Kadaň vyráží do Třebíče zlomit bodové prokletí

Jakub Coufal | 19.09.2006 | |

Kadaň vyráží do Třebíče zlomit bodové prokletí

Stále bez bodu zajíždí Kadaň bojovat o svou první letošní nadílku na led Horácké Slávie Třebíč. Na ledě soupeře se černožlutým často dařilo. Na druhou stranu vstoupila Třebíč do soutěže velice kvalitně. Po domácí výhře držela vyrovnaný krok v Ústí nad Labem. Zdali Severočeši naváží na tradici, a přivezou nějaký ten bod, se ukáže ve středu 20. září v 18:00 na Vysočině.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Třebíč

Sezóna 2004/2005

V předminulém ročníku se Horácké Slávii proti Severočechům příliš nevedlo. Týmu z opačného koutu Čech se nepodařilo na černožluté vyzrát ani jednou. Z utkání s Kadaní si odvezli vždy nanejvýš jeden bod.

Třebíč     -     Kadaň      0:2
Kadaň      -     Třebíč     5:1
Třebíč     -     Kadaň      0:1(PP)
Kadaň      -     Třebíč     2:1(PP)

Sezóna 2005/2006

V prvním měření sil na ledě Horácké Slávie si plný počet bodů neodnesl žádný ze soků. Jakmile se rozběhla časomíra zápasu, Třebíčští se vrhli na hosty jako organizovaně lovící smečka vlků. A tato taktika slavila úspěch hned v osmé minutě. Pelán vyslal od modré nechytatelnou střelu a horácký stadion ožil. V závěrečném dějství se potvrdilo pravidlo, nedáš, dostaneš. Hübl v brance musel často předvádět až kaskadérské kousky, aby nedovolil soupeři odskočit o dvě branky. V nestřeženém okamžiku se však vyřítil Hahn a nekompromisně poslal puk mezi betony třebíčského muže s maskou. Konečný výsledek 1:1.

Další utkání, tentokrát na ledě Severočechů, se domácím nevyvedlo. Na dvoubrankové vedení Kadaně zareagovali hosté šňůrou čtyř branek, čímž si vysloužili příděl tří bodů a vítězství 4:2.

Oblíbeným výsledkem Kadaně z posledních dob skončilo třetí vzájemné utkání. Na Vysočině se tehdy netrefil nikdo, proto se v Třebíči opět rozdělovaly body rovnoměrně.

Třetí remíza se zrodila ve čtvrtém zápase v Kadani. Domácí drželi těsný náskok do 59. minuty, až v dvojnásobné přesilovce šťastně vyrovnal Květoň. V prodloužení nedokázal žádný c celků proměnit své šance, proto se body dělily rovnoměrně podle počtu vstřelených branek, 1:1.

Třebíč     -     Kadaň      1:1
Kadaň      -     Třebíč     2:4
Třebíč     -     Kadaň      0:0
Kadaň      -     Třebíč     1:1

Výkony Horácké Slávie v letošní lize

Po dvou odehraných kolech naznačuje Třebíč, že jedním z cílů je účast v play-off. Doma dokázali v 1. kole těsně přestřílet Olomouc 3:2. Později zajížděli k favoritovi soutěže do Ústí. Hosté během zápasu vedli, přesto díky chybám a smůle body domů nepřivezli. Sympatickým výkonem ukázali, že nehodlají být letos pouze do počtu. Se třemi body zatím osidlují 9. místo a ve středu by rádi postoupili o pár příček výš.

Aktuální stav kádru Třebíče

Žádnému týmu se zranění nevyhnou, výjimkou není ani Třebíč. Přesto marodka Slávie není nijak početná. V současné době laboruje se zvrtnutým kotníkem pouze Dalibor Pálka, jehož start v středečním duelu není vyloučen.

Těsně před začátkem nového ročníku 1. ligy získala Horácká Slavia dvě posily. Ze Zlína dorazil mladý útočník Michal Pšurný a obránce Martin Lučka.
Citelnou ztrátu znamenal pro třebíčské hokejisty odchod Filipa Šindeláře, coby brankové opory. Změně angažmá se nevyhnuli například ani Lukáš Květoň, Pavel Pelán, Jiří Ševčík či Martin Fryauf.
Na opačnou stranu, tedy příchozím směrem, mířili hráči jako Štěpán Oberreiter, Ondřej Dvořák, Michal Valent, Tomáš Mertl a Lukáš Handlovský.

Poslední utkání Horácké Slávie

Jak již bylo zmíněno, v 2. kole ligy zavítala Třebíč k Ústeckým Lvům. Domácí dlouho nemohli nalézt účinný recept na houževnaté hosty. Severočeši se dostali do vedení již v 7. minutě zásluhou Ivana. Poté ukázala svou sílu na oplátku Třebíč. K otočení skóre potřebovala 24. a 42. minutu. Postupně se trefili Dolníček se Pšurným. Díky slabším chvilkám třebíčských v rozmezí 44. až 47.minuty si domácí vybojovali plný počet bodů za výhru 3:2. Druhým gólem v zápase vyrovnával Ivan, vítězství pak zařídil Vítek.

Statistiky

Nejlepším střelcem je Michal Pšurný, který vsítil 2 branky. Po dvou kanadských bodech mají na svém kontě rovněž Dolníček, Šefčík a Handlovský.

Pozice jedničky není pravděpodobně v Třebíči zcela vyřešená. Oba brankáři dostali šanci chytat po jednom zápase. Nepatrně úspěšnější Filip Luňák dostal doma pouze 2 branky, což mu vyneslo úspěšnost téměř 93%. Oproti tomu Michal Valent obdržel v aréně Lvů jen 3 branky a díky 33 zásahům má zatím úspěšnost zhruba přes 91,5%.

Sestavy z posledních utkání

SK Třebíč: Valent - Ščerban, Lučka, Dvořák, Šefčík, Hrbáček, Rehák, Sláma - Laš, Dolníček, Nahodil - Handlovský, Oliva, Korotvička - Čech, Zahradník, Pšurný - Látal, Sobotka, Přibyl

SK Kadaň: Hübl - Staněk, Spitzer, Pospíšil, Pulpán, Lašek, Hlubuček, Hlavatý, Růžička - Žák, Derfler, Postl - Stavenský, Hlusička, Metlička - Polanský, Heřman, Kajer - Zíka, Pražák, Hobl

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM