Bude mít derby svůj správný náboj?

Jindřich Poledna | 12.11.2005 | |

Bude mít derby svůj správný náboj?

Regionální derby. Zápas, který ještě před nedávnem něco znamenal. Hráči se hecovali, utkání mělo náboj, pro fanoušky něco navíc. To však v posledních vzájemných duelech chybělo. Hráči obou táborů berou vzájemná utkání jako každý jiný zápas, pomalu opadl i zájem fanoušků. Pryč jsou časy, kdy na Chomutov přišla v Kadani 3000 návštěva. Jenže nadcházející zápas bude asi jiný. Kadaň bojuje o přežití. V případě prohry se může propadnout na 11.příčku tabulky a velmi by se přiblížila sestupovým vodám. Blíží se totiž polovina základní soutěže a Kadaň se po předchozí krizi snaží vzpamatovat.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Chomutov

Sezóna 2003/2004

Předminulá sezóna se sice hrála systémem sudá – lichá a měla jen 40 kol, přesto se oba celky střetly čtyřikrát. Kadaň v základní části prohrála v Chomutově 1:4 a doma 2:3, v nadstavbě vyhrála nejprve v Chomutově 5:2, ale doma poté opět propadla v poměru 1:2.

Sezóna 2004/2005

V loňské sezóně se oba celky potkaly celkem čtyřikrát. Kadaň nejdřív prohrála na svém ledě těsně 1:2, ale z Chomutova si přivezla jeden bod za remízu 2:2. Ve 39. kole se body opět dělili po divoké přestřelce 5:5 a v posledním kole si Kadaň v Chomutově s chutí zastřílela a přivezla si zaslouženou výhru 7:4, která ovšem nezměnila nic na celkovém 9.místě tabulky. Brány playoff zůstaly kadaňskému celku opět zapovězeny

Sezóna 2005/2006

V 10. kole se odehrálo první regionální derby na ledě ČEZ stadionu. A Kadaň začala opravdu dobře!! Koncem první třetiny se trefil kapitán Miloš Kajer a na 2:0 zvyšoval ve 34. minutě Kamil Tvrdek. Přestože domácí vzápětí korigovali na rozdíl jediné branky, Kadaň odskočila ve 44.minutě na 3:1 a zápas se pro ní vyvíjel velice slibně. Jenže 3 body si neodvezla. Po neuvěřitelných chybách domácí dvakrát skórovali a nerozhodný výsledek 3:3 zůstal i po prodloužení.

Výkony Chomutova v letošní lize

Týmu našeho soupeře se v základní části opět vcelku daří. V současné době okupuje čtvrtou příčku velmi vyrovnané tabulky, má stejně bodu jako pátá kometa a šestá Sareza. Na ledě Lvů dokázal remizoval s favoritem ligy Ústím, doma vypráskal Jihlavu a Havířov, v Brně porazil Kometu. Na druhou stranu prohrál v posledním Jindřichově Hradci, remizoval v předposledním Prostějově a doma prohrál s tehdy trápícím se Hradcem Králové.

Trenér Kýhos nebyl úplně spokojen s výkony některých svých útočníků a navíc jej trápil nedostatek kvalitních obránců, především z důvodů nemocí a zranění.

Aktuální stav kádru Chomutova

Největší změnou v kádru byl zřejmě trejd mezi Chomutovem a ostravskou Sarezou. Ze severočeského celku putoval do na sever Moravy útočník Kamil Koláček, na druhou stranu obránce Roman Chatrnúch. Výměna hráčů má trvat jeden měsíc a oba hráči by měli stihnout v dresu nového klubu celých 12 utkání. Trenér Kýhos tak vyřešil přetlak v útočných řadách, získal kvalitního beka a Kamil Koláček dostal nový impuls, aby dokázal, že je pro severočeský klub, pro který posledních několik led hrál srdcem a plným nasazením, stále platným a potřebný hráčem.

V reprezentační pauze vypomáhá Chomutovu také litvínovský obránce Martin Ťupa. Nastoupil již ve středečním utkání, kdy Chomutov porazil Kometu a připsal jsi 1 bod za přihrávku k první brance. K dispozici bude i pro pondělní derby v Kadani.

To v Kadani se kádr naopal zužoval. Po nepřesvědčivých výkonech byli z týmu vyřazeni slovenští hráči Pavol Riečičiar a Ján Čuj. První jmenovaný do Kadaně přišel s pověstí střelce, ale neprosadil se v žádném z deseti odehraných utkáních, obránce Čuj nepřesvědčil hrou do těla ani plněním defenzivních úkolů. Kadaňský tým má jedinečnou možnost neztratit kontakt na postupovou osmičku, po řadě nevydařených utkání se tým v posledním zápase s ostravskou Sarezou zvedl a v pondělí může dokázat rostoucí formu.

Statistiky

V chomutovském dresu hájí branku, kadaňským fanouškům velmi dobře známý, Luboš Horčička, který v 18 utkáních dokázal čtyřikrát udržet čisté konto. Záda mu kryje Michal Podolka. Ten se do branky dostal jen ve čtyřech zápasech a vychytal jednu nulu.

První útočná řada Chomutova se činí. Kanadskému bodování vévodí Ladislav Boušek s 18 body (10 + 8), na třetím místě je jeho parťák z útoku Radek Šíp (7+6). Druhým nejlepším je s 15 body centr druhého útoku Milan Kostrounek (7+8). Obránci góly moc nestřílí, 2 zásahy si připsal jen Martin Szakal.

Sestavy z posledních utkání

KLH Chomutov: Horčička - Martínek, Jakub Šulc, Nosek, Trefný, Szakal, Ťupa, Chatrnúch, K. Černý - Boušek, Šíp, Polodna - Pražák, Kostourek, Malát - Jíra, Mikšovic, Polanský - Buchal, Charousek, Jan Šulc

SK Kadaň: Hübl - Vobořil, Meňhart, Staněk O., Plaček, Lašek, Hlavatý, Hlubuček, Zajíček - Tvrdek, Oliverius, Kajer - Žák, Hlusička, Postl - Zika, Švík, Hahn - Hubínek, Tauš, Riečičar.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM