Poradí si A mužstvo i s Energetiky ?

Miroslav Lučan | 13.11.2006 | |

Poradí si A mužstvo i s Energetiky ?

K dalšímu velmi těžkému utkání zajíždí A-tým SK Kadaň na led do východních Čech, kde se utká s HC VČE Hradec Králové. Domácí nebudou jednoduchým soupeřem, ale mužstvo trenéra Setikovského již několikrát dokázalo, že hokej hrát umí a dokáže potrápit i dokonce přehrát kohokoli. Ve čtyřech utkáních bodovali a v posledních třech dokonce neztratili ani bod. Energetici v posledním zápase neuspěli na ledě Ústeckých lvů, doma tedy nebudou chtít ztratit. Jak dramatický souboj dopadne se dozvíme ve středu 15.11.2006 od 18:00 hodin.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Hradec Králové

Sezóna 2004/2005

V předminulé sezóně má Kadaň s Hradcem jasnou bilanci. Dá se říci, že velký podíl na výsledcích zápasů zřejmě mělo cestování a onen uklidňující pocit domácího prostředí. V prvním vzájemném duelu se Hradec představil v Kadani, kde také nechal všechny body. Domácí si je po zásluze připsali za výsledek 4:1. Venku se ale konala skutečná odveta. Opět rozdíl tří branek, ale tentokrát byla radost na straně Hradce, 5:2. Třetí utkání se rozhodlo až v 62. minutě, jelikož po třech dvacetiminutovkách na světelné tabuli svítily dvě jedničky. Zápas rozhodl Standa Stavenský a dva body zůstaly v Kadani. Před svými fanoušky Hradec v posledním střetu nedovolil ani prodloužení. Jasně zvítězil 5:3.

Kadaň                 -          Hradec Králové      4:1
Hradec Králové        -          Kadaň               5:2
Kadaň                 -          Hradec Králové      2:1(PP)
Hradec Králové        -          Kadaň               5:3

Sezóna 2005/2006

První zápas loňské soutěže doprovázela mračna naplněná deštěm a nečas zavítal i pod střechu stadionu v podobě mlhy. Ještě než padla, stačili se Hradečtí ujmout vedení 1:0. Zanedlouho již 2:0. Do konce třetiny se pak domácím podařilo přeci jen fanoušky obrátit na svou stranu. Po trefách trojice aktérů v černožlutém se skóre měnilo na 3:2 pro domácí. Jenže s tím se Hradečtí rozhodně nechtěli smířit a do šaten se po druhé třetině odcházelo za stavu 3:3. V kabině domácích bylo zřejmě řečeno, že nejlepší bude rozhodnout hned na začátku závěrečné dvacetiminutovky. Jak se řeklo, tak se udělalo. 41. minuta a poslední branka tohoto utkání. Ke štěstí domácích do hradecké branky. Konečný výsledek tedy 4:3.
Ve druhém vzájemném klání se Severočechům nepodařilo okrást Hradec o tři body. V tomto zápase úřadoval Patrik Fořt, který se objevil u všech gólových akcí soupeře. Mužstva se v první dvacetiminutovce spíše oťukávala, jelikož Energetici nastoupili se značně obměněným kádrem. V druhém dějství se nejprve trefili Hradečtí, ale srovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. Přesto závěrečná třetina začínala za stavu 2:1 pro domácí. Oba týmy pak dovolily protivníkovi po jednom gólu, z čehož vyplývá výhra 3:2 pro Hradecké.
Třetí utkání na ledě Severočechů bylo provázenou smůlou. Hned v prvním dějství nastřelili domácí pouze tyčku, za což pykali obdrženým gólem o chvíli později. V další části, když se Kadaňstí snažili srdceryvně vyrovnat, nastřelili opět konstrukci branky. Pravidlo nedáš dostaneš platilo i tentokrát. Za stavu 0:2 se Kadaňští s podporou fanoušků hnali za vyrovnáním, ale otevřená obrana se jim vymstila. V poslední pětiminutovce obdrželi ještě dvě branky, čímž byl uzavřen účet zápasu na 0:4.
Chuť jasného vítězství z 3. klání byla pro Energetiky natolik lahodná, že si ji toužili zopakovat i na svém ledě. Druhá třetina a 6 branek v kadaňské síti znamenalo krutou prohru Severočechů, kteří v 48. minutě přidali pouze jediný čestný úspěch, konečný stav 6:1.

Kadaň                 -          Hradec Králové      4:3
Hradec Králové        -          Kadaň               3:2
Kadaň                 -          Hradec Králové      0:4
Hradec Králové        -          Kadaň               6:1

Sezóna 2006/2007

Kadaň                 -          Hradec Králové      5:8

V letošní sezóně se A-tým s Energetiky utkal zatím jen jednou a to na domácím ledě. Zápas začal dobře pro domácí, již v čase 0:48 otevřel skóre Stanislav Stavenský. Jenže Hradec ukázal jeho sílu a již ve čtvrté minutě otočil skóre. Energetici zcela ovládli hru a v 15.minutě za stavu 1:4 vystřídal gólmana Slipčenka junior Tichý, pro kterého to byl první zápas v 1.lize seniorů. Kadaňští se probudili až za stavu 1:6 a ještě se zdálo, že by zápas mohli zdramatizovat.Jenže již za stavu 4:6, kdy kadaňští hráli přesilovou hru ujel Koudelka a zvýšil již na 4:7. Nakonec zápas skončil divokou přestřelkou 5:8.

Výkony Hradce v letošní lize

Východočeši od začátku sezóny hrají výtečný hokej a pevně se usadili na 1.místě tabulky. Na domácím ledě toho soupeřům mnoho nedovolili, v osmi duelech naplno bodovali a odešli pouze dvakrát přemoženi. Prvním přemožitelem se ve 4.kole stali Ústečtí Lvi ( 2:4) a v kole 14. se podařilo Kometě urvat všechny tři body za vítězství 1:2. Celkově odešli pouze čtyřikrát poraženi. V posledním kole nestačili na Ústecké Lvy v jejich aréně. Odešli poraženi nejtěsnějším rozdílem 0:1.

Aktuální stav kádru Energetiků

Zranění se nevyhýbají nikomu, ani Východočechům. Do hry nezasáhne Jan Blanár, který si obnovil zranění kolene. Návrat na ledovou plochu se očekává nejdříve koncem roku. Dalším marodem je v Kadani dobře známý Patrik Fořt, který laboruje s poraněným kotníkem. Svému týmu určitě bude chybět, je totiž nejlepším střelcem Energetiků. V sobotním utkání se zranil Petr Mocek, byl zasažen pukem a vyšetření potvrdilo zlomeninu nosu.

Hradec hlásí i pro něj lepší zprávy než jsou zranění. Aktuální posilou do obranných řád se stal Roman Prošek, který přišel z norského Lillehammeru, z největší pravděpodobností by měl již ve středu nastoupit.

Statistiky

Nejúspěšnějším mužem kanadského bodování je Martin Koudelka s 18 body, zároveň je též nejlepším nahrávačem. Na konto si již připsal 12 přesných přihrávek. Nejlepším střelcem je již dříve zmiňovaný Patrik Fořt s 10 přesným trefami.

V obraně dominuje Petr Mocek, který vévodí obráncům s 10 kanadskými a 15 plusovými body.

Pozice jedničky je u Východočechů jasně dána. Alexandr Hylák odchytal 19 ze 20 zápasů. K jedinému utkání nastoupil v minulém kole Tomáš Dušek. Průměr 1,98 branky na zápas dělá velice slušnou vizitku jak Hylákovi, tak i obraně Hradce. Statistika 94,24% úspěšnosti ho vynáší do čela hodnocení brankářů v 1. lize.

Sestavy z posledních utkání

Hradec Králové: Dušek (Hylák) - Toužimský, Mocek, Hendrich, Pazdera, Burián, Daňo, Prostředník - Šeda, Roubík, Fišer - Šebek, Koudelka, Vondráček - Haluza, Domin, Suchý - Volráb, Diviš.

Kadaň: Slipčenko - Pospíšil, Pulpán, Spitzer, Kloz, Hlubuček, Hlavatý, Chotaš - Kepl, Stehlík, Metlička, Žák, Defler, Postl, Polanský, Pražák, Kajer, Krpenský, Hlusička, Hobl.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM