Druhý pokus na Mladou Boleslav

Míša Sládková | 26.10.2006 | |

Druhý pokus na Mladou Boleslav

Oba týmy, které se o víkendu střetnou v dalším utkání soutěže se zatím zotavují z posledního náročného zápasu. Černožlutí mají za sebou těžké derby s Chomutovem, kde nechali mnoho sil a Boleslav podlehla Ústí až v prodloužení. Kterému mužstvu se tedy podaří postavit se na nohy rychleji než soupeři? Otázka bude zodpovězena v sobotu. Ledové klání začíná na ledě protivníka v 17:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Mladá Boleslav

Sezóna 2003/2004

Na Boleslav z této sezóny Severočeši jen neradi vzpomínají. Kadaň se nedostala do play-off o dva body. Právě před ní se usídlili po 40 kolech hráči z města automobilů. O tom, že tehdy byly oba celky velice vyrovnané, svědčí i výsledky vzájemných zápasů. První domácí zápas vyhrála Kadaň 3:1, ale v Boleslavi prohrála 2:1. Zbylá dvě utkání skončila rovnocennou dělbou bodů. Na našem ledě za stavu 3:3, u soupeře pak 1:1.

Sezóna 2004/2005

V předloňském ročníku uhráli Severočeši dvakrát remízu na vlastním ledě, ale v Boleslavi bodovat nedokázali. Zejména prohra 7:0 nepotěšila žádného z kadaňských příznivců. Za zmínku stojí i loňské umístění Boleslavi v tabulce. Nově posílený tým v nabité lize s Budějovicemi a Ústím ztratil pouze jediný bod na 3. celek tabulky, Hradec Králové. V play-off vystavilo Boleslavi stopku až Ústí nad Labem.

Loňská sezóna

První vzájemný zápas se hrál na domácím kluzišti Kadaně. Soupeř z Boleslavi, ač v pozici jasného favorita a venku neporaženého, vyhrát zápas nedokázal. Kadaň si po dobře odvedené práci připsala cenný skalp v podobě vítězství 3:1.

I v dalším zápase drželi opratě utkání plně domácí. Utkání na ledě Boleslavi bylo rozhodnuto již po šesti minutách hry. Po 1. třetině odcházeli kadaňští hokejisté sklesle do kabin za stavu 3:0 pro domácí. Obrat zápasu Boleslavští nedopustili a tak po jediném kadaňském gólu z hole Hahna skončilo klání stavem 4:1.

V předpoledním duelu se Severočechům bodovat nepodařilo. Ačkoliv se domácí celek snažil naklonit štěstěnu na svou stranu, všechny branky padaly do kadaňské branky. Po třech gólech Boleslav jasně vyhrála 3:0.

V závěrečném zápase tohoto ročníku se již trojka ve výsledku neobjevila. Fakt to byl šťastnější pro Kadaň v roli hostů, jelikož si odvezla vítězství za výhru 1:2.

Letošní vzájemný zápas

První setkání v tomto roce bylo naplánováno na druhé kolo soutěže. Mladá Boleslav přijela na úspěšnou návštěvu do Kadaně, kde si chtěla zvednout sebevědomí po nevydařeném úvodním klání. O šance nouze nebyla, jen je využít. Větší přehled v této činnosti projevila Boleslav. Po šedesáti minutách si odvážela výhru 2:3.

Výkony Boleslavských v letošní lize

Do sezóny vstoupila Boleslav s velmi těžkým soupeřem. Do prvního kola jim bylo určeno Ústí nad Labem. Zběsilou přestřelku, během které padlo 14 branek vyhrálo nakonec Ústí 6:8. Druhým sokem byla Kadaň, které o gól uteklo vítězství. Následovaly dvě prohry, s Hradcem a v Berouně. Havířov se projevil jako hratelný soupeř, Jestřábi také nejevili příliš velký odpor.

Prohra s Kometou již trochu zabolela, o plný počet bodů přišli hoši se Škodou na hrudi až při samostatných nájezdech. Chomutov, Havlíčkův Brod a Třebíč si na Boleslavských tak akorát vylámali zuby. Za to Jihlava nekompromisně rozstřílela soupeře 4:1.

Ostrava i Olomouc si musely o třech bodech rovněž pouze nechat zdát. Zatím poslední duel boleslavských hráčů se odehrál na ledě Ústí, kde již nešlo o tak jednoznačný výsledek jako v prvním zápase sezóny. Lvi si nakonec nechali doma body za výhru v prodloužení 2:1, ale rozhodně to byl vyrovnanější zápas než v začátku.

Aktuální stav kádru budoucího soka

Na začátek by bylo dobré připomenout, že Mladá Boleslav má letos velmi vysoké ambice. I přesto, že si v tabulce nevedou nijak špatně, neuspokojivé výsledky vedly v odvolání kouče Jana Neliby. Na krátký čas převzal jeho místo asistent Haken, ale brzy se na trenérské lavičce objevila nová tvář, v 1. lize velmi známá. Jiří Režnar opustil před nedávnem Havířov a Boleslav dlouho neváhala.

Sezóna se již poměrně rozjela a tak pomalu ale jistě přibývá u týmů i zraněných. V posledních utkáních se postrádá trojice hráčů. Drábek se léčí se zlomeninou klíční kosti. Léčba Hradeckého vazů se již neobejde bez operativního zákroku a podobně je na tom i rameno Rozsívala.

Statistiky

Boleslav si zatím může v klidu plánovat strategii k postupu na vyšší příčky. Prozatím obsazuje klidné páté místo se 26ti body. Na čtvrté Ústí ztrácí body čtyři, na špičku devět. Z dálky může být slyšet boj Třebíče o vyšší pozici. Třebíči chybí na páté místo pět bodů.

Kanadské bodování:        Patrik Beck        12 (2+10)
                          Jiří Kadlec        10 (6+4)
                          Kamil Koláček       9 (4+5)
nejúspěšnější obránce:    Richard bauer       7 (4+3)
nejtrestanější hráč  :    Richard bauer      26 minut

Sestavy z posledních utkání

Mladá Boleslav: Šindelář – Kolda, Bauer, Majeský, Výborný, Ťupa, Všetečka, Štrach – Jeslínek, Sýkora, Beck – Nouza, Zdráhal, Gombár – Paroulek, Hlouch, L. Krupka – M. Krupka, Koláček, Kadlec.

SK Kadaň:Slipčenko - Kloz, Spitzer, Pospíšil, Chotaš, Hlubuček, Hlavatý, lašek, Loučka, Polanský, Derfler, Postl, Stavenský, Stehlík, Metlička, Pražák, Vrtek, Kajer, Žák, Hobl, Krpenský

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM