staňka už zareagovat nedokázal - 1:1. Domácí nadále tlačili, Metlička jen těsně minul pravou tyč. Berounští se často bránili různými háčky a lehkým držením. V 15.minutě to již hlavní sudí nepřehlédl a vyloučil Tvrzníka za držení hole. Přesilovku domácí nevyužili. V 18.minutě se k puku dostal Polanský, tvrdou střelou zápěstím trefil Kameše, od kterého se puk odrazil před Vrtka, ale tomu v poslední chvíli kotouč přeskočil hůl. Skóre po první části tedy zůstalo vyrovnané.

Gól v přesilovce zajistil vedení

Do druhé části nastoupili kadaňští s velkým elánem, chtěli rychle do vedení. Nápor otupili Medvědi přesilovou hrou. Slibnou příležitost si berounští nevytvořili. Ve 27.minutě byl vyloučen hostující Klaus, ale ani Severočeši nedokázali výhodu využít. V polovině utkání se nehrál příliš oslnivý hokej. Oba týmy důsledně bránili. Čekalo se, kdo první udělá chybu. Ve 32.minutě zahráli pěkný kolotoč Pražák – Krpenský, Hlusička, vynutili si faul Křesťana a nabídnutou přesilovku za pouhých dvanáct vteřin Hlavatý střelou z chumlu před brankou využil - 2:1. Ve 34.minutě se domácí na delší čas usadili v útočném pásmu, ale střely Polanského ani Vrtka cestu do branky nenašly. Vedoucí branka kadaňské psychicky velmi zvedla, jedna šance střídala druhou. Kameš držel svůj tým v naději na dobrý výsledek. Ve 38.minutě obdržel Pospíšil dvě minuty za držení . Ve výhodné pozici pálil Křesťan, ale Slipčenko jeho pokus zastavil efektním semaforem. Berounu se hra v početní výhodě dařila, zle zatápěli před domácím gólmanem. Kadaňští tak jednobrankové vedení ubránili.

Vydřené vítězství zajistila početní výhoda

Hned v úvodu mělo domácí početní výhodu, ta se jim ale vůbec nepovedla, Beroun dobře bránil vlastní modrou čáru. Berounští byli aktivnější, velkou šanci spálil Dušek. Domácí hráli v této fázi zápasu velmi pasivně, to se jim nemuselo vyplatit. A trest přišel, přihrávku z rohu kluziště našel najetý Klaus a trefil přesně pod víko - 2:2. Po zbytečně inkasované brance kadaňští opět ožili. Začali se tlačit před Kameše. Šance nevyužili a hosté začali přebírat znovu iniciativu. Dá se říct, že jen díky Slipčenkovi byl stav stále nerozhodný. Domácí trenér Setikovský si vyžádal time-out. V 53.minutě byl za vysokou hůl vyloučen berounský Čížek a domácí se tak mohli vymanit z mírného tlaku Medvědů. Přesilovka se příliš nedařila, nevyšel ani klasický zámek. V 55.minutě hráli opět přesilovku při vyloučení Klause. Za osm vteřin vyhodil puk mimo hrací plochu Vladimír Kameš a domácí tak měli dlouhou početní výhodu dvou mužů. Ta se zprvu moc nedařila, k puku se dostal na modré Hlubuček a prostřelil vše co mu stálo v cestě - 3:0. V 58.minutě byl na trestnou vykázán Chotaš a schylovalo se k drama. Berounští ostřelovali Slipčenka, odhodlali se k power-play, ale černožlutí vítězství ubránili.

Miroslav Lučan

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka, asistent trenéra SK Kadaň: Tentokrát šlo o zápas dvou mužstev, které bojují o osmičku. Bylo to hodně nervózní utkání. Naše mužstvo bylo až nezvykle pasivní - hlavně první a třetí třetina, která se nám nepovedla. Druhou třetinu jsme sehráli celkem slušně, dali jsme branku a přehrávali jsme soupeře. V závěru hosté udělali dvě hrubé chyby, když opakovaně vyhodili kotouč z pásma a nabídli nám přesilovku pět na tři, kterou jsme proměnili až v závěru. Dá se říct, že jsme vyhráli trochu šťastně.

Ohlasy berounského trénéra ani jeho asistenta se redakci bohužel získat nepodařilo.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM