Přichází utkání vážných zájemců o play-off

Jakub Coufal | 24.10.2005 | |

Přichází utkání vážných zájemců o play-off

Souboj osmého s devátým vypovídá o mnohém. Bude se jednat o tvrdý boj, který naznačí ambice týmů o play-off. Kometa si určitě bude chtít udržet vítěznou vlnu a vyhrát třetí zápas v řadě po udolání obou "Hradců" v lize. Jestli se potvrdí známé pravidlo "do třetice všeho dobrého", nebo bude pokračovat úspěšnost Kadaně na domácím ledě, se můžete přesvědčit ve středu 26. října na zimním stadionu. Rozhodčí vhodí první buly jako obvykle v 18:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Brno

Sezóna 2004/2005

Na rozdíl od Kadaně se tým z opačné strany republiky podíval v loňské sezóně do play-off. V konečném zúčtování tabulky měla Kometa 76 bodů, což ji zajistilo 7. místo a souboj s Ústím nad Labem. Lvi si s Brnem hravě poradili a vystavili tak brněnským stopku. Ve vzájemných zápasech s Kadaní bylo Brno jen jednou neúspěšné, a to hned v prvním duelu na našem ledě. O vítězství 2:0 se svými góly postarali Milan Vobořil a Michal Polák a samozřejmě i Petr Jež vychytanou nulou. Na další zápasy už kadaňští fanoušci nevzpomínají s nadšením. V Brně jsme prohráli 2:1, 4:2 a na svém zimním stadionu 3:1.

Sezóna 2003/2004

Zatímco v loňské sezóně si Brno splnilo cíl v podobě play-off, tak v sezóně 2003/04 se o nějakém úspěchu nedalo hovořit. Obsazení poslední pozice v lize určitě nepatří k chloubám žádného týmu. O tom, že se našemu soupeři skutečně nic nedařilo svědčí i zápasy s kadaňskými hokejisty. Hned ve 2. kole jsme nadělili Kometě na cestu domů 6 branek. Nulu po zápase měl na svém kontě Michal Fikrt. Domácí vítězství jsme dokázali potvrdit i na ledě hostí. Jednalo se sice o zápas mnohem vyrovnanější, ale opět s vítězným koncem pro Severočechy. Rozhodující gól na 5:4 vstřelil Petr Kukla. Před dvěma lety se hrálo ještě na 40 zápasů a k dalšímu střetnutí v druhé části ligy již nedošlo.

Výkony Brna v letošní lize

V dosavadním průběhu 1. ligy se Brno rýsuje jako velký soupeř Kadaně v bitvě o play-off. Díky vítězství nad Jindřichovým Hradcem a prohře našich hráčů se Brno dostalo na pozici zaručující vyřazovací boje právě před tým černožlutých. Není tedy odvážné říkat, že středeční souboj je bojem o 8. místo. Kometa obdobně jako Kadaň střídá prohry s výhrami. O tom, že se nejedná o slabého soupeře svědčí například vysoká výhra z Prostějova 6:1 či remíza 4:4 z Mladé Boleslavi. Naopak si doma Kometa vůbec neporadila s týmy našeho regionu. Ústí i Chomutov si ze vzdáleného koutu Čech přivezli plný počet bodů.

Letní posily a aktuální stav kádru

K znovu splnění cíle v podobě play-off se Brno snažilo během letní přípravy posilovat, stejně jako ostatní týmy. Z nových akvizic určitě stojí za zmínku Lukáš Říha, litvínovský hráč, který se do paměti kadaňských fanoušků zapsal zejména svým působením v prvoligovém Havířově. V loňské sézóně hájil i barvy extraligové Dukly Jihlavy. Do Brna ale přišli i další hráči. Z Třebíče útočník Robert Holý, ze Sarezy Dušan Bařica a z Písku pak Miroslav Hájek. Ale ani na obranné řady nezapomínal brněnský realizační tým. Z Třebíče přivedl jako další posilu obránce Oldřicha Kališe. Další významnou posilou je zkušený Jan Kruliš. Více než deset let se proháněl po extraligových kluzištích a hájil zejména barvy Kladna. V minulé sezóně si zahrál i ligu ve Velké Británii.

Marodka Brna hlásí pouze jedno oslabení v podobě již zmíněného Roberta Holého, který má od konce září zraněné koleno. Návrat se očekává v nejbližší době.

Statistiky

Nejdůležitějším mužem na hřišti a brankářskou jedničkou je bezesporu Pavel Maláč, který loni odchytal drtivou většinu zápasů. V současnosti vede tabulku gólmanů v počtu odchytaných minut. Mimo to si drží úspěšnost kolem 93% a průměr pod 2,5 obdržené branky na zápas. O post nejproduktivnějších útoků se dělí hned tři hráči. Nejlepším střelcem je se 6 brankami Michal Černý. Stejně jako on, mají 11 bodů v kanadském bodování i Richard Brančík a Lukáš Říha. V těsném závěsu za nimi je s 10 body a 6 góly David Appel. Nejúspěšnějším obráncem je Alexandr Lhotský s 6 body.

Poslední utkání Komety

V 15. kole zajížděl do Brna tým z Jindřichova Hradce. Kdo by čekal jednoznačný průběh, mýlil by se. Hosté v hale Rondo dvakrát vedli, ale nakonec odjíždějí s prázdnou. Necelé dvě minuty před koncem totiž v oslabení rozhodl Miroslav Barus. V závěru mohl vyrovnat Luboš Rob, ale svou šanci neproměnil a při power-play definitivně rozhodl David Appel. Kometa tak získala vydřené tři body za vítězství 4:2.

Sestavy z posledních utkání

Kometa Brno: Maláč - Vyrůbalík, Kališ, Karlíček, Kruliš, Chvojka, Burkoň, Lhotský, Durda - Říha, Brančík, Černý - Meluzín, Barus, Appel - Bařica, Hájek, Staněk - Mračka, Hubáček

SK Kadaň: Hübl - Meňhart, Vobořil, Hlubeček, Plaček, Zajíček, Hlavatý, Čuj, Lešek - Tvrdek, Olivierus, Kajer - Hlusička, Švík, Postl - Rečičiar, Derfler, Hahn - Švejda, Tauš, Zaťovič

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM