SK Kadaň B – Krajský přebor

Miroslav Lučan | 16.08.2006 | |

SK Kadaň B – Krajský přebor

Po několika „hubených“ letech se podařilo pro sezónu 2006 – 2007 Krajskému svazu ledního hokeje uskutečnit kvalitní soutěž mužů v krajském přeboru ledního hokeje v Ústeckém kraji. Do krajského přeboru mužů se přihlásilo celkem osm družstev .

 

Účastníky soutěže uvádíme včetně nalosovaných čísel

1. HC Draci Bílina
2. HC Slovan Louny
3. TJ HC Roudnice n.L. 
4. HC Stadión Litoměřice
5. HC Varnsdorf
6. SK Kadaň „B“
7. HC Česká Lípa
8. VTJ Liberec

Hrací systém

Soutěž odehraje 8 družstev čtyřkolově. Vítěz získá titul „Přeborník kraje “ s právem účasti v kvalifikaci o postup do II. ligy. HC Česká Lípa a VTJ Liberec hrají soutěž bez nároku na postup do kvalifikace o II. ligu. Oba oddíly tento nárok mají ve svém Libereckém kraji. VTJ Liberec odehraje soutěž dvoukolově.

Představení jednotlivých týmů

HC Spartak Roudnice nad Labem

Favoritem soutěže bude pravděpodobně HC Roudnice nad Labem, která neponechává v přípravě nic náhodě a dle informací, které se nám podařilo získat družstvo posílí asi 9 hráčů. Několik jmen je již známo. Trenér Zbyněk Pour a vedoucí družstva Radek Čos můžou již počítat s posilami družstva útočníkem Richardem Žemličkou a obráncem Pavlem Šrekem – oba v minulosti hráči extraligy Sparta Praha. Z II. NHL přichází z Děčína obránce Karel Bedan a brankář Josef Černý, z Ústí n. L. (družstva, které si vybojovalo pro letošní sezonu extraligu juniorů) přichází útočník Dalibor Svoboda, dále z Junioru Mělník (účastník II. NHL) přichází útočník Libor Stinka. Další výrazné překvapivé posily HC Spartak Roudnice tají a neprozradil je ani předseda oddílu pan Jiří Novák, který v současné době má starosti se zajištěním družstva po finanční stránce.

SK Kadaň B

Černý kůň soutěže však bude „B“ družstvo Kadaně, kde vedoucí družstva Jiří Valenta a trenéři Pavel Velc a hrající trenér Radek Novák mohou použít velký potenciál hráčů, kteří nejsou v základní sestavě I. NHL. Většina hráčů hrála okresní přebor v Chomutově pod hlavičkou Kadaň Predators. V mužstvu jsou zařazeni hráči, kteří hráli 1. ligu, 2. ligu a 1.juniorskou ligu. Družstvo bude doplňováno juniory, kteří se nedostanou do kádru 1. ligy juniorů. Cílem družstva Kadaně B je hrát v horní polovině soutěže.Věkový průměr družstva je 30 let.

HC Stadion Litoměřice

Dle informace předsedy oddílu HC Stadionu Litoměřice pana Miroslava Tvrzníka vedení nepočítá v této sezóně s postupem družstva do kvalifikace o II. NHL – družstvo se v současné době začíná tvořit, oddíl jedná s několika hráči, kteří již posílí v této sezóně družstvo mužů. Záměr vedení je vytvořit dobré podmínky pro diváky a hráče dostavbou stadionu a o postup do II. NHL se pokusit z připraveným družstvem za 2 – 3 roky. Slibuje však, že družstvo Litoměřic neprodá kůži zadarmo pod vedením Radka Krause a hrajícího trenéra Daniela Tvrzníka, který 11 sezon hájil barvy dnes prvoligového HC Slovanu Ústí n.L.. Do Litoměřic se vrátilo několik hráčů, kteří v minulé sezóně hrálo neúspěšnou kvalifikaci o II. NHL v Roudnici n.L. Na Litoměřickém ZS se začne brusli 10. 9. 2006. V současné době již Litoměřičtí trénují na ZS v Lovosicích

HC Slovan Louny

Naprosto samozřejmé je, že družstvo HC Slovan Louny se bude chtít vrátit do II. NHL, ze které v loňské sezóně sestoupilo. Družstvo nebude mít výraznou posilu, opírat se bude o několikaletou zkušenost z II. NHL.

HC VTJ Ještěd Liberec

Neznámou zůstává HC VTJ Liberec, pod vedením předsedy oddílu Josefa Göröka a trenéra Miroslava Dušaníka. Družstvo Liberce posílilo několik hráčů, kteří hráli II. NHL za HC Jablonec n. N. Měrtl, Herda a HC Vrchlabí útočník Jakub Šesták, současně jsou v jednání další 3 hráči. HC VTJ Liberec hraje současně i soutěž mužů ve svém kraji, kde si klade za cíl postup do kvalifikace o II. NHL.

HC Kohouti Česká Lípa

V České Lípě došlo ke sloučení dvou rivalů HC Svárov a HC Kohouti Česká Lípa, kteří pod vedením pana Svády a trenérem Michalem Vylysalem budou hrát soutěž pod hlavičkou HC Česká Lípa. Dle informace družstvo udělá vše pro to, aby HC VTJ Liberec neměl tak snadnou pozici s postupem do II.NHL družstvo současně hraje v Libereckém kraji, kam územně patří.

HC Draci Bílina

HC Draci Bílina začíná trénovat 14. 8. 2006 pod vedením trenérů Radka Goga (několik sezon působil v SK Kadaň ve 2.lize) a Vladimíra Macholdy (bývalý manažer HC Litvínov). Bílinští mají za cíl hrát kvalifikaci o II. NHL družstvo mužů povede Oldřich Bubeníček. V současné době je v jednání několik posil, vedení však tají prozradit jejich jména.

HC Varnsdorf

HC Varnsdorf povede pan Josef Hambálek a trénovat jej budou p. Kozlok Tomáš a Varga Milan – družstvo se v současné době teprve dává dohromady.

Podrobnosti o týmu SK Kadaň B zveřejníme v dalším článku.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM