Kadaň dotáhla čtyřbrankové manko, v prodloužení ale padla

Lucie Vítková | 04.01.2006 | |

Kadaň dotáhla čtyřbrankové manko, v prodloužení ale padla

Po první třetině to s Kadaní nevypadalo v Chomutově nikterak dobře. Domácí se v první dvacetiminutovce ujali vedení o čtyři góly, gólmana Hübla vystřídal Slipčenko a zdálo se, že utkání se jen dohraje. Jenže s novým strážcem mezi tyčemi hosté ožili a po polovině utkání se začali prosazovat také střelecky. Do konce prostředního dějství snížili Derfler s Klausem a skvělá stíhající jízda byla dokonána v poslední dvacetiminutovce. Drama odstartoval kontaktní brankou Postl, necelé dvě minuty před koncem vyrovnal senzačně Vobořil. Utkání dospělo do prodloužení, kde rozhodl tečí domácí Jíra. Chomutov zdolal Kadaň 5:4 v nastaveném čase.

 
36.kolo, středa 4.1.2006
Piráti Chomutov - Sportovní klub Kadaň  5:4p  (4:0, 0:2, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Charousek (Pražák, Kostourek), 6. Jánský (Poživil), 14. Mikšovic (Šulc Jakub), 18. Révay (Koláček), 63. Jíra (Buchal) - 32. Derfler (Postl), 35. Klaus (Žák, Derfler), 51. Postl (Lašek), 59. Vobořil (Derfler). Rozhodčí: Fraňo - Bertlík, Hauser. Vyloučení: 11:5, navíc Staněk (KAD) 5 + OK za hru vysokou holí. Využití: 1:1. Diváci: 1950. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 4:0, 4:4, 5:4.
Piráti Chomutov: Horčička - Martínek, Poživil, Szakal, Nosek, Révay, Jakub Šulc, Kasík, Černý - Jánský, Šíp, Polodna - Pražák, Kostourek, Charousek - Buchal, Koláček, Jan Šulc - Jíra, Mikšovic, Malát.
Sportovní klub Kadaň: Hübl (21. Slipčenko) - Klaus, Staněk, Vobořil, Lašek, Pospíšil, Hlavatý, Zajíček, Hlubuček - Zika, Oliverius, Kajer - Žák, Derfler, Postl - Stehlík, Hlusička, Švejda - Hubínek, Tauš, Řepík

Komentář k zápasu

Do třetího regionálního derby vlétli lépe domácí, kteří měli Kadani co vracet. Již na začátku 2. minuty ujel po pravé straně kluziště Roman Pražák, zajel až za Hüblovu svatyni aby odtud naservíroval puk na volného Jiřího Charouska, který se výtečně trefil pod horní tyčku, 1:0. Ani ne za minutu mohli hosté srovnat krok, ale kombinace Hubínka se střílejícím Řepíkem skončila v Horčičkově náručí.

Další šanci na vyrovnání dostali černo-žlutí ve 3. minutě, kdy hráli přesilovou hru, ale nepříjemnou střelu Vobořila domácí gólman přeci jen zkrotil a o zbytek početní výhody se hosté připravili faulem sami. Zkrácenou přesilovou hru KLH dokonale využilo. Za přispění nejistého Hübla dorazil po střele Poživila puk do sítě Peter Jánský, 2:0.

Mezi šestou až třináctou minutou diváci viděli pouze nepovedené kombinace a nepřesná zakončení, z nichž nejzajímavější byly střely Martínka a Revaye, na druhé straně pak únik Pospíšila z deváté minuty ve vlastním oslabení. V čase 13:31 se červené světlo za bránou již rozsvítilo a tím, kdo lovil puk ze své brány, byl opět kadaňský brankář. Stanislav Mikšovic vtipně tečoval nahození Jakuba Šulce, 3:0.

Hosté chtěli na třetí gól rychle zareagovat a vypracovali si i poměrně dost šancí, ale jak střela Tauše, tak i šance Vobořila v přesilové hře postrádaly gólovou příchuť. Při velké chuti byli naopak domácí. Dvě a půl minuty před koncem třetiny propálil Hübla Josef Revay - po návratu na led po dlouhodobém zranění to bylo krásné uvítání s chomutovskými fanoušky, 4:0.

Do konce třetiny mohli ještě zvýšit náskok Šíp s Charouskem, ale ani jednomu z nich střela ideálně nesedla. Úvodní dvacetiminutovka skončila hrozivým skórem pro Kadaň, 4:0.


Ve druhém dějství se v bráně hostů objevil náhradní brankář Slipčenko, ale příliš práce neměl. Naopak tím, kdo se zapotil byl domácí Horčička – ve 29. minutě na něj ujížděl sám Oliverius, ale svou kličku do forhendu poslal mimo bránu. V čase 31:50 se Kadaň dočkala. Sice se štěstím, ale přeci jen poslal puk za brankovou čáru Petr Derfler. Postlovu střelu nejprve tečoval domácí obránce do protipohybu Horčičky, který sice stačil zasáhnout, ale na dorážku již nestačil, 1:4.

První vážnější ohrožení Slipčenka si domácí nechali až na 33. minutu, Jaroslav Buchal však kadaňského gólmana ani na dvakrát nepřekonal. Ve 35. minutě již byl gólman překonán, ale nebyli to domácí, ale hosté, kteří se radovali. Tvrdou střelou rozvlnil síť obránce Martin Klaus, 2:4.

Na hokejky chomutovských hokejistů se snesla nervozita a nedokázali nijak výrazně ohrozit bránu hostí. Ani černo-žlutí se do žádné velké šance ke konci druhé třetiny nedostali, a tak se do šaten odcházelo za stavu 4:2 a závěrečná dvacetiminutovka slibovala ještě zajímavé drama.


KLH nechtělo připustit kontaktní gól a hned v úvodu třetí třetiny se pokusil zvýšit náskok Charousek, ale Slipčenko jeho střelu reflexivně vyrazil. Na druhé straně „visel“ ve vzduchu gól, když ve 44. minutě dorážel v přesilovce Derfler, tentokrát však proti Horčičkovi neuspěl.

Hraje se „nahoru dolu“ a diváci se jistě ve třetí třetině nenudí. Nervy naopak trhá domácím fanouškům Martin Postl, když v čase 50:12 snižuje po individuální akci na rozdíl jediné branky, 4:3. Následně je vyloučen domácí kapitán, ale jsou to domácí, kteří mají možnost zvýšit – Mikšovic ovšem tváří v tvář Slipčenkovi netrefuje klec a v té chvíli jistě netuší, že tím mohl rozhodnout o zisku třech bodů…

Domácí svatyni ohrožují postupně Derfler s Žákem, ale ani jeden na Horčičku nevyzrál. Kadanští se v závěru jako vosy slétávají na domácí „hnízdo“, odvolávají brankáře a minutu a osm vteřin před koncem zasazují „žihadlo“, které znamená srovnání stavu! Vyrovnávací gól dává Milan Vobořil, 4:4.

KLH nedokázalo udržet vedení 4:0, černo-žlutí naopak bojovným výkonem svou stíhací jízdu dovedli až do prodloužení. V čase 52:42 rozhodl o zisku dvou bodů pro Chomutov Petr Jíra, jenž tečoval Buchalovu střelu, 5:4.

Tomáš Horáček

Ohlasy trenérů

Miroslav Novák (Kadaň): „Jednoznačně nám nevyšla první třetina, abychom tady vyhráli, tak nemůžeme odehrát takovouhle třetinu. Zaplať pánbůh, že jsme dali ten první gól, to nás trochu zvedlo. Myslím si, že ve zbylých dvou třetinách jsme byli lepším týmem a dokázali jsme vyrovnat. Já mužstvu musím poděkovat, jelikož prohrávat s takovýmto soupeřem 4:0 a uhrát bod, to je velký úspěch."

Vladimír Petrovka (Chomutov): "Vstoupili jsme do utkání hodně dobře, vlastně jsme první třetinu odehráli vynikajícím způsobem. Bohužel jsme tento výkon ve druhé třetině naprosto znehodnotili. Myslím si, že je to pro hráče varování do dalších zápasů. Musí hrát celých šedesát minut a ne jen dvacet. Vedeme 4:0 a hráči si myslí, že se nemůže nic stát, ale bohužel ve druhé třetině přišly dvě branky. Začali jsme se bát o výsledek a Kadaň vyrovnala. Přesto si myslím, že jsme neodehráli špatné utkání, ale prostě jsme to podcenili. "
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM