Vajgar má ještě šanci zatnout zuby a bojovat

Míša Sládková | 24.01.2006 | |

Vajgar má ještě šanci zatnout zuby a bojovat

Ani ve středu nezůstane kadaňský zimák bez ledového souboje. Změřit síly s Kadaní dorazí hokejisté Jindřichova Hradce. V tabulce je stále nalezneme na poslední příčce, ale není radno je brát jako lehkou kořist. Na předposledního jim chybí jen pár bodů. Je tak Docela pravděpodobné, že se Vajgar bude snažit vytěžit z duelu kažný možný bod. První vhazování je plánováno na 18:00.

 

Postup Vajgaru do 1. ligy v sezóně 2004/2005

Dost bylo 2. ligy! Tato věta byla slyšet od Hradeckých velmi často. A že naděje na postup byla veliká, bylo jasné po celou dobu základní části ligy. Houževnatý boj vedl až k tomu, že Vajgar postupoval do dalších bojů z prvního místa ve své skupině. V osmifinále čekal již připravený Baník Sokolov. První duel už předznamenal výsledek této série, žlutomodrobílí soupeře na svém ledě potrápili, 6:3. A poté nadělovali. Dvakrát nulu. Jedna stála proti hradeckým čtyřem brankám, druhá dokonce proti pěti.

Čtvrtfinále a čtyř zápasová společnost Spartaku Pelhřimov. Vajgar stále držel taktiku zastrašit protivníka hned prvním vzájemným utkání. Proto hned v úvodním souboji vítězství 7:3. Jenže Spartak se nedal tak snadno jako Sokolov, ve druhém čtvrtfinálovém klání se rozhodovalo až v prodloužení a i na to bylo dost sil. Že již utkání nemohou být napínavější? Omyl. V dalším zápase bylo na obou stranách skóre, po třech dvacetiminutovkách, opět stejné číslo. Tentokrát ale nepomohl ani čas nad rámec. Kdo bude vítězem stanovily až samostatné nájezdy. Spartak snížil v sérii na 1:2. Poslední střetnutí se sokem si Hradečtí už pohlídali, 3:2.

V semifinále dalších pět klání, tentokráte se Strakonicemi. Co je však zvláštní, jsou nevyrovnaná utkání. Nejprve se ujal vedení Jindřichův Hradec po výhře 4:1. Vzápětí se rozjel až na 7:1. Strakonice zachraňovaly situaci ve třetím pokračování, 2:0. Záchranného lana se chytly i v dalším utkáním, 5:2. A rozhodoval boj na půdě Hradce. Ten se ale už svého snu o I. lize vzdát nechtěl, 2:0.

Vzájemná bilance zápasů SK Kadaň – Jindřichův Hradec

Sezóna 2005/2006

První vzájemný duel znamenal pro Kadaň první bod přivezený z venku. Již ve 14. minutě otevřel skóre zápasu Oliverius, ale Vajgar stihl 5 minut před koncem vyrovnat na konečný stav 1:1.

I zápas na ledě Severočechů nebyl jednoduchou bitvou o body. Důkaz, že Michal Oliverius na Jindřichův Hradec letos umí, stvrdil v 34. minutě vedoucí brankou Kadaně. Na druhý gól z poslední třetiny, kterým Tauš zpečetil vítězství Kadaně, zareagovali hosté pouze snížením na 2:1

Poslední vzájemný duel vypadal zpočátku lépe pro Hradecké. Ti se v první třetině ujali vedení, které musela Kadaň těžce stíhat. Rozhodující byla závěrečná dvacetiminutovka, kdy se Severočechům podařilo nejen srovnat, ale dokonce vajgar překvapit dvěma dalšími brankami. Černožlutí zvítězili 3:1.

Výkony Vajgaru v letošní lize

Fanoušci možná čekali, že Jindřichův Hradec po postupu bude hned brázdit kupříkladu střed tabulky. Ale Vajgaru se od začátku sezóny nedaří a již dlouhodobě je největším cílem opustit poslední příčku. Snaha je veliká a navíc Prostějov je už bodově na dostřel.

Statistiky

Kanadské bodování: David Kupec     21 (14+7)
                   Jaroslav Kocar  14 (6+8)
                   Tomáš Mertl     12 (7+5)
          Obránce: Jiří Vašíček    14 (2+12) 
   Trestné minuty: Jiří Vašíček    92

Sestavy z posledních utkání

Jindřichův Hradec: Jež - Vašíček, Klimeš, Procházka, Kolář, Horák, Zapletal, Tesařík - Hanzal, Bílek, Šperger, Škoda, Kašpárek, Kupec, Kocar, Davídek, Mrkvička, Fiala, Špaček, Kratěna, Mertl.

Kadaň: Hübl - Klaus, Hlubuček, Vobořil, Lašek, Hlavatý, Loučka - Stavenský, Valčák, Kajer ,Žák, Derfler, Postl ,Zika, Polanský ,Hubínek.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM