Kadaň doma získala velmi důležité tři body

Jindřich Poledna, Míša Sládková | 16.01.2006 | |

Kadaň doma získala velmi důležité tři body

Po sobotní bezbrankové remíze si mohli v pondělí kadaňští fanoušci zakřičet celkem čtyřikrát. A trefili se dokonce i dva obránci, které můžeme s trochou nadsázky nazvat "svátečními střelci" - Radek Hlavatý a Jakub Lašek. Na 3:0 zvyšoval Stanislav Stavenský a čtvrtou branku Kadaně vsítil Lukáš Zika. Hosté v 51.minutě již jen korigovali na konečných 4:1. Kadaň tak získala další veledůležité body na cestu do vysněného playoff.

 
40.kolo, pondělí 16.1.2006
Sportovní klub Kadaň - AZ Heimstaden Havířov  4:1  (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 8.Hlavatý (Žák, Derfler), 25. Lašek (Postl, Derfler), 37.Stavenský (Klaus), 50. Zika (Staněk, Tauš) - 51.Hruška (Žůrek, Balčík). Rozhodčí: Souček - Svoboda, Zítková. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 4:0, 4:1.
Sportovní klub Kadaň: Hübl - Klaus, Hlubuček, Lašek, Vobořil, Hlavatý, Staněk, Stavenský, Valčák, Kajer, Derfler, Postl, Žák, Zika, Polanský, Tauš.
AZ Heimstaden Havířov: Masný - Galvas, Balčík, Prokop, Malinský, Vrtík, Petlák, Seman, Hruška, Žůrek, Mikšan, Lipina, Sedlák, Rozum, Zdeněk, Bordowski, Brynecký, Sprušil, Procházka.

Komentář k zápasu

První třetina: Dobrý úvod předznamenal zápas

Havířov ani Kadaň nechtěli hned v úvodu dát soupeři možnost chopit se rychle vedení. V prvních minutách tak oba celky pouze vyzkoušely pozornost gólmanů. Navzdory vývoji utkání se zpočátku zdály nebezpečnější střely hostů. V sedmé minutě měl Masný plné ruce práce s domácím Taušem, který se nadvakrát snažil zvednout puk za jeho záda. Tato akce ještě gólovou nebyla, ale o minutu později se po střele Žáka od modré dostal k dorážce Hlavatý, 1:0.

Vstřelený gól přiměl domácí k aktivnější hře, a tak bylo před hostujícím mužem s maskou na nějakou dobu poměrně rušno. V desáté minutě se havířovský Lipina prokličkoval až před Hübla. Jeho zakončení však našlo místo pouze v blízkosti Hüblových betonů. Chvíli nato prosvištěl přes celé kluziště Valčák, ale dva metry před klecí, když už se mu v očích odrážela vidina gólu, byl nekompromisně poslán k zemi Balčíkem. Ten za tento zákrok vyfasoval vzápětí dvě minuty. Od patnácté minuty se musela havířovská obrana pořádně točit. Snad nejblíže ke gólu bylo v momentě, kdy se Masný nacházel na ledě a obránci hostí byli v nedohlednu. Z domácích se však nenašel nikdo, kdo by trefil zívající bránu. V závěru třetiny ještě nebezpečně zahrozil Havířov, ale skóre se neměnilo.

Druhá třetina: Domácí na góly jasně v převaze

Do druhého dějství vstupovali černožlutí v početní převaze a chvilka odpočinku o přestávce byla znát. Domácí se ihned usadili před havířovskou svatyní, na kterou během okamžiku vyslali několik nebezpečných střel. Hrála se 25. minuta, když se na světelné tabuli objevila na kontě kadaňských hokejistů dvojka. Rozsvícené červené světlo snad překvapilo i samotného střelce branky. Postl našel na modré Laška, který propálil vše, co mu stálo v cestě, 2:0.

O dvě minuty později si museli domácí rvát vlasy, když po útoku zvonila pouze tyčka. Moment, kdy Havířovským rozhodně nebylo hej přišel během přesilové hry domácích, pět na tři. V tuto chvíli snad ani sám Masný někdy netušil, jak dostal puk mimo brankovou čáru. A nervozita jasně vedla k přiostření hry. Kdyby hosté proměnili svou přesilovku v 33. minutě, utkání mohlo skončit úplně jinak. Ale ačkoliv se domácí tým před svou bránou rozhodně nenudil, přesilová hra zůstala nevyužitá.

Poslední branka tohoto dějství padla v 37. minutě. Po několika dorážkách před bránou putoval na zádech hostující strážce svatyně, ale společně s ním i puk, který se nakonec přeci jen dostal až mezi tyče, 3:0. Šťastným střelcem gólu byl Stavenský za asistence Klause.

Třetí třetina: První branka Havířova obrat v utkání neznamenala

Do závěrečné dvacetiminutovky vlétli lépe hosté. Během chvíle si vypracovali několik slibně vypadajících šancí. Jenže Hübl rezolutně odmítal pustit kotouč za svá záda. A to dokonce i v situaci, kdy byl ostřelován ze všech možných úhlů. Zhruba v půlce třetí třetiny se povedlo domácím dvakrát ujet. Nejprve se Stavenský z ničeho nic objevil sám před Masným. Vzápětí ho následoval i Kajer, ale ani jemu se nepodařilo najít místo, kudy poslat puk do brány.

A krátce nato stačily oběma týmům ke vstřelení branky pouhé dvě minuty. Nejprve vstřelil Zika poslední branku domácích v tomto utkání. V cestě za 4:0 mu asistovala dvojice Staněk, Polanský. Jenže Havířov ještě nehodlal kapitulovat a smířit se s tím, že Kadaňským nenadělí ani jeden gól. Debakl odvraceli v 51. minutě Hruška s Balčíkem a touto brankou uzavřeli utkání, ve kterém domácí na své půdě zvítězili 4:1.

Míša Sládková, Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (Havířov): Dvě třetiny jsme odehráli lajdáckým způsobem. Dlouho jsme nevyhráli venku, říkali jsme si, že už by bylo na čase nějaké body přivézt. Ale bohužel jsme obdrželi góly po situacích, kdy obránci nedohrávali soupeře. Ještě nás podržel gólman, když vychytal pět tutových gólů. Ve třetí třetině jsme si vypracovali i šance, ale bohužel se nám nedaří dostat se až ke gólu. Doufejme, že se to zlepší. V začátku sezóny, na co jsme sáhli, to nám padlo, ale nyní se střelecky trápíme.

Miroslav Novák (Kadaň): Podle mého názoru rozhodla první třetina. Ta se nám povedla i přesto, že jsme vyhrávali jen 1:0. Vypracovali jsme si dost šancí a vyplatila se nám i hra na tři pětky. Přeci jen je zima a hráči se dostávají takhle rychleji do tempa. Jsem rád, že se nám toto utkání povedlo, bylo to důležité vítězství.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM