Předligové derby na ledě Kadaně

Míša Sládková | 10.08.2006 | |

Předligové derby na ledě Kadaně

Dalším týmem, který se nachází na seznamu těch, jež mají před začátkem sezóny prověřit sílu a schopnosti kadaňského kádru bude KLH Chomutov. Pro nedalekého rivala to bude letos první utkání na ledě soupeře. Kadaňští stále čekají na výhru a jak lépe začít, než právě s Chomutovem. Ten zavítá do Kadaně v pátek 11.8. a souboj začne od 18:00.

 

Kadaň zatím vítězně neslavila

Černožlutí zatím v přípravě čekají na zisk skalpu svého soupeře. Za sebou mají dvě remízy, s Mostem a Mladou Boleslaví. Druhý jmenovaný si pak vychutnal odvetu pod střechou svého stadionu a potrápil Kadaň, která nakonec prohrála 3:5.

I Chomutov dvakrát remizoval

Chomutov je na tom s výsledky své přípravy o něco málo lépe. Na první zápas si vybrali křest ohněm. Ústí nad Labem není jednoduchým sokem ani v rozjezdových utkáních, o čemž se kadaňský soupeř přesvědčil. Do závěrečného hvizdu se ani jednomu týmu nepodařilo vstřelit branku, tudíž klání skončilo s nulami na obou stranách. Ve druhém zápase hostil Chomutov netradičního protivníka. Změřit síly přijel z Korejského poloostrova tým Anyang Halla. Možná i dlouhá cesta vedla k tomu, že Chomutov doma zvítězil 2:1. Zatím poslední boj svedlo chomutovské mužstvo s Berounem a ani tentokrát se nenašel vítěz. Hráči odešli do kabin za nerozhodného stavu 3:3.

Posilami se nešetřilo

Stejně tak jako je tomu ve všech ostatních klubech, i Chomutov obměnil kádr. Mezi příchozími do modrobílých dresů jsou zajímavá jména. Z Chemopetrolu Litvínov dorazila na hostování trojice hráčů. Útočníci Martin Heinisch a Zdeněk Tauš, jehož jméno je známé i kadaňským fanouškům, a obránce Ladislav Řezníček. Z Mladé Boleslavi přestoupil staronový muž útočných řad Milan Kostourek. A extraligová Sparta s Plzní uvolnili pro Chomutov každá po jednom obránci. Prostor před bránou budou hájit ze Sparty Ondřej Malinský a z Plzně Martin Klaus. Posilou má být i Roman Chatrnúch, kterého pustila na hostování Sareza Ostrava.

Někdo musí z kola ven

Z odchodů těžila převážně Kadaň. Z devíti hráčů, kteří začnou sezónu jinde, je jich šest, kteří ji začnou právě v dresu černožlutém. Jsou to Roman Pražák, Stanislav Stavenský, Libor Řepík, Tomáš Polanský, Miloš Kajer a na hostování přichází i Jaroslav Buchal. Do Baníku Most odešel Jan Šulc. Mladá Boleslav přivítala Kamila Koláčka a Kometa Brno obránce Petra Martínka.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM