Příprava na baráž se výsledkově nevyvedla

Miroslav Lučan | 29.01.2006 | |

Příprava na baráž se výsledkově nevyvedla

Od zápasu se očekávalo, že to bude boj plný osobních soubojů. Domácí nastoupili v hodně pozměněné sestavě, trenéři zkoušeli i mladší hráče, kteří nedostávají v lize tolik prostoru. Ale ani hosté nepřijeli kompletní, většinu opor nechali doma. Přijeli pouze se čtrnácti hráči včetně dvou brankářů. Zápas to však nepoznamenalo, hrál se rychlý pohledný hokej na obou stranách. Bylo to velmi vyrovnané utkání. Hosté se dostali do dvoubrankového vedení, ale v polovině utkání se domácím ještě podařilo zápas zdramatizovat. V úvodu posledního dějství však hosté utekli domácím až na rozdíl tří branek a na to již domácí nestihli zareagovat, tak si IHC PÍSEK odváží vítězství 2:4.

 
0.kolo, neděle 29.1.2006
Sportovní klub Kadaň - IHC Písek  2:4  (0:1,1:1,1:2)

Branky : 33. Paul (Vaněk), 52. Paul (Vaněk) - 16. Jankovský (Pešta), 24. Fořt (Stropnický), 42. Pešta, 42. Kouba (Petele)

Rozhodčí: Wágner, Zajíc, Januška

Vyloučení: 4:6 . Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.Diváci: 150.Střely na branku: 28:34.Průběh utkání: 0:0,0:2,1:2,1:4,2:4.

Sportovní klub Kadaň: Tichý (30.Studnička) -- Koblitz, Zacharenko - Kanči, Pira - Svoboda, Vaněk - Kopáč, Ficker - Krpenský, Neprášek, Moro - Hrdlička, Toman, Kadlec - Žemlička, Mazánek, Schönauer - Limberg, Paul, Kalinovič
Trenéři : Wágner, Krpenský
IHC Písek: Likeš (30.Čunát) -- Maršík, Petele, Jankovský, Klas - Ondrejec, Stropnický, Pešta, Fořt, Šimoník, Bican, Kouba, Jungbauer
Trenér :Rybáček

Komentář k zápasu

Čtrnáctidenní přestávku v 1.lize juniorů si domácí borci vyplnili přípravným zápasem s mužstvem IHC Písek. Hosté hrají 1.ligu skupinu B, ze které vzejde i barážový soupeř našeho juniorského týmu. Do konce základní části zbývá sedm kol a IHC Písek se zatím nachází v průběžné tabulce na druhém postupovém místě.

Hrál se pohledný a rychlý hokej

Utkání začalo v rychlém tempu, ale v úvodních minutách si vyloženou šanci ani jeden z týmů nevytvořil. První vážnější akci měli v 6.minutě hosté, ale Stropnický gólmana Tichého nepřekonal. V 10.minutě měl dobrou šanci k otevření skóre Kalinovi, ale byl při ní hákován píseckým Fořtem. Domácí tak měli první přesilovou hru v utkání. V ní hned v úvodu měli dobré příležitosti Krpenský a Neprášek, ale šance zůstaly nevyužity. Ve 13.minutě byl vyloučen domácí Kanči za sekání, ale ani hosté nebyli v přesilovce úspěšní. Ale o chvíli později se hosté přece jen radovali, když od modré vystřelil Pešta a před bezmocným Tichým tečoval JANKOVSKÝ střelu do sítě – 0:1. Do konce úvodní části si domácí vytvořili ještě jednu slibnou šanci, Kadlec jí však nevyužil a tak se skóre již neměnilo.

Vyrovnaný a urputný boj

Od úvodních vteřin prostředního dějství domácí na svého protivníka doslova vlétli. Brankáře Lukeše doslova zasypali několika povedenými střelami, ale žádnou se jim nepovedlo umístit do sítě. Ve 23.minutě Kanči fauloval pronikajícího Peštu a rozhodčí tak proti domácímu mužstvu nařídil trestné střílení. Domácí gólman Tichý však vykryl dobře všechny prostory a nedovolil tak Peštovi skórovat. Jenže o minutu později, domácí obrana zaváhala a nechala před Tichým dotírat píseckého FOŘTA, který dotlačil puk až do sítě – 0:2. V přibývajících minutách měli ze hry více písečtí hokejisté, vytvářeli si mírný tlak. Ve 28.minutě si tím vynutili faul Mazánka, ale domácí tým si v přesilovce vše dobře pohlídal. Ve 30.minutě oba týmy vystřídali strážce svých svatyní. Do písecké branky se postavil Čunát a do domácí klece Studnička. Ve 32.minutě si domácí tým vytvořil obrovský tlak, ale písecký brankář v tu chvíli asi čaroval a puk za jeho zády neskončil. O minutu později jeho kouzlo asi již přestalo působit. Před branku se natlačil domácí obránce Vaněk, přihrál volnému PAULOVI, který se již nemýlil – 1:2. Za pár vteřin po vstřelené brance měli kadaňští možnost k vyrovnání. Za hákování byl vyloučen Maršík a o minutu později Petele za napadení tělem. Hrálo se tedy padesát šest vteřin pět proti třem. Jenže kadaňští přesilovku nezahráli vůbec dobře. V posledních minutách druhé části si žádný tým vyloženou šanci již nepřipravil a tak se stav před odchodem do šaten nezměnil.

Stačilo sedmnáct vteřin

V úvodu závěrečné části měli domácí asi největší černou chvilku v letošní sezoně. Nejprve vstřelil třetí branku hostí nikým neatakovaný PEŠTA1:3. O sedmnáct vteřin později ihned po rozehrávce nachytal nepozorného Studničku střelou od modré KOUBA, střela prošla mezi jeho betony – 1:4. Kadaňští se vzdát nechtěli, vynikající příležitost měl Kadlec. Ale gólman Čunát bravurním semaforem zneškodnil. V 51.minutě měli domácí opět výhodu dvou mužů v poli, tentokráte padesát tři vteřiny. Branku se podařilo vstřelit, však až po návratu jednoho z hříšníků. Po důkladném rozebrání hostující obrany se trefil opět PAUL2:4. Kadaňský tlak neustával, většinou se hrálo v píseckém obranném pásmu. V 53.minutě předvedli parádní akci Hrdlička s Kadlecem, jenže chybělo kousek štěstí při zakončení. V posledních minutách zápasu kadaňští tlačili, ale hostující hráči si vedení již pohlídali.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM