Předvede Kadaň opět husarský kousek?

Jakub Coufal | 15.09.2006 | |

Předvede Kadaň opět husarský kousek?

Po nevydařeném utkání v Chomutově se budou kadaňští hokejisté snažit odčinit vysokou prohru. V prvním domácím utkání přivítají jednoho z favoritů ligy, celek Mladé Boleslavi, který naopak musí napravit zaváhání s Ústeckými Lvy. V posledním vzájemném klání loňské sezóny si černožlutí odvezli domů 3 body za výhru 2:1. Šanci o zopakování úspěchu bude mít Kadaň v sobotu 16. září od 17:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Mladá Boleslav

Sezóna 2004/2005

V předminulé sezóně uhráli Severočeši dvakrát remízu na vlastním ledě, ale v Boleslavi bodovat nedokázali. Zejména prohra 7:0 nepotěšila žádného z kadaňských příznivců. Za zmínku stojí i předloňské umístění Boleslavi v tabulce. Nově posílený tým v nabité lize s Budějovicemi a Ústím ztratil pouze jediný bod na 3. celek tabulky, Hradec Králové. V play-off vystavilo Boleslavi stopku až Ústí nad Labem.

Sezóna 2005/2006

První vzájemný zápas se hrál na domácím kluzišti Kadaně. Soupeř z Boleslavi, ač v pozici jasného favorita a venku neporaženého, vyhrát zápas nedokázal. Kadaň si po dobře odvedené práci připsala cenný skalp v podobě vítězství 3:1.

I v dalším zápase drželi opratě utkání plně domácí. Utkání na ledě Boleslavi bylo rozhodnuto již po šesti minutách hry. Po 1. třetině odcházeli kadaňští hokejisté sklesle do kabin za stavu 3:0 pro domácí. Obrat zápasu Boleslavští nedopustili a tak po jediném kadaňském gólu z hole Hahna skončilo klání stavem 4:1.

Ve třetím duelu se Severočechům opět bodovat nepodařilo. Ačkoliv se domácí celek snažil naklonit štěstěnu na svou stranu, všechny branky padaly do kadaňské branky. Po třech gólech Boleslav jasně vyhrála 3:0.

Překvapivý reparát se povedl při posledním měření sil. Kadaň v Boleslavi vedla po první třetině zásluhou Derflera. Domácím se podařilo vyrovnat v 53. minutě, ale dvě minuty před koncem třetího dějství zajistil Kadani plný počet bodů Valčák.

Mladoboleslavští hokejisté si v následujících zápasech vybojovali 3. místo po základní části. V play-off tentokrát došli až do finále, avšak opět narazili na Lvy z Ústí.

Přehled odchodů a příchodů během letní přípravy

Přišli: R. Bauer Vsetín přestup V. Drábek Ústí nad Labem přestup V. Eiselt Beroun přestup N. Gajovský Písek přestup L. Gengel Beroun přestup J. Gombár Litvínov přestup R. Hlouch Jihlava hostování P. Kocák Skalica (SVK) hostování K. Koláček Chomutov přestup B. Majeský Nitra (SVK) přestup P. Rozsíval Liberec přestup F. Šindelář Třebíč návrat z hostování P. Štrach Beroun návrat z hostování T. Sýkora Ústí nad Labem přestup M. Výborný Plzeň přestup Odešli: P. Havelka Sparta konec hostování P. Jaroš Kladno hostování J. Kameš Kladno konec hostování A. Krátoška Č. Budějovice konec hostování L. Musil Kladno konec hostování D. Nedorost Beroun přestup D. Pospíšil Chrudim hostování L. Řezníček Litvínov konec hostování M. Vyhlídal Brno přestup

První zápas Boleslavi v lize

Hned na úvod 1. ligy přivítalo město automobilů papírově největšího soupeře, celek Ústí nad Labem. V divoké přestřelce, během níž padlo 14 branek, tahali domácí po většinu času za kratší konec provazu. Hned v úvodu sice Boleslav vedla, přesto bylo do konce třetiny skóre otočeno. Do prostřední části vlítli Boleslavští s velkým nadšením, což jim přineslo kýžené vyrovnání. Od té doby však úřadovali hlavně Lvi. Když se dostali do vedení, chytili se náskoku všemi drápy a do konce zápasu ho již nepustili. Utkání tak po vyrovnaném a nervy drásajícím boji skončilo poměrem 8:6 pro Slovan.

Aktuální stav boleslavského kádru

Marodka Boleslavi hlásí několik zranění. Eiselt do utkání nenastoupí kvůli utržené Achillově šlaše, Gajovský naopak laboruje s tržnou ránou v obličeji. Díky operacím vazu, ramene, či kolena nemůžou týmu pomoci ani Hradecký, Rozsíval a Sláma.

Statistiky

Po přestřelce s Ústím stojí za zmínku, že již čtveřice hráčů Boleslavi vlastní po dvou kanadských bodech. Nejvyšší stupeň pohotovosti pro kadaňskou obranu vyhlašují zejména dvě branky Kadlece a Hloucha. Kvartet úspěšných exekutorů doplňují Kolda a Beck.

Do 1. kola naskočili oba brankáři, kteří si svůj pobyt na ledě rozdělili téměř rovnoměrně. Divoký výsledek zápasu nemohl prospět vizitkám Šindeláře a Maříka. O šanci napravit si reputaci se určitě v Kadani poperou se vší vervou.

Sestavy z posledních utkání

Mladá Boleslav: Mařík (28. Šindelář) – Drábek, Výborný, Všetečka, Jindra, Bauer, Kolda, Majeský – Jeslínek, Fadrný, Kadlec – Nouza, Sýkora, Gengel – Kocák, Hlouch, Beck – M. Krupka, Koláček, Gombár

Kadaň: Hübl (37. Slipčenko) - Staněk, Spitzer, Pospíšil, Pulpán, Trojovský, Lašek, Hlavatý, Růžička - Žák, Postl, Kajer - Stavenský, Hlusička, Metlička - Heřman, Derfler, Polanský - Zika, Pražák, Hobl

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM