Kadaň míří k turnaji na sever Evropy

Jindřich Poledna | 24.08.2006 | |

Kadaň míří k turnaji na sever Evropy

Po čtvrtečním utkání s Ústeckými Lvy nastoupili hokejisté Kadaně do autobusu a zamířili na sever. Do neděle je čeká turnaj nazvaný Nordjyske Cup 2006 s týmy Frederikshavn Whitehawks, AaB Ishockey a Rögle. Prvním soupeřem bude pořadatel turnajem celek White Hawks. Ten vede český trenér Jiří Justra, který právě kadaňský celek na turnaj pozval.

 
Frederikshavn měl v polovině srpna soustředění v České republice. Sehrál tu hned tři utkání s českými soupeři. Nejdříve prohrál v Ústí nad Labem 1:7, poté remizoval na Kladně 3:3 a nakonec padl o tři branky v Chomutově – 3:6. V dalších přípravných zápasech se celku také moc nedařilo, vyhrál jediné utkání, to první, nad Furusetem 5:3, v posledních dvou zápasech prohrál dvakrát s Herlev Hornets 1:8 a 3:6.

Kromě českého trenéra je na lavičce další hromada českých hráčů a většinu z nich fanoušci znají z extraligy nebo první ligy. Asi nejznámější jsou Martin Špaňhel s Tomášem Sršněm, kadaňští fandové si jistě pamatují na Michala Kaňku. Dalším Čechem na soupisce je útočník Radim Piroutek, druhý nejlepší v kanadském bodování v loňské sezóně, v obraně najdeme Petra Prokopa a Jiřího Pašku. Svatyni dánského celku hájí pětadvacetiletý Slovák Lubomír Pisár.

Frederikshavn je dánským mistrem z roku 2000. V loňské sezóně skončil po základní části na šestém místě a v playoff jej vyřadil silný celek Odense 4:0 na zápasy. Po sezóně tým opustil nejlepší muž kanadského bodování Dan Ceman.

Utkání začíná v pátek v 19:30, jako hlavní rozhodčí jej bude pískat Casper Christensen, na čarách mu budou pomáhat pánové René Jørgensen a Lars Nørgaard. My Vám po zápase přineseme výsledek v aktualitách.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM