Hradec Králové, letos již podruhé

Míša Sládková | 16.10.2005 | |

Hradec Králové, letos již podruhé

Výsledky Hradce Králové poslední dobou připomínají horskou dráhu. V jednom utkání dokáží protivníka doslova přejet a nadělit mu ostudnou nulu a v následujícím zápase jim dá mnoho práce, aby to nebyli právě oni, kdo nedokáže rozsvítit za soupeřovo klecí červené světlo ani jednou. Proto se dá předpokládat, že na své půdě rozhodně nebudou chtít Kadani podlehnout. Navíc při výhře nad Kadaní je pro Hradecké možný posun v tabulce směrem nahoru, před Kometu Brno, která dala Východočechům lekci jako poslední. První vhazování je v Hradci naplánováno na 17:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Hradec Králové

Sezóna 2005/2006

Letos už se kadaňským fanouškům Hradec jednou představil. Ve druhém utkání ročníku. Zápas pokud si vzpomínáte doprovázela mračna naplněná deštěm a nečas zavítal i pod střechu stadionu v podobě mlhy. Ještě než padla, stačili se Hradečtí ujmout vedení 1:0. Zanedlouho již 2:0. První rozvlnění sítě domácím hráčem bylo kolem 13. minuty. Branka však kvůli posunutí klece neplatila. Hrdinou první třetiny byl v závěru při přesilové hře Michal Oliverius, který snižoval na 1:2. Druhou hvězdou se mohl stát Petr Derfler na začátku druhého dějství, kdy se pokoušel překonat brankáře hostí při trestném střílení. Nepovedlo se. Do konce třetiny se pak ale domácím podařilo přeci jen fanoušky obrátit na svou stranu. Po trefách dvou aktérů v černožlutém se skóre měnilo na 3:2 pro domácí. Jenže s tím se Hradečtí rozhodně nechtěli smířit a do šaten se po druhé třetině odcházelo za stavu 3:3. V kabině hostí bylo zřejmě řečeno, že nejlepší bude rozhodnout hned na začátku závěrečné dvacetiminutovky. Jak se řeklo, tak se udělalo. 41. minuta a poslední branka tohoto utkání. Ke smůle domácích do kadaňské branky. Konečný výsledek tedy 3:4.

Sezóna 2004/2005

V loňské sezóně má Kadaň s Hradcem jasnou bilanci. Dá se říci, že velký podíl na výsledcích zápasů zřejmě mělo cestování a onen uklidňující pocit domácího prostředí. V prvním vzájemném duelu se Hradec představil v Kadani, kde také nechal všechny body. Domácí si je po zásluze připsali za výsledek 4:1. Venku se ale konala skutečná odveta. Opět rozdíl tří branek, ale tentokrát byla radost na straně Hradce, 5:2. Třetí utkání se rozhodlo až v 62. minutě, jelikož po třech dvacetiminutovkách na světelné tabuli svítily dvě jedničky. Zápas rozhodl Standa Stavenský a dva body zůstaly v Kadani. Před svými fanoušky Hradec v posledním střetu nedovolil ani prodloužení. Jasně zvítězil 5:3.

Sezóna 2003/2004

Ještě o rok dříve nebyla vzájemná bilance tak vyrovnaná. Hradečtí si skoro mohli nechat recept na Kadaň patentovat. První prohra černožlutých s východočeským týmem přišla v prodloužení na domácím ledě, 2:3. Pokus o nápravu na horké půdě protivníka Severočechům rozhodně nevyšel podle jejich představ, 2:5. A další vzájemné měření sil na území Hradeckých a další neúspěch, tentokrát 5:7. Poslední utkání Kadaň – Hradec Králové této sezóny, kadaňský zimní stadion a konečně výhra. Domácí Kadaň odskočila o dvě branky hned v první třetině a do konce utkání si víceméně hlídala důležité body. Konečný stav 3:1.

Výkony Hradeckých v letošní lize

Hradec Králové začínal sezónu pod střechou své hokejové svatyně. Soupeřem byla Kometa. První dvě třetiny byly ve znamení pomalého rozjezdu, ale závěrečná dvacetiminutovka nabídla divákům opravdové zadostiučinění. Hradec mohl slavit své první domácí vítězství 4:2. První utkání před tribunami soupeře bylo v Kadani. Poté se i podruhé doma dařilo. Tentokrát proti Prostějovu 2:1.

Pak přišla série zápasů, kdy prostě ne a ne dát více gólů než soupeř. První prohra se dostavila v Třebíči 1:2. Smůla se Hradeckým lepila na paty i v boji proti Mladé Boleslavi, Ostravě, Jihlavě.

Chomutovská horká půda a zlom. Branková přestřelka byla napínavá až do poslední vteřiny. Nejprve se podařilo Hradeckým utéci protivníkovi o tři branky, ale pár minut před závěrečnou sirénou byl rozdílem ve skóre pouze jeden gól. Tečku za utkáním udělal trefou do prázdné branky hradecký Valko. Následovala první remíza, s Olomoucí, 2:2. Ústí bylo pro Východočechy až příliš velkým soustem 2:5, Beroun naopak žádnou překážkou 7:0. V utkání s Havířovem a Jindřichovým Hradcem byla v konečném účtování vždy trojka, ale narozdíl od zápasu s Havířovem, s J. Hradcem znamenala tato trojka vítězství. Naposledy se Hradec střetl s Kometou, chvílemi velmi křečovitý zápas dopadl šťastněji pro Brněnské, 2:0.

Aktuální stav kádru Hradce Králové

V barvách Hradce se objevilo několik nových tváří. Mladý obránce Tomáš Kolafa, kterého zpočátku trápil zánět spojivek. Prostředí Hradce Králové je mu z loňské sezóny již blízké.

Petr Přeučil odešel z Litvínova do zámoří, kde se vypracoval až k draftu New York Rangers.V Hradci by měl zůstat celou sezónu.

Obránce Aleš Černý. Letní přípravu absolvoval ve Švédsku, ale vše dopadlo jinak a perspektivní hráč hájí barvy příštího kadaňského soupeře.

I na postu brankáře se objevila nová postava. Vladislav Koutský má i reprezentační zkušenosti. Na MS 20 se postavil do branky ve vítězném zápase proti týmu Ameriky.

Dalšími posilami jsou útočníci Martin Kašík, Martin Koudelka, Lukáš Valko. Obránci Jan Blanár, a Petr Mocek.

V dresu Hradce nastupuje již delší dobu tvář známá z Kadaně, Patrik Fořt. A u Východočechů se mu daří. Podle jeho slov je pro něj Kadaň stále nejhorším soupeřem, protože se vždy potýká s nervozitou.

Statistiky

Na pomyslném vrcholu kanadského bodování v Hradci Králové je momentálně právě jedna z letošních nových posil, Martin Koudelka. Zasloužil se o to dvanácti body (3+9). Od prvního místa dělí Patrika Fořta tři body, kterému tudíž za devět bodů (4+5) náleží příčka druhá. O třetí místo je velký zájem. Dělí se o něj zároveň Lukáš Valko, Jaroslav Roubík, Martin Kašík a Petr Přeučil.

Mezi obránci zatím nejvíce vyniká Petr Suchý. Pět bodů (2+3). Prostředí trestné lavičky zná z Hradce velmi dobře dvojice útočníků Petr Přeučil a Pavel Suchý.

Sestavy z posledních utkání

Hradec Králové: Dušek (Koutský) - Černý, Blanár, Suchý Petr, Kolafa, Mocek, Hendrich, Toužimský, Šeda - Fořt, Roubík, Přeučil - Kašík, Koudelka, Vondráček - Potůček, Volráb, Suchý Pavel - Valko, Domin, Diviš.

SK Kadaň:Hübl - Meňhart, Vobořil, Plaček, Zajíček, Hlavatý, Čuj, Lašek - Tvrdek, Oliverius, Kajer, Hlusička, Švík, Postl, Zika, Derfler, Hahn, Žák, Riečičar, Švejda.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM