Kadaň se proti Ostravě pokusí o odvetu

Jakub Coufal | 03.11.2006 | |

Kadaň se proti Ostravě pokusí o odvetu

Po delší době zas přichází domácí sobotní utkání. Na led Severočechů přijede celek z Ostravy. Kadaňští hokejisté měli při posledním měření sil vítězství na dosah, nakonec odjeli bez bodu. Nyní má Kadaň šanci napravit zbytečnou ztrátu. Ostravě se v posledních kolech příliš nedaří, venku vyhrála jen jednou a případné vítězství černožlutých by znamenalo smazání náskoku Sarezy v tabulce. Kadani tedy motivace určitě nechybí. K vidění tak bude zajímavé utkání, které by si žádný fanoušek Kadaně neměl nechat ujít. Bitva začíná v sobotu 4. listopadu v 17:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Ostrava

Sezóna 2004/2005

Pro Ostravské první sezóna v druhé nejvyšší lize. Navíc donutili všechny při pohledu na výsledkovou tabulku pokývat hlavou na znamení obdivu. Sareza zbořila všechny mýty o tom, že nováček se má v lize nejprve rozkoukávat. Osmá příčka právě před Kadaní mluví za vše. A jak to dopadalo při vzájemných duelech celků z opačných stran republiky? Nerozhodně. Černožlutí, stejně jako jejich soupeř, vyhráli jednou na svém ledě a jednou pokořili soka ve vlastním prostředí.

Ostrava     -     Kadaň        2:0
Kadaň       -     Ostrava      5:3
Ostrava     -     Kadaň        0:3
Kadaň       -     Ostrava      2:4

Sezóna 2005/2006

Domácí prostředí výhodou! Tak by se dala popsat jednou větou letošní bilance mezi Sarezou a Kadaní. V prvním klání jakoby se hráči dlouho poznávali a vzájemně oťukávali. Výsledkem toho byly po čtyřiceti minutách dvě nuly na světelné tabuli. Ani jeden z gólmanů nehodlal kapitulovat jako první. V okamžiku, kdy již celý stadion pouze odpočítával vteřiny k prodloužení se puk dostal na hokejku Mlekovi, který nečekaně rozhodl o vítězství Ostravy 1:0.

Podruhé se hrálo na severu Čech, kde zůstaly i tři body. Zápas to byl velmi nervózní. Čtyři minuty před první přestávkou se chopila vedení Ostrava. Druhá třetina byla plná usilovné práce dopracovat puk až za brankovou čáru. V ochozech se sice tajil dech, ale vyrovnání nepřišlo. Závěrečné dějství ale znamenalo obrat. Odstartovalo ho již neproměněné trestné střílení Oliveriuse. Tvrdek, Kajer a Staněk však do konce duelu již nenechali nic náhodě a Kadaň zvítězila 3:0.

Další domácí výhru si připsala Ostrava těsně před Vánocemi. Vedení se ujala v první třetině , když se Pavel Šebesta trefil přesně mezi betony brankáře Hübla. Obě mužstva se pak přetahovala bez gólu více než 25 minut, ale byli to opět domácí, kdo zvedali ruce nad hlavu, přesilovou hru využil Milan Barany. Když se už zdálo, že Severočeši venku nevsítí opět žádný gól, přiživil šance na bod v 59. minutě při power-play Lukáš Zika. Kadaň i nadále pokračovala ve hře bez brankáře, což se jí vymstilo. Do prázdné klece pečetil na 3:1 Libor Polášek.

V posledním měření sil si body poprvé v sezóně odnesly oba celky. Po 60 minutách ukazovala kadaňská časomíra dvě jedničky. O remíze rozhodla již první třetina. V 8. minutě šli Severočeši do vedení zásluhou Plačka, na druhé straně srovnal v 13. minutě Bokroš. Zbylá dvě dějství se odehrála bez gólů. Hráči mysleli více na uhájení své branky, než na ohrožování soupeře. Navázat na tradici „kdo hraje doma, ten vyhraje“ se černožlutým přeci jen povedlo. Zbývalo 10 vteřin do konce prodloužení, když domácí fanoušky rozjásal Postl. Kadaň si připsala dva body za výhru v prodloužení 2:1.

Ostrava     -     Kadaň        1:0
Kadaň       -     Ostrava      3:0
Ostrava     -     Kadaň        3:1
Kadaň       -     Ostrava      2:1pp	

Sezóna 2005/2006

K prvnímu setkání se soupeřem zajížděla Kadaň na opačný konec Čech. Po 1. třetině se zdálo, že černožlutí absolvovali dalekou cestu zbytečně. Do kabin se odcházelo za vedení domácích 1:0. Pak však přišla 4. desetiminutovka, v jejímž konci Severočeši plně úřadovali. Dvě branky v síti Sarezy znamenaly otočení klání na 1:2. Poslední dějství vyhráli pro změnu opět domácí. V 52. minutě přišlo vyrovnání a o něco déle, při dvojnásobné přesilovce, dokonce definitivní zvrat zápasu. Kadaň se vlastní smůlou a nedisciplinovaností připravila o důležité body, prohrála 3:2.

Ostrava     -     Kadaň        3:2

Výkony Sarezy v letošní lize

Velkou naději v podobě zisku plného počtu bodů nabízejí Severočechům výsledky Ostravy na hřištích soupeřů. Pouze první kolo a led Jihlavy znamenal pro Sarezu vítěztví z cizího kluziště. Další, ale jen poloviční, úspěch přišel při utkání v Havířově. Ostrava podlehla až v prodloužení. Jiné body zvenku na konto Sarezy nedorazily.
Ani doma se vždy nemusí dařit. Zejména v poslední době hráči Ostravy před očima svých fanoušků příliš neválí. Prohra s Třebíčí bez vstřelení branky, divoká přestřelka s Jihlavou s těsným vítězstvím Ostravy a prohra v prodloužení s Havlíčkovým Brodem, to vše vypovídá o ne příliš vysoké momentální formě.

Aktuální stav kádru

Stejně jako tomu bylo při prvním měření sil, tak ani tentokrát nehlásí marodka Ostravských žádný záznam.

Před zápasem s Olomoucí došlo v kádru Sarezy k významné změně. Ostrava se dohodla s Olomoucí na měsíční výměně středních útočníků a tak místo Dalibora Sochorka úřaduje v ofenzívě Sarezy Robert Najdek.

Statistiky

O post nejproduktivnějšího hráče se dělí dvojice hokejistů. Počet 11 bodů mají na svém kontě shodně Pavel Šebesta a posila Robert Najdek. První jmenovaný vsítil již 6 branek, druhý naopak na 9 přihrál. S 10 body jsou v těsném závěsu útočníci Milan Baranyk a Michal Holuša.

Těžko říct kdo je v týmu Ostravy brankářskou jedničkou. Během dosavadních kol si hájení svatyně vyzkoušeli tři gólmani. Každý z nich odchytal 5 či 6 zápasů. Nejúspěšnější statistiky vlastní Jakub Čech, s průměrem pod 1,8 branky a úspěšností přes 95%.
Jeho kolegové Jakub Štěpánek a Michal Holeš mají statistiky vesměs vyrovnané. Průměr kolem 4 branek a úspěšnost okolo 90%.

Sestavy z posledních utkání

Ostrava: Štěpánek - Mocek, Rimmel, Brincko, Buček, Holík, Tesařík, Ovšák, Vnenk - Šebesta, Boháč, Klimek - Janečka, Pavlačka, Baranyk - Holuša, Najdek, Bokroš - Gelačák, Badžo, Glas

Kadaň: Slipčenko - Pospíšil, Lašek, Spitzer, Pulpán, Hlubuček, Hlavatý, Staněk - Vrtek, Stavenský, Stehlík - Metlička, Žák, Derfler - Postl, Polanský, Pražák - Kajer, Heřman, Kepl - Krpenský

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM