Potrénovat hru ve čtyřech je taky důležité

Míša Sládková | 24.08.2006 | |

Potrénovat hru ve čtyřech je taky důležité

Čtvrteční jedenáctá hodina odstartovala další ze série přípravných zápasů. Tentokrát proti sobě stála Kadaň a Slovan Ústí nad Labem. Výhra v utkání se nejprve nakláněla k hostům, ale tak jednoznačné to domácí nechat nechtěli. Ve druhé třetině se jim podařilo vyrovnat a i poslední dějství skončilo nerozhodně. Rozhodnout se muselo až v nájezdech, kde byla úspěšnější Kadaň.

 
8.kolo, čtvrtek 24.8.2006
Sportovní klub Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem  3:3  (0:2, 2:0, 1:1)
Sportovní klub Kadaň: Slipčenko, Hübl - Staněk, Spitzer, Pospíšil, Lašek, Hlavatý, Růžička, Hlubuček, Pražák, Žák, Derfler, Postl, Stavenský, Veverka, Matlička, Závada, Hubínek, Kajer, Krpenský, Hlusička, Polanský.
HC Slovan Ústí nad Labem: Zikmund, Fikrt - Ficenec, Grof, Hořava, Klobouček, Kudrna, Nádašdi, Suchánek, Zápotočný, Antoš, Hulva, Ivan, Janků, Klimt, Kloz, Kudrna Jiří, Martinec, Pazourek, Přeučil, Slížek, Vítek.

Komentář k zápasu

První třetina: Ústí bylo odhodláno utkání vyhrát

Těsně před odjezdem kadaňského týmu do Dánska se odehrálo přípravné utkání mezi domácím černožlutým týmem a Slovanem Ústí nad Labem. Začátek v netradičním čase se viditelně podepsal na divácké návštěvě. Počet fanoušků na tribunách by se dal označit jako velmi skromný. Zpočátku musel Zikmund v bráně dávat větší pozor než jeho kadaňský protějšek, např. při ráně Metličky. Ústí se však nenechalo zahanbit a domácím bylo před vlastní bránou tak horko, že se situace musela hasit faulem, za který si odešel na dvě minuty sednout Růžička.

V 11. minutě si Slovan na svou stranu skóre připsal úvodní jedničku. Nejprve se pokoušel přelstít Slipčenka Grof, ale úspěšný nebyl. Jeho zaváhání však v okamžiku napravil Antoš, na jehož střelu byl domácí gólman krátký. Asistenci si připsali Hulva s Pazourkem. Vstřelená branka vlila hostím do žil ještě čerstvější krev a domácí obrana netušila, kam dřív skočit.

Od 12. minuty hrála Kadaň přesilovou hru. A to ne jednu. Jen co se první ústecký provinilec objevil na ledě, ještě zahřáté místo šel pohlídat Slížek. Ale domácím se příliš nedařilo. V druhé početní výhodě si dokázali vytvořit několik akcí, ale žádná z nich nebyla gólově nebezpečná. Dvě minuty před zazněním sirény ukončující první třetinu, se za dvířky trestné lavice objevil Derfler. Nutno podotknout, že trestná lavice na obou stranách zela prázdnotou jen na pár minut během celého utkání. Ústí se okamžitě pustilo do útoku, což mělo za následek vyloučení Žáka a vzápětí se k nim připojil i Krpenský. Pár okamžiků nato bylo jasné, kdo bude vítězem třetiny. Slipčenko střelu Jana Kudrny zpomalil, ale přeci jen se puk rozjel za jeho záda mezi tyče. Gólovou nahrávku měl na svědomí Marek.

Druhá třetina: Ve prospěch domácích

Rozhodčí se zřejmě rozhodl, že když nejsou k nalezení diváci v ochozech, budou alespoň na trestných lavicích. Již v sedmé vteřině druhého dějství se ke Kudrnovi, který si na lavici provinilců odpykával trest ještě z předchozí třetiny, přidal Antoš. Výraznější akce přišla až ve 28. minutě ze strany hostí, kdy se řítila trojice Grof, Pazourek, Hulva směrem k domácímu muži s maskou. Jejich záměr, přelstít posledního vzdorujícího hráče v černožlutém, se však minul účinkem.

Na druhé straně zabojovala dvojice Postl Pražák a vynutili si faul Hořavy. Od 29. minuty se začal hrát zábavnější, rychlejší a pohlednější hokej, z kterého těžil v 35. minutě Standa Stavenský. Jeho první střela se neujala, ale pozdější dorážka z voleje už místo v síti měla. Asistence patřila Pospíšilovi.

Když na trestné odpočíval domácí Závada, Grof měl volné pole působnosti a plně toho využíval, Slipčenko netušil, kde mu hlava stojí. Minutu před odchodem do šaten se vyrovnávalo na 2:2. Zikmund byl přesvědčen, že puk drží mezi betony po střele od modré čáry, ale jaké bylo jeho překvapení, když se ke kotouči dostal Derfler a s přehledem skóroval.

Třetí třetina: Vítěz v nedohlednu

Aktivněji vlétli do třetiny Ústečtí. Přeučil se snažil před domácí klecí najít Kudrnu, ale ten byl na jeho přihrávku příliš krátký. Pro hosty to však byla dobrá akce, jelikož Slipčenko by se nestihl včas přemístit a Kudrna by tak měl před sebou prázdnou branku. Chvíli se hrálo z jedné strany na druhou, ale přeci jen nebezpečnější akce a zakončení byla na straně Slovanu. neutuchající snaha hostí pak vyvrcholila 49. minutou, kdy Kloz s Jiřím Kudrnou oklamali Kadaňské již ve středním pásmu a rozjeli se téměř dva na jednoho. Kloz poslal krátkou přihrávku Kudrnovi a ten našel skulinku pod betony - 2:3.

Ve druhé části třetiny se během chvilky sešla opět v prostoru pro faulující hráče dvojice Hlusička-Lašek. Grof od modré zkoušel potrestat domácí ještě víc, ale za pukem se pouze zavřela lapačka domácího strážce svatyně. A obraz jako ze záznamu se opakoval i za několik vteřin. Poslední slovo normální hrací doby patřilo ale opět Stavenskému. Ten ze tří metrů propálil mezi betony Zikmunda, který přes svého obránce nic neviděl - 3:3.

Nájezdy:

Po skončení utkání jely oba týmy 5 trestných nájezdů. Ty nakonec skončily vítězně pro domácí 3:2.

Míša Sládková
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM