Kadaň hlásí posily

Jindřich Poledna | 25.11.2005 | |



Kadaň se po polovině základní části usadila na 11. místě, což neodpovídá představám klubu ani prognózám před sezónou. Klub se tedy posiluje. Z extraligového Litvínova přichází zkušený obránce Jan Hranáč, který již v Kadani působil v počátcích jejího působení v první lize. Dalšími posilami pro příští měsíc jsou útočníci Jaroslav Buchal a Libor Řepík .

 
Nejzkušenější posilou je bezesporu Jan Hranáč, v posledních šesti letech stálice obranných řad Litvínova. V loňské sezóně nosil dokonce i kapitánské céčko. Jenže v této sezóně si moc nezahrál, nastoupil k pouhým pěti zápasům, kde však vstřelil jednu branku a přidal k ní i asistenci. Za Litvínov odehrál 233 zápasů, ve kterých si vsítil 22 branek. „Hranáč bude pro náš tým veliká posila, je to bek s přehledem,“ řekl manažer a v prosinci i trenér v jedné osobě Alois Chlustina.

Jaroslav Buchal je zkušeným hokejovým harcovníkem. Za Chomutov hrál již druhou ligu v ročníku 1991/92, extraligu si zahrál v Litvínově a Karlových Varech, v zahraničí oblékal dres například finského celku Tappara Tampere či nemeckých Wolfsburgu a Essenu. V 1.lize oblékal dres mimo mateřského Chomutova také Hradce Králové a Olomouce. Jaroslav Buchal byl v posledních několika zápasech v Chomutově až třináctým útočníkem. „Jarda měl výborný začátek sezony, ale pak šly jeho výkony postupně dolů, což se nejprve projevilo v zápasech venku a posléze i doma,” řekl po zápase s Mladou Boleslaví trenér Vladimír Kýhos a dodal: „Nevím, čím to je. Mluvili jsme spolu o té situaci, hledali jsme příčiny a snažili se něco změnit, aby se chytil. Nemůže se do toho ale nějak dostat.” V Kadani dostane určitě šanci, pokud se gólově chytí, pomůže to oběma stranám. „Je další posilou, věříme, že se střelecky probudí,“ prohlásil Chlustina.

Libor Řepík je chomutovským odchovancem. V loňském ročníku naskočil do prvoligového týmu na patnáct utkání, vstřelil jedinou branku. V letošním roce si zahrál v osmi zápasech, dvanáct jich sehrál za druholigový Klášterec nad Ohří, kde získal 13 bodů za 5 branek a 8 asistencí. „Poslední dobou dává branky, tak doufáme, že mu to půjde i za Kadaň,“ věří Chlustina.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM