Občas jsem pěkný cholerik

Jindřich Poledna | 07.10.2006 | |

Občas jsem pěkný cholerik

Do letošní prvoligové sezóny nastupoval tým Kadaně s jasnou jedničkou v brance – Jaroslavem Hüblem. Jenže po zranění obou litvínovských gólmanů teď obléká dres chemiků a v kadaňské svatyni dostal šanci Robert Slipčenko. Rozhodně ji chytil za pačesy. Přestože mu zrovna nevyšlo utkání proti Hradci Králové, je velkou oporou týmu a rád by jí zůstal i nadále.

 
Jak snášíte postup z brankářské dvojky na jedničku?
Jsem rád, že chytám a rozhodně chci využít této šance.

Přemýšlíte o A-týmu Slavie?
Vím, že tam šanci nedostanu. Nepočítají se mnou. I proto chci panu Růžičkovi dokázat, že jsem dobrý brankář.

Co říkáte kádru Kadaně?
Je skoro stejný jako loni, přišlo jen pár posil. Jsem rád, že je v týmu Standa Stavenský, je to osobnost. Dokáže podržet puk, má hromadu zkušeností, je to jeden z lídrů týmu.

Před sezónou přišli noví trenéři…
To se projevilo především na tréninku. Trénujeme jinak. S panen Chlustinou to bylo především o rituálech, teď jsou tu 2 zcela jiní trenéři, střídají se ve vedení přípravy. Loni jsem sice moc šancí nedostal, přesto proti panu Chlustinovi nic nemám.
Oba současní trenéři preferují svůj styl, ale pro mě, jako brankáře, v tom velký rozdíl není. Každá příprava má něco do sebe, oba dva mají za sebou hromadu úspěchů.

Pomalu se blíží první čtvrtina základní části….
Soutěž je hodně vyrovnaná. Na páté místo máme ztrátu jen dva body (rozhovor proběhl v sobotu dopoledne – pozn. red.), když chceme, hrajeme dobrý hokej a dokážeme porazit kohokoliv.

Kdo drží letos v týmu “kasu”?
Letos Derfler s Pospíšilem, ale k pokutám se nechci vyjadřovat. Už jsem taky něco přispěl.

Jako brankář jste v posledních zápasech dostal 10ti minutové tresty…
V Ústí se mi nelíbil první gól. Antoš přijel do brankoviště a kopl mi do nohy. Pak již jen vyražený puk lehce dorazil. Ten jeho zákrok se mi nelíbil, ale rozhodčí byl bohužel jiného názoru, tak jsem nesouhlasil….
V Havlíčkově Brodu jsem byl vynervovaný z řízení zápasu rozhodčím, který neměl na obě mužstva stejný metr. Dostal jsem pukem do obličeje, byla to velká rána, ale rozhodčí neměl chuď zastavit hru. Naštěstí se mi puk dostal brzo do lapačky. Já jsem cholerik, puk jsem zakopl a přišel trest. Dobře vím, že třetí trest dostat nesmím, znamenal by stop pro další utkání.
Jak se Vám hraje proti “slávistickým” kamarádům v jiných týmech?
Docela těžko. Všichni mě znají a umí mě rozhodit. V Havlíčkově Brodu jich bylo hodně, asi nejvíc z celé 1.ligy. Většinou se pozdavíme, ale nechci od nich dostat góly, aby z jejich strany nebyly žádné zbytečné hlášky.

Co říkáte kadaňskému publiku?
Je škoda, že chodí málo lidí. Přesto si myslím, že jádro lidí se tu snaží udělat co nejlepší atmosféru. A lepší se!
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM