Zápas plný trestů měl jasného vítěze

Miroslav Lučan | 08.01.2006 | |

Zápas plný trestů měl jasného vítěze

V rámci 27.kola 1.ligy juniorů zavítali na sever Čech hokejisté Kralup nad Vltavou. Zápas měl jasného favorita a to v podobě domácích, kteří se pevně usadili na první příčce juniorské první ligy. Doposud nasbírali 42 bodů a odešli poraženi pouze ve dvou zápasech. Naopak Kralupy získaly pouze 7 bodů a nachází se beznadějně na posledním místě tabulky. Zápas všemu také odpovídal. Domácí byli jasně lepší a potěšili diváky vysokým vítězstvím 12:4.

 
27.kolo, neděle 8.1.2006
Sportovní klub Kadaň - HK Kaučuk Kralupy  12:4  (5:0,6:1,1:3)

Branky : 6. Unger (Vaněk, Hartman), 7. Neprášek (Moro, Krpenský), 8. Hrdlička (Žemlička), 13. Pira (Koblitz, Krpenský), 17. Kadlec (Loučka), 25. Schönauer ( Windisch, Macháček), 25. Moro (Neprášek, Studnička), 26. Žemlička (Kadlec, Loučka), 28. Hrdlička (Loučka, Žemlička), 33. Paul (Vaněk, Stehlík), 36. Kopáč (Žemlička), 57. Stehlík (Koblitz) - 37. Novák (Šour), 42. Krašek, 52. Novák (Nový), 53. Litomyský (Šarše)

Rozhodčí: Luczkow, Koskuba, Šulo

Vyloučení: 10:14 navíc Loučka (Kadaň) trest do konce utkání, Minařík, Kolc, Krašek (Kralupy) do konce utkání Využití: 6:2. V oslabení: 0:0.Diváci: 170.Střely na branku: 53:18.Průběh utkání: 0:0,11:0,11:4,12:4.

Sportovní klub Kadaň: Tichý (21. Studnička, 54. Tichý) - Koblitz, Pira - Loučka, Kopáč - Unger, Vaněk - Macháček, Svoboda - Krpenský, Neprášek, Moro - Žemlička, Kadlec, Hrdlička - Paul, Hartman, Stehlík - Schönauer, Mazánek, Windisch

Trenéři : Wágner, Krpenský

HK Kaučuk Kralupy: Koblischke (25. Vrchota) - Faltus, Eliáš - Krašek, Vondráček - Minařík, Špelda - Kolc, Litomiský, Justa - Šarše, Novák, Šour - Nový, Michálek, Kozela - Sýkora

Trenér : Nikl

Komentář k zápasu

HOSTÉ DOPLATILI NA NEDISCIPLINOVANOST

V první šanci zápasu se ocitl domácí Hrdlička, ale Koblischke v brance Kralup si z jeho lehkou střelou poradil. Ve 4.minutě měli domácí výhodu přesilové hry pěti proti třem, když na trestné lavici seděli za nedovolené bránění Krašek a za faul vysokou holí Sýkora. Hned po buly pěkně vystřelil Vaněk, Koblischke však ještě kryl. Po dalším vhazování se k puku dostal UNGER a střelou pod víko dostal Kadaň do vedení – 1:0. Domácí si pohrávali se Středočechy jako kočka s myší a přímo před brankářem se ocitl Moro a NEPRÁŠEK, pro kterého nebyl problém překonat gólman hostí – 2:0. O necelou minutu později rozvlnili kadaňští síť po třetí, když HRDLIČKA dostal přihrávku před prázdnou branku a nemýlil se – 3:0. Do desáté minuty neměl gólman Tichý žádný zákrok. Kralupští jako by nevěděli co mají hrát. Měli z vedoucího soupeře příliš velký respekt. Na konci 11.minuty dostala kralupská lavička dvouminutový trest za nesportovní chování. V přesilovce střílel z hranice kruhů Koblitz, když mu zpoza brány nabíjel Moro, ale gólman Koblischke včas nastavil lapačku. V zápětí byl za hákování vyloučen Faltus a kadaňští měli opět výhodu dvou mužů v poli. Po vyhrané buly ihned od modré střílel PIRA a trefil horní růžek branky – 4:0. Ve 14.minutě byl za podražení vyloučen Hrdlička a síly na ledě se tak vyrovnali. Po té měli kralupští možnost hrát přesilovku, jenže fauloval kralupský Minařík a šel si také odpočinout na trestnou. Další přesilovku domácí opět využily. Po důkladném rozebrání kralupské čtveřice na 5:0 upravil KADLEC. V 18.minutě byl za držení hole vyloučen Hartman a hosté si tak mohli chvilku oddechnout. Jenže dvacet vteřin poté obdržel hostující Minařík trest za nesportovní chování a musel pod sprchy. Do šaten se tak odcházelo za jednoznačného stavu.

I HOSTÉ SE DOČKALI

Do druhé třetiny nastupil v brance domácích Studnička. Tichý tak přenechal místo svému věčnému náhradníkovi. Ve 22.minutě se do brejku dostal Kadlec, ale štěstí při koncovce neměl. Ve 24.minutě zvýšil lehkou střelou po ledě SCHöNAUER již na 6:0. Za dvacet šest vteřin poslal Neprášek k sólu MORA, který se těchto případech nemýlí – 7:0. Ihned po rozehrávce se dostali domácí k dalšímu útoku a ŽEMLIČKA překonal nerozhýbaného brankáře hostí Vrcholu, který vystřídal Koblischkeho – 8:0. Ve 28.minutě byl vyloučen kadaňský Mazánek za hákování. Jenže hosté byli v tomto zápase velice nedisciplinovaní a po necelé minutě byl vykázán na trestnou Špalda za podražení. Po deseti vteřinách hry ve čtyřech se trefil HRDLIČKA po přihrávkách Loučka a Žemličky – 9:0. Rozhodčí v této fázi hry často vylučoval a ve 29.minutě poslal za katr Loučku za faul loktem. Hosté měli krátkou přesilovku, ale hra tomu vůbec nenasvědčovala. Ve 32.minutě byl vyloučen kralupský Krašek za krosček. Přesilovku po dvaceti vteřinách využil PAUL, když nikým neatakován dorazil vyraženou střelu – 10:0. Ve 36.minutě obdržela hostující střídačka trest za nesportovní chování a tentokráte po dvanácti vteřinách kadaňští přesilovku opět využili. Branku vsítil KOPÁČ po přihrávce Žemličky – 11:0. Ve 37.minutě se ke slovu dostali i hosté. Z ojedinělé šance prostřelil nerozhýbaného a vychladlého Studničku v sólu NOVÁK11:1. Prostřední část se pak v klidu dohrála.

HOSTÉ KOSMETICKY UPRAVILI SKÓRE

Ve 42.minutě udeřili hosté podruhé, Krašek využil zaváhání domácí obrany a prostřelil Studničku – 11:2. Ve 44.minutě měl velkou šanci Kadlec, ale nemířil přesně. Kadaňští polevili a hosté si tím častěji vytvářeli gólové šance. V 51.minutě byl vyloučen domácí Svoboda za podražení. V přesilovce vznikla mela před Studničkovo brankou a do vzájemné pěstní potyčky se dostal Loučka s Michálkem, v niž kadaňský borec jednoznačně zvítězil. Loučka obdržel trest do konce utkání. Přesilovou hru čtyři na tři hosté využili, když zpoza kruhů prostřelil Studničku Novák11:3. V 53.minutě v následné přesilovce mířil přesně k tyči kralupský Litomyský a upravil na 11:4. Gólmana Studničku nahradil v brance domácích Tichý. Ke konci utkání byli hráči zbytečně nervózní a často si vykoledovali vyloučení. V 57.minutě ujel STEHLÍK, který hrál třetí zápas během třech dnů, hostující obrana mu jen přihlížela a tak pohodlně skóroval – 12:4. V poslední minutě se ještě předvedl Tichý, když vyjel z branky a minul puk. Domácí obrana však pohromě zabránila. Utkáni se poté již v klidu dohrálo.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM