Útočník nesmí být jen "rohový mixér"

Jindřich Poledna | 12.10.2006 | |

Útočník nesmí být jen

Před domácím zápasem s Hradcem Králové jsme vyzpovídali hlavního kouče – Jindřicha Setikovského. Zajímal nás pohled na tým po čtyřech týdnech ligy, koho považuje za oporu a co se mu na hráčích nelíbí. Tým pod jeho vedením nehraje špatný hokej, ale často dostává branky v oslabení. Jeho názory si můžete přečíst v tomto článku.

 
Můžete ohodnotit hráče v kádru??
To je zatím pořád těžké, na to je brzy. Ale brankářská dvojice Hübl – Slipčenko je nadstandardní. Robert po odchodu Hübla do Litvínova se chopil šance, chytá v obráceném gardu, což může některých soupeřovým hráčům dělat potíže. O obraně máme asi největší rezervy. Dobře hraje Pospíšil a také Pulpán, ten je tu však jen na střídavé starty. V útoku je to Stavenský, pracuje velice zodpovědně, věřím, že letos bude dávat góly. Máme tu střední generaci hráčů, těch v nejlepších letech. Polanský, Postl, Derfler, umí vodit puk, ale chce to jednoznačně více střelby, hokejista nesmí být jen „rohový mixér“. Střelecky se probral i Metlička, ale to je defenzivní hráč, od něj se tolik góly nečekají. V poslední době hraje dobře i Stehlík, umí nabrat rychlost, dává góly, má před sebou ještě celý hokejový život…

A ty negativní poznatky?
Zklamal mě Lukáš Zika. Má talent od pána Boha, ale hraje si svůj hokej. I s přípravou odehrál asi 20 zápasů a má v bodování 0+0. Nedaří se mu prosadit se.

Liga se uzavřela, proč nedostávají šance domácí odchovanci?
V situaci, v jaké Kadaň je, děláme maximum. Rozdíl mezi 1.ligou mužů a 1.ligou juniorů je stále obrovský. Nedá se jen tak vytáhnout 6 lidí a čekat, že budou rovnocennými soupeři. Ale v kádru máme hromadu odchovanců! Je tu Stehlík, Krpenský, Chotaš, Loučka – s ním jsem počítal do základu, ale má bohužel problémy se zády, Tichý, Vrtek – ten mimochodem podává výborné výkony! V celém kádru je půlka hráčů mladší 21 let. Naším cílem je udržet mužstvo pohromadě, hráči se sehrají a příští rok budou daleko větší šance na lepší umístění.

Co se dá na týmu v současné době zlepšit?
Jak jsem již řekl, Postl, Derfler, Polanský jsou hráči v nejlepších letech, ale nestřílí! Hokej hrají hezký, ale útočníci mají za cíl střílet branky. A my se je snažíme přesvědčit, že musí hlavně vystřelit. Hráči si musí hlavně zvyknout na nové posuzovaní od rozhodčích. Zakřičet si na sebe. Ale je začátek sezóny, tohle se zlepší a tým půjde v tomto směru nahoru. Vždyť v týmu je 75% staronových hráčů, zvyknou si na sebe brzo.

A co časté vylučování?
To je podmíněno strukturou mužstva. Dříve se sázelo na „hromotluky“, dnes je trend jiný. Šikovný štírek se protáhne kolem obránce a ten když mu bruslařsky nestačí, fauluje. Čím je hráč obratnější, tím to má teď lepší. Rozhodčí více vylučují a když na tom nejsou naši beci bruslařsky tak skvěle, často oházel faulují, protože si pomáhají rukama. Loni bylo ještě jiné posuzování a někteří hráči používají takový ten zápasnický způsob. Třeba Lašek s Hlavatým. Toho se musí zbavit, jinak jim rozhodčí nic neodpustí.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM