Kadaň si zvenku veze plný počet!

Pavel Petr, Katka Hodková | 04.02.2006 | |

Kadaň si zvenku veze plný počet!

Jen hrstka věrných kadaňských fanoušků si dnes vsadila na vítězství černo-žlutého týmu. A vyplatilo se. Kadaň si hned od začátku utkání diktovala v Mladé Boleslavi své podmínky. Už v šesté minutě se trefil Petr Derfler. Středočeši dokázali vyrovnat až v poslední třetině. Na poslední chvíli se však vzpamatoval Patrik Valčák a do mladoboleslavské sítě vstřelil vítězný gól.

 
46.kolo, sobota 4.2.2006
BK Mladá Boleslav - Sportovní klub Kadaň  1:2  (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 53. Krátoška (Výborný, Pospíšil) - 6. Derfler (Postl, Žák), 58. Valčák (Polanský). Rozhodčí: Kubeš - Prchal R., Prchal T.. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
BK Mladá Boleslav: Musil – Vyhlídal, Jindra, Všetečka, Čech, Výborný, Sláma – Kocák, Fadrný, Havelka – Jeslínek, Krátoška, Pospíšil – Jaroš, Hradecký, Beck – M. Krupka, Kadlec, Gengel – Nedorost.
Sportovní klub Kadaň: Hübl – Kloz, Hlubuček, Plaček, Hlavatý, Loučka – Žák, Derfler, Postl – Zika, Valčák, Polanský – Stehlík, Tauš, Hubínek – Krpenský.

Komentář k zápasu

Mladá Boleslav sice pomýšlela na rychlý gól, který by mužstvo uklidnil. Prosadili se ovšem hosté, a to už v 6. minutě. Po přihrávce Žáka vjel do útočného pásma Postl a jeho přihrávku usměrnil za Musilova záda Derfler – 0:1. To byla také jediná gólová trefa úvodní třetiny, ve které v domácím provedení Kocák pálil vedle, Výborný pro změnu od modré puk ze své hole poslal nad Hüblovu branku, v koncovce se neprosadil ani tísněný M. Krupka, znovu Výborný pálil těsně vedle a brankou neskončil ani pokus Krátošky, který se snažil kadaňského gólmana překvapit střelou zpoza hráče.

Do druhé třetiny vstoupili domácí s odhodláním výsledek otočit. Jenže Krátoškův bekhend se mezi tyče nevešel, Sláma mířil vedle a Fadrný netrefil při dorážce zblízka ani odkrytou branku. Sólo od modré neproměnil ani Havelka, Slámovu střelu z prostoru mezi kruhy Hübl kryl a stejně tak si hostující gólman poradil se šancí Kocáka a příležitostí Kadlece. Na druhé straně si se střelou Hlavatého poradil Musil.

Ve třetí části boleslavští hokejisté svůj tlak vystupňovali. Kýžené vyrovnání jim však přinesla až 53. minuta. Od modré střílel Výborný a Krátoškova teč znamenala vyrovnání - 1:1. V závěru zápasu Boleslav svůj tlak stupňovala. Vytvořila si tlak, ale ten vyústil pouze v nastřelenou tyč. Ta zastavila Krátoškovu střelu a v tomto případě stoprocentně platilo staré známé nedáš – dostaneš. Hned z protiútoku totiž po přihrávce Polanského prostřelil Musila Valčák a podepsal se tak pod překvapivý výsledek – 1:2. Domácí ještě v čase 59:25 sáhli k power play, ta jim ovšem vyrovnání už nepřinesla. Naopak Kadaň mohla svůj náskok ještě zvýšit. Kapitán Postl totiž netrefil opuštěnou branku. To už ale pochopitelně hostujícímu celku vadit nemohlo.

Petr Pavel, Katka Hodková

Ohlasy trenérů

Alois Chlustina (SK Kadaň): „My jsme přijeli pouze s pěticí obránců, mezi útočníky navíc byl trojlístek juniorů. Opravdu kluci se semkli a dokázali, že hokej hrát umí i v oslabené sestavě. Vynikající výkon pak podal brankář Hübl. Dokazuje, že patří k nejlepším gólmanům prvoligové soutěže. A co jsme si říkali před zápasem? Bylo jasné, že Boleslav je favoritem soutěže. Její hru jsme chtěli rozdrobit a rozkouskovat. To se nám dařilo. Hlavně jsme chtěli hrát také v plném počtu. Věděli jsme, že domácí mají nebezpečné přesilovky. To se nám, dá se říci, podařilo.“

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): „Zápas se mi hodnotí velice špatně a těžce. Po dlouhé době jsme na domácím ledě prohráli. Navíc náš výkon neodpovídal tomu, co jsme schopní předvádět. Začali jsme přitom dobře. Hosté vyčkávali, co vymyslíme. Po vstřeleném gólu Kadaň úplně změnila styl hry. Severočeši začali dobře bránit, byly pořád v tempu, dobře bránili. Upřímně řečeno, byl jsem překvapen, že to vydrželi celý zápas. My jsme se neustále nutili do tlaku. Například druhá třetina byla ale z naší strany špatná v tom, že jsme zbytečně faulovali a tím jsme se nedokázali více dostat do tlaku. To se nám podařilo až v závěru třetí třetiny. Poslední část jsme téměř celou odehráli v útočném pásmu. Jenže zakončení selhalo. Šance, které jsme měli, brankou neskončily. Po vyrovnání jsme měli další šanci, jenže nedali jsme jí. Co víc, hosté nás vzápětí přečíslili, špatně jsme pokryli útočícího hráče a hloupě inkasovali. To nás stálo všechny body. A jestli nás více trápil Hübl v kadaňské brance nebo vlastní střelecká nemohoucnost? Hübl určitě chytal dobře. Jenže my ze šancí, které máme, musíme nějakou branku dát. Tentokrát jsme jich měli opravdu strašně moc a zakončení někdy bylo opravdu hrůzostrašné z naší strany. A pak když už se, jak už jsem řekl, podařilo srovnat krok, vzápětí utkání ztratíme.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM