Třetí letošní derby se odehraje v Chomutově

Jindřich Poledna | 03.01.2006 | |

Třetí letošní derby se odehraje v Chomutově

Po dlouhé vánoční pauze čeká hokejisty další pořádná porce utkání. Chomutov a Kadaň začínají rovnou proti sobě. Oba celky pilovaly co se dalo, léčila se zranění, hledaly se posily. Čeká fanoušky opět divoká přestřelka, jako v desátém kole či naopak hra plná nasazení s jednou jedinou brankou jako v posledním měření sil v listopadu? Na všechny tyto otázky budeme znát odpověď ve středu večer. Utkání začíná v 17:30.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Chomutov

Sezóna 2003/2004

Předminulá sezóna se sice hrála systémem sudá – lichá a měla jen 40 kol, přesto se oba celky střetly čtyřikrát. Kadaň v základní části prohrála v Chomutově 1:4 a doma 2:3, v nadstavbě vyhrála nejprve v Chomutově 5:2, ale doma poté opět propadla v poměru 1:2.

Sezóna 2004/2005

V loňské sezóně se obě mužstva potkala celkem čtyřikrát. Kadaň nejdřív prohrála na svém ledě těsně 1:2, ale z Chomutova si přivezla jeden bod za remízu 2:2. Ve 39. kole se body opět dělily po divoké přestřelce 5:5 a v posledním kole si Kadaň v Chomutově s chutí zastřílela a přivezla si zaslouženou výhru 7:4, která ovšem nezměnila nic na celkovém 9.místě tabulky. Brány playoff zůstaly kadaňskému týmu opět zapovězeny.

Sezóna 2005/2006

V 10. kole se odehrálo první regionální derby na ledě ČEZ stadionu. A Kadaň začala opravdu dobře!! Koncem první třetiny se trefil kapitán Miloš Kajer a na 2:0 zvyšoval ve 34. minutě Kamil Tvrdek. Přestože domácí vzápětí korigovali na rozdíl jediné branky, Kadaň odskočila ve 44.minutě na 3:1 a zápas se pro ní vyvíjel velice slibně. Jenže 3 body si neodvezla. Po neuvěřitelných chybách domácí dvakrát skórovali a nerozhodný výsledek 3:3 zůstal i po prodloužení.
Oba soupeři se utkali podruhé ve 23. kole na kadaňském zimním stadionu. O osudu souboje rozhodla jediná branka, kterou v 15. minutě vsítil kadaňský Jiří Švejda po Taušově přihrávce. V zápase, kde dominovali oba brankáři, tak rozhodla jediná nedůslednost v obraně Chomutova.

Výkony Chomutova v letošní lize

Týmu našeho soupeře se v základní části opět vcelku daří. V současné době okupuje druhou příčku, má stejně bodů jako třetí Olomouc. Na suverénní Lvy z Ústí chybí chomutovským sice 15 bodů, vévodí však celkům na špici velice vyrovnané tabulky. Šesté Kometě chybí na Chomutov pouhé tři body.

Aktuální stav kádru Chomutova

Největší změnou v kádru je poslední dobou právě příchod Libora Řepíka z chomutovského týmu do Kadaně až do konce sezóny. Navíc nebudou v lednu oblékat modrobílé dresy Stanislav Stavenský s Tomášem Polanským, protože se budou bít v kadaňských barvách. Ačkoliv mnohé fanoušky "výpomoc" protivníka našemu klubu nejde do hlavy, řeší jí náš okresní rival jednak přetlak v útočních řadách, ale také možnost rozehrání hráčů po zranění.

Statistiky

V brance drží svými výkony chomutovský celek exkadaňský Luboš Horčička, jenž kraluje první lize spolu s naším Jaroslavem Hüblem v počtu vychytaných nul (7) a je na špičce i v úspěšnosti zákroků (94,3 %). Jeho náhradník Michal Podolka se dostal na led pouze ve 5 zápasech. Nejproduktivnějším hokejistou Chomutova je Radek Šíp, který si připsal zatím 27 bodů za 14 branek a 13 asistencí. Hned za ním se drží nejlepší střelec KLH Ladislav Boušek (26 bodů) se 17 přesnými zásahy. Z obránců se v produktivitě daří nejvíc Petru Martínkovi, který nasbíral 14 bodů za 2 góly a 12 nahrávek. Nejspolehlivější v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách je bek Jakub Trefný, který má +10 bodů. Roli zlého muže drží zatím Petr Martínek se 76 trestnými minutami a za ním je Jan Šulc s 64 minutami trestů.

Sestavy z posledních utkání

KLH Chomutov: Horčička - Martínek, Poživil, Szakal, Nosek, Kasík, K. Černý - Jánský, Šíp, Polodna - Šulc, Koláček, Jíra - Charousek, Kostourek, Malát - Polanský

SK Kadaň: Hübl - Klaus, Staněk, Lašek, Vobořil, Pospíšil, Hlavatý - Zika, Oliverius, Kajer - Žák, Hlusička, Postl - Hahn, Švejda, Hubínek - Tauš, Řepík.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM