Medvědi se v Kadani postarají o „šestibodový“ souboj

Jakub Coufal | 13.01.2006 | |

Medvědi se v Kadani postarají o „šestibodový“ souboj

Pokud chce Kadaň i nadále pomýšlet na vidinu play-off, musí se pokusit uhrát co nejlepší výsledek proti Berounským Medvědům. Oba soupeři mají shodný počet bodů v tabulce a případný odskok jednoho z rivalů může dosti napovědět o konečném postavení po základní hrací části. Na zajímavou podívanou v podobě těžké bitvy a napínavých dvou hodin pravdy se můžete přijít podívat na kadaňský stadion v sobotu 14. ledna od 17:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – HC Berounští Medvědi

Sezóna 2003/2004

V předminulé sezóně mohl Beroun směrem ke Kadaňským zlomyslně strouhat mrkvičku. Na domácím ledě Kadaň marně vzdorovala soupeři dvakrát. V 1. domácím utkání podlehli Severočeši 3:1. Na ledě soupeře sice vstřelili o gól více, ale výsledek 3:2 pro Beroun opět žádné body Kadaňským nepřinesl. Napodruhé však rozdíl mezi číslem ve skóre domácích a soupeře byl mnohem větší. Kadani se nepovedlo najít recept na, v té době 2. celek I. ligy, Beroun a odjela s porážkou 5:0. V posledním střetnutí tohoto ročníku se vítěz nenašel. Závěrečný hvizd potvrdil výsledek 2:2.

Sezóna 2004/2005

Z posledních let vyplývá, že tým ze severu Čech má Medvědům co vracet. První vzájemný duel se konal na půdě černožlutých a byl to boj do posledního dechu. Po šedesáti minutách ukazovala světelná tabule nerozhodný stav 3:3. Rozhodovalo prodloužení, ve kterém se prosadil Ladislav Slížek a tímto gólem si v tomto utkání připsal hattrick. Druhé utkání se z pohledu Kadaňských hrálo venku, ale opět nevedlo k úspěchu. Medvědi utekli rychle o dva góly, na což hosté nedokázali zareagovat a Beroun zvítězil 4:1. Do třetice všeho dobrého. V Kadani to tento rok s Berounem platilo. Ale rozhodovat muselo opět prodloužení. Nakonec 3:2 pro domácí. Na své horké půdě si v posledním vzájemném měření sil Beroun pohlídal vítězství 3:1. Utkání to bylo pro oba týmy velmi důležité, rozhodovalo se, který z celků v této sezóně okusí příchuť play off.

Sezóna 2005/2006

První utkání odehrané na ledě Severočechů, znamenalo pro Jardu Hübla 3. vychytanou nulu. Gólem před prvním odchodem do šaten rozhodl zápas Lukáš Zika. Tříbodovou pojistku přidal v 46. minutě Zdeněk Tauš a uzavřel tak skóre utkání na 2:0.

I ve druhém zápase vyšel jeden z brankářů s čistým štítem. Tentokráte se ale jednalo o berounského Valenta. Klání bylo rozhodnuto již během 1. třetiny, v níž jediným gólem zajistil vítězství Medvědům Michal Borovanský.

Výkony Berounských v letošní lize

Vidina play-off je pro Berounské naprosto shodně vzdálená, jako pro kadaňský tým. Stejný bodový zisk 46 bodů a ztráta 9 bodů na vyřazovací boje naznačují, že vítěz zápasu si zachová mnohem větší naději na vytoužený cíl. Pro Kadaň svědčí fakt, že Beroun si z venku přivezl naposledy plný počet bodů před dvěma měsíci z J. Hradce. Ovšem remízy na ledě soupeřů dosahují Medvědi poměrně často, naposledy v Ústí nad Labem.

Aktuální stav kádru

V poslední době se v Berouně příliš nevyměňovalo ani neobchodovalo. Po návratu Eiselta z měsíční anabáze v Ústí a Lukáše Pabišky v Hradci Králové pokračuje vše ve starých kolejích.

Statistiky

Do čela kanadského bodování se vyhoupl Tomáš Sýkora se 17 body. Jeho tři góly ale nestačí na nejlepšího střelce Medvědů v podobě Václava Eiselta, jehož počet vstřelených branek dosáhl čísla 8. S 15 body se drží na 3. místě v klubovém hodnocení. Mezi oběma zmíněnými hokejisty figuruje Petr Šinágl, jak jinak než s 16 body.

Brankářskou jedničkou Medvědů je stále Michal Valent, který si v 19 zápasech vysloužil průměr mírně nad 2 obdržené branky a úspěšnost kolem 93%. O jeho zastupovaní se v poslední stará zejména Pavel Falta s 10 odchytanými zápasy. Důvodem je jeho úctyhodná vizitka, na které se vyskytuje průměr 1,66 obdržené branky a úspěšnost přes 95%.

Poslední utkání Medvědů

V minulém kole přivítali berounští hokejisté Kometu Brno. Domácí rozhodli zápas dvěma góly během 37. minuty. Nejprve se trefil Martin Rýgl a chvíli po něm Ladislav Vlček. Protože již hosté nestihli do konce zápasu zareagovat, mohli si Medvědi připsat 3 body a domácí hvězda zápasu, Roman Handl, vychytanou nulu.

Sestavy z posledních utkání

HC Berounští Medvědi: Handl, (Valent), Kašák, Filip, Vaněček, Trojovský, Braniš, Míka, Sláma, Rýgl, Gengel, Šinágl, Tvrzník, Horčička, Sýkora, Eiselt, Bakrlík, Pajič, Vlček, Sakata, Novotný, Křesťan

SK Kadaň: Hübl - Klaus, Staněk, Lašek, Pospíšil, Hlavatý, Hlubuček, Zajíček - Zika, Polanský, Kajer - Žák, Derfler, Postl - Hubínek, Tauš, Řepík - Stehlík

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM