Čtvrtina základní části je za námi

Jindřich Poledna | 14.10.2005 | |

Čtvrtina základní části je za námi

První liga má za sebou čtvrtinu základní části a fanouškům řekla už mnohé. Především se předpokládalo, že soutěž bude vyrovnanější než loni a to se potvrdilo. Jen favorité mírně pokulhávali. Ústí nad Labem se dlouho nemohlo pořádně probrat, ale po 13ti kolech se usadilo na druhé příčce, Mladá Boleslav je na tom o poznání hůře. Je těsně před Kadaní na sedmém místě a má jen o 2 body více než žlutočerný severočeský tým.

 
Kadani se v přípravě dařilo. Prohrála sice hned první zápas v Ústí 1:3, ale pak již hořkost porážky nepoznala. Bylo to také především díky tomu, že obě naplánovaná utkání s extraligovými celky byla nakonec zrušena. Na to doplatila především obrana, kterou žádný tým pořádně neprověřil a kosa padla na kámen hned v prvním ligovém kole.

Havířov – Kadaň 5:1 (3:0, 0:0, 2:1)

Kadaň odjížděla k prvnímu utkání do Havířova s cílem neprohrát a udělat dobrý dojem. Bohužel tři góly v úvodní třetině dostaly tým ze severních Čech na kolena a dlouho to vypadalo, že Kadaň nevsítí na severní Moravě ani branku. Naštěstí po 51 minutách korigoval na konečných 5:1 obránce Vobořil, a tak zmírnil nepříjemný a nečekaný debakl. Hned v prvním utkání nedochytal brankář Hübl, po první třetině jej nahradil mladíček Jirkův.
Bodová ztráta: 0 bodů – vzhledem k průběhu utkání.

Kadaň - Hradec Králové 4 : 3 (1:2, 2:1, 1:0)

Po debaklu 5:1, který si Kadaň přivezla z Havířova, všichni s napětím očekávali, jaké výkony předvedou hokejisté doma. Nad městem se před začátkem strhla průtrž mračen, a tak utkání chvíli doprovázely i světelné efekty. A protože Kadaň proti Hradci Králové zahajovala sezónu 2005/2006, přišel se na stadion podívat také Maxipes Fík. Velká část utkání se odehrála v mlze, kterou by hráčům záviděl i sám Rákosníček, nakonec se z vítězství radoval domácí tým, který díky dvěma hrubým chybám hostujícího brankáře vsítil důležité branky.
Bodová ztráta: 0 bodů – první domácí vítězství.

Kometa Brno - SK Kadaň 6 : 2 (1:0, 1:2, 4:0)

Se snahou získat první body z cizího kluziště odjížděli kadaňští hráči na led Komety Brno. Rondo vůbec poprvé v letošní sezóně mohlo spatřit své domácí hráče v ligovém zápase. Zápas byl podle předpokladu vcelku vyrovnaný, oba celky v posledním utkání získaly plný počet tří bodů. I když Kadaň dlouho držela krok se svým soupeřem, přesto během třetí třetiny několikrát během chvíle inkasovala a prohrála tak 6:2. K zisku bodů nepomohla Kadani ani nová brankářská posila z Karlových Varů Lukáš Mensátor, který navíc opustil klec po inkasovaných gólech ve třetí třetině.
Bodová ztráta: 1 bod – v takhle vyrovnaném utkání se venku nesmí dostat 4 zbytečné branky během 2 minut.

Jindřichův Hradec - Kadaň 1 : 1 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)

Do Jindřichova Hradce kadaňští hokejisté odjížděli s myšlenkou na tři body. Ale nováček v první lize se nedal zlomit tak snadno. Kadaň se zásluhou prvního gólu Michala Oliveria ujala ve 14. minutě vedení a pak si těsný náskok držela až do konce poslední dvacetiminutovky. Pětapadesátá minuta ale nahrála Vladimíru Škodovi a bylo vyrovnáno. Jihočeši si pak remízu ohlídali i v prodloužení.
Bodová ztráta: 2 body – s nejslabším celkem se musí bodovat, opět přišla hrubá chyba ve třetí třetině.

Kadaň - HC Prostějov 2 : 0 (0:0, 1:0, 1:0)

Tři body si po zápase s Prostějovem připsali hráči Kadaně. Úvodní dvacetiminutovka začala trochu pozvolna, avšak co se nestihlo na začátku, dohánělo se ve třetí třetině. Ačkoli šance byly na obou stranách, Jestřábi se mohli pouze chytat za hlavu nad neproměněnými šancemi. Kadaň měla štěstí více a mohla dvakrát zvedat ruce nad hlavu. Brankář Hübl si připsal svojí první nulu v této sezóně.
Bodová ztráta: 0 bodů – povinné domácí vítězství.

Třebíč - SK Kadaň 1 : 1 (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Severočeši do utkání nenaskočili vůbec šťastně. Domácí útočník Pavel Pelán překvapil gólmana Hübla už na začátku deváté minuty, když od modré čáry zavěsil pod víko. Horácká Slavia se ujala vedení a těsný náskok si držela až do poslední třetiny. Čest a body Kadani zachránil Milan Hahn, když patnáct minut před koncem vyrovnal. V tvrdém utkání nakonec došlo až na prodloužení, které však žádnou změnu nepřineslo. Oba týmy si body spravedlivě rozdělily.
Bodová ztráta: 0 bodů – Vynikající brankář Hübl. Jen jemu se vděčí za to, že Kadaň neodjela z Třebíče s výpraskem. Pavel Pelán byl k neudržení.

Kadaň - Mladá Boleslav 3 : 1 (0:0, 1:1, 2:0)

Mladá Boleslav přijela do Kadaně na sobotní utkání v roli favorita, který okupuje třetí místo v tabulce první ligy. Hosté si navíc chtěli udržet neporazitelnost na ledě soupeře. To se jim ale nepodařilo! Severočeši se do zápasu skutečně napřeli a vydrželi vypjatou hru až do úplného konce. Vítěznou sérii zahájil v polovině druhé třetiny Kamil Tvrdek. Domácí útočník si nejprve odseděl dvě minuty na trestné lavici a vzápětí byl sám faulován. Poté si ale vše vynahradil, když se stal autorem první branky zápasu. Mladá Boleslav sice během jediné minuty vyrovnala, ale v závěrečné fázi nedokázali Středočeši udržet nervy na uzdě a pětiminutový trest ve hře jejich osud definitivně zpečetil.
Bodová ztráta: 0 bodů – Hráči Boleslavi si zápas prohráli sami díky nezodpovědné nedisciplinovanosti.

Sareza Ostrava - SK Kadaň 1 : 0 (0:0. 0:0, 1:0)

Ostrava se na pondělní utkání s Kadaní snažila přilákat fanoušky, a proto na stadionu nevybírala žádné vstupné. Diváci, kteří se nechali nalákat, však odcházeli bez větších zážitků. Atraktivní duel se totiž změnil ve zdlouhavou a vyčkávací hru dvou rovnocenných soupeřů. Kadaň devětapadesát minut hájila nerozhodný stav, Severočeši si dokonce v poslední třetině vzali oddechový čas. Ale jak už to bývá, přišla zrádná šedesátá minuta. Ostravský útočník Filip Mleko tečoval střelu Pavla Šebesty a bylo rozhodnuto. Náhodná branka připravila Kadaň o body.
Bodová ztráta: 1 bod – Dostat branku v poslední minutě vyrovnaného utkání by se rozhodně nemělo stávat. V playoff budou vyhrocenější utkání, hráči by se na to měli připravit, pokud se o vyřazovací boje chtějí opravdu poprat.

Kadaň - Dukla Jihlava 1 : 0 po pr. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Kdyby někdo kadaňským fanouškům před zápasem řekl, že po vítězství nad Mladou Boleslaví porazí doma i momentálního lídra tabulky, asi by tomu nikdo neuvěřil. Jihlava naskočila na led s chutí rozcupovat Severočechy na malé kousky. Ale celek vedený trenérem Ladislavem Kubátem se ukázal v tom nejlepším světle. Hokejisté dřeli jako Ukrajinci a být v tu chvíli na stadionu a dívat se na útočnou a dynamickou hru, bylo k nezaplacení. Bez nadsázky označujeme utkání s Jihlavou jako zatím nejlepší v letošní sezóně. Kadaň snad nejvíc podržel výkon brankáře Jardy Hübla a výkon útočníka Kamila Tvrdka, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Důležité dva body ale nakonec domácím zajistil svým gólem bek Robert Plaček.
Bodová ztráta: 0 bodů – Další příjemné překvapení. Na favorita doma zahrát opravdu umíme.

Chomutov - Kadaň 3 : 3 po pr. (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)

Sobotní derby se dá bezpochyby označit jako proklatě nešťasné pro tým Kadaně. Začátek pro ni sice znamenal vedení o dvě branky, ale jeho konec si asi takto nepředstavovala. Chomutov začal dotahovat krátce po druhé inkasované brance, ale dvoubrankový náskok si Kadaň vydobila zpět na začátku třetí třetiny. Udržela jej však pouhých pět minut. Srovnávací gól padl 34 vteřin před koncem základní hrací doby a znamenal pro hosty ztrátu dvou bodů. V prodloužení se již brankáři překonat nenechali a utkání skončilo smírně 3:3.
Bodová ztráta: 2 body – Opět inkasovaná branka v poslední minutě srazila tým do kolen. Fanouškům nezbývá než doufat, že si hráči vezmou ze zápasu ponaučení.

Kadaň - HC Olomouc 2 : 3 (1:1, 0:2, 1:0)

Kadaň chtěla po ztrátě bodů v Chomutově opět plně bodovat. Jenže tentokrát zbyly Severočechům jen oči pro pláč. Kadaň sice rozehrála utkání proti Olomouci bojovně a už v první třetině se ujala vedení. Jenže hosté po inkasovaném gólu důsledně bránili a nakonec před sirénou ještě vyrovnali. Ve druhé třetině si domácí mysleli, že přišla jejich velká šance. Ovšem hattrick se opět nekonal, místo vedení dostala Kadaň ve dvou přesilovkách pořádnou školu. Olomouc se ukázala jako nevypočitatelný soupeř a i ve čtyřech hráčích dokázala téměř nemožné. Kadaň pak sice ještě chytila druhý dech a náskok Moravanů stáhla, přesto Severočeši doma poprvé prohráli. Ve strhujícím závěru už nedokázali nalézt střelecké štěstí a i přes bezpočet šancí pro ně zůstalo červené světlo zhasnuté.
Bodová ztráta: 3 body – Prohrát se sousedem v tabulce doma a přijít o všechny body je neskutečná škoda. Dostat 2 branky ve vlastní přesilové hře se také jen tak nevidí.

Slovan Ústečtí Lvi - SK Kadaň 4 : 2 (1:1, 1:0, 2:1)

S cílem přivézt si bod z regionálního derby odjíždeli kadaňští hokejisté do Ústí nad Labem. Utkání začalo k radosti kadaňských fanoušků skvěle, po deseti minutách hry se trefil Vobořil. Jenže domácí stihli ještě do konce třetiny v přesilové hře vyrovnat, začátkem druhé třetiny se ujali vedení a to již nepustili. Ve třetí třetině zvýšil na 3:1 domácí Slížek, Hahn během chvíle korigoval na 3:2, ale sedm minut před koncem přinesl klid do ústeckých řad Pazourek. Kadaň tak zůstávala se 14 body stále na devátém místě tabulky.
Bodová ztráta: 0 bodů – V Ústí se moc nevyhrává. Je to přeci jen favorit ligy. Zápas ale mohl vypadat jinak, kdyby rozhodčí uznal regulérní vlastní branku domácích.

Kadaň - Beroun 2 : 0 (1:0, 0:0, 1:0)

I dvě branky v berounské síti stačily Kadani k tomu, aby si se sedmnácti body udržela střed tabulky. Skóre si také vylepšili hráči, kteří nepatří do prvního, jinak velmi produktivního útoku. Bod za ukázkový gól si připsal Lukáš Zika a před koncem zápasu si udělal radost po spolupráci s Riečičarem také Zdeněk Tauš. Skvělá práce obránců pomohla navíc Jardu Hüblovi, který ve třináctém kole vychytal svou letošní v pořadí už třetí nulu. Kadaňský gólman byl společně s berounskou jedničkou Michalem Valentou právem vyhlášen nejlepším hráčem utkání.
Bodová ztráta: 0 bodů – Další vydřené povinné vítězství udrželo Kadaň v první osmičce.

Kdyby se tým nedopustil zbytečných a taktických chyb, mohl mít o devět bodů více a pral by se o špici tabulky. Jenže na kdyby se v hokeji nehraje, tam rozhodují branky a těch dává Kadaň v poslední době proklatě málo.
Změnu mělo přinést angažování Pavola Riečičiara. Jenže ten si po pěti utkání připsal jeden kanadský bod za přihrávku na gól proti Berounu. Nad vodou drží náš tým především brankář Jaroslav Hübl, který je s 95,17% úspěšností na prvním místě v hodnocené brankářů první ligy.

Hvězdy týmu:
1. Jaroslav Hübl (95,17 %)
2. Michal Oliverius (3+5)
3. Milan Vobořil (3+4)

Další utkání sehraje kadaňský tým ve středu 19. října na svém ledě, kdy bude hostit lídra tabulky – Havířov.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM